MSI Prestige 15

BlackPearlllllll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, kodlama, tasarım ve editleme öğrenmek için laptop arıyorum, ilk başta macbook air düşünmüştüm fakat şimdide MSI Prestige 15 düşünüyorum fakat bilgisayardan falanda pek anlamam özellik falan yani. Sizce MSI Prestige 15 başlangıç seviye tasarım ve kodlama yapmak isteyen birisine göre mi değilse başka öneriniz var mı

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hocam link attığınız sayfa anladığım kadarıyla genel serinin özellikleri hakkında bilgi veriyor.

Tasarım yapılacaksa 4k ekran tavsiye ederim. Ama ne tasarımı ? Cad/Cam mi yoksa Photoshop falan mı ?
Emin değilim ama işlemci U modeli mi ? U ise az şarj yer ama render gibi işlemlerde sıkıntı yapar.
4-cell batarya diyor ama cad/cam/render işlemlerine batarya dayanmaz.
Tasarımdan diğer bir kasıt VR 3d ise, bu gpu cuda destekli olsa da vr desteği yok sanıyorum.
gibi gibi gibi.

Up to 10th Gen. Intel® Core™ i7 U-Processor

BlackPearlllllll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam link attığınız sayfa anladığım kadarıyla genel serinin özellikleri hakkında bilgi veriyor.

Tasarım yapılacaksa 4k ekran tavsiye ederim. Ama ne tasarımı ? Cad/Cam mi yoksa Photoshop falan mı ?
Emin değilim ama işlemci U modeli mi ? U ise az şarj yer ama render gibi işlemlerde sıkıntı yapar.
4-cell batarya diyor ama cad/cam/render işlemlerine batarya dayanmaz.
Tasarımdan diğer bir kasıt VR 3d ise, bu gpu cuda destekli olsa da vr desteği yok sanıyorum.
gibi gibi gibi.

Up to 10th Gen. Intel® Core™ i7 U-Processor
tasarım derken photoshop vs demek istedim zaten bilgisayarı alınca öğrenmeye başlayacağım tasarım ve kodlamayı, yani basit başlangıç seviyede tasarım yapabileceğim yanımda taşıyabileceğim günlük basit işler yapabileceğim bir ürün bakıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI'ın Prestige değil de Creator serisine bakın derim o zaman.

Teşekkür ederim öneriniz için. Değerlendireceğim

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,616
Aslında çok aceleniz yoksa önümüzdeki aylarda çıkacak olan Ryzen 4000 serisi işlemcili laptopları bekleyin derim. Üst seviye işleri bile rahatlıkla halledebilirsiniz. Siz zaten başlangıç amaçlı demişsiniz, o yüzden 500 € değerinde bir üründe bu işler için kullanılabilir ancak üst seviye bir ürün alıp uzun yıllar kullanmayı da seçebilirsiniz tabi.

BlackPearlllllll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında çok aceleniz yoksa önümüzdeki aylarda çıkacak olan Ryzen 4000 serisi işlemcili laptopları bekleyin derim. Üst seviye işleri bile rahatlıkla halledebilirsiniz. Siz zaten başlangıç amaçlı demişsiniz, o yüzden 500 € değerinde bir üründe bu işler için kullanılabilir ancak üst seviye bir ürün alıp uzun yıllar kullanmayı da seçebilirsiniz tabi.
nasıl haberdar olabilirim onlardan? nasil takip edebilirim yani

Draker

Doçent
Reaksiyon puanı
63

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ryzen masaüstünde tamam ama diz üstünde tavsiye etmem şahsen. Çünkü ben bile kullanmadım, dene yanıl faresi oldurtmam kimseyi.
Masaüstünde R5 3600 var daha zorlamadım makineyi ama çokta uçak değil yani.

Dizüstümde I7 6.nesil var, 16 ram ve Quadro GPU.

Ne alırsan al ısı için illaki dual fan olsun üstünde. SSDsiz kesinlikle olmaz. Kullanmayı düşündüğün yazılımların sistem gereksinimlerine göz at nihai seçimi ona göre yap.