MsSql: Database'e Bağlanırken Bir Sorun İle Karşılaşıyorum?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mstfcck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
[h=2]Projeyi çalıştırdıktan sonra database ile bağlantı kuruluyor datalar listeleniyor. Fakat bir yerde veritabanında bir sorgulama işlemi yapıp, bu sorgulama işlemine göre işlem yaptırmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Nette araştırdım biraz da bi çözüm yolu bulamadım. Bilgisi olan varmı?

---------------------------------

Unable to open the physical file "D:\...\App_Data\blog.mdf". Operating system error 32: "32(failed to retrieve text for this error. Reason: 15105)".
An attempt to attach an auto-named database for file D:\...\App_Data\blog.mdf failed. A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share.
[/h]Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: Unable to open the physical file "D:\...\App_Data\blog.mdf". Operating system error 32: "32(failed to retrieve text for this error. Reason: 15105)".
An attempt to attach an auto-named database for file D:\...\App_Data\blog.mdf failed. A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share.

Source Error:

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ilgili alanları da yazar mısın ?

demek istediğim ilgili kod parçalarını.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam kodda felan hata vermiyor. Verse yazıcam da yok yani. Sadece explorer'da bu hata çıkıyor.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kodun ilgili kısımlarını yapıştırmanı istemiştim. Hataya neden olan şey kodundaki bir logic'de bir sıkıntı var sanırım.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
<add name="adres" connectionString="Data Source=.\sqlexpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|\blog.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True" providerName="System.Data.SqlClient" />

private string connection_path = ConfigurationManager.ConnectionStrings["adres"].ToString();

public bool UserLogIn(string username, string password)
{
SqlConnection sqlcon = new SqlConnection(connection_path);
SqlDataAdapter sqlcom = new SqlDataAdapter("LOGIN", sqlcon);
sqlcom.SelectCommand.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
if (sqlcon.State == ConnectionState.Closed) sqlcon.Open();
sqlcom.SelectCommand.Parameters.Add("@UName", SqlDbType.NVarChar).Value = username.ToString();
sqlcom.SelectCommand.Parameters.Add("@Pass", SqlDbType.NVarChar).Value = password.ToString();
sqlcom.SelectCommand.Parameters.Add("[MENTION=30438]status[/MENTION]", SqlDbType.Bit).Value = true;
if (sqlcom.SelectCommand.ExecuteNonQuery() == 0)
return false;
else
return true;
if (sqlcon.State == ConnectionState.Open) sqlcon.Close();
}

-----------------------
private bool UserControl()
{
if (Session["User"] == "OK")
return true;
else
return false;
}

protected void ib_login_Click(object sender, ImageClickEventArgs e)
{
if (UserControl() == true)
{
// "Giriş yapıldı.";
}
else
{
if ((user.UserLogIn(tb_username.Text.ToString(), tb_password.Text.ToString())) == true)
{
// "Giriş yapılmış";
}
else
{
// "Kullanıcı bulunamadı.";
}
}
}

Çalışan kısımlar bunlar.

sithlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam ;

Oncelikle yukaridaki kodda if (sqlcon.State == ConnectionState.Open) sqlcon.Close(); bulunan satir hic bir zaman calismaz, bu satirdan once return yapiyorsun. Probleme gelecek olursak, sorunun ne oldugunu daha iyi aciklaman lazim. Problem hep ayni yerdemi cikiyor yoksa bir sure calisan kod birden calismamaya mi basliyor? Yukaridakine benzer kodlama yapiyorsan genel olarak, sunu soyleyebilirim. sqlcon objen local oldugu icin fonksiyon bitince GC tarafindan toplanmasi lazim bu sirada connection kapatiliyorsa otomatik olarak sorun yok ama emin degilim bu durumdan, Eger kapatilmiyorsa dosyaya yaptigin baglanti sayisi devamli artiyor demektir. Bu durumda max conection sayisini gecebilirsin. Problemi daha iyi izaahat edebilirsen (calisan degilde calismayan kod obeklerinle beraber) yardimci olabiliriz . Iyi calismalar.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Şimdi sorunu tam olarak açıklim. Küçük bi site yaptım. Sitenin küçük bir de admin paneli var. Admin/ klasörü altında. Siteyi çalıştırdığım da sorunsuz çalışıyor herşey. Bütün datalar vs, geliyor. Kayıt işlemi felanda yapabiliyorum. Fakat Admin/ paneline geçtiğim zaman bu hatayı sürekli alıyorum. User.aspx sayfasında kullanıcı adı ve parola kısmı var. Giriş yaparken girdiğim bilgilerin doğruluğundan eminim. Giriş yap dedikten sonra bu hata ile karşılaşıyorum. Fakat bu daha önce olmuyordu. Defalarda denemiştim. Şimdi ise bu sorunun neden kaynaklandığını çözemedim.