Yardım Msi Afterburner açıkken mhz ve bellek değerlerinin tam güçte çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bfbzb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
RTX 3070 ekran kartı msi afterburner programını açınca gpu mhz ve bellek değerleri tam güçte çalışmaya başlıyor. Program ilk açıldığında 49 derece olan ısı 65 derecelere kadar yükseliyor. Nvidia ayarlarına baktım, tüm ayarlar normal güç modunda. Bu olay başlarda yoktu bir anda başladı. Bu normal mi? Program kapalı iken de böyle bir durum söz konusu olabilir mi ? Program ilk açıkdığındaki ekranı ve biraz vakit geçtikten sonraki ekranı paylaşıyorum. Teşekkürler.
1.png

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    320.9 KB · Görüntüleme: 65

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
nvidia nın sitesinden kontrol ettiğimde 472.12 sürümü gözüküyor. 511.79 beta olabilir mi? nvidianın sitesinden sen de kontrol et. farklı diller de denedim ama 472 sürümü var. belki hata olduğunu anlayıp geri çekmiş olabilirler. kaldıracaksan 472 yi indir. DDU ile silip (Display Driver Uninstaller ) 472 sürümünü yükleyebilirsin.

eğer "driver booster" gibi driverları arayan tarayan programlar kullanıyorsan ondan dolayı oluyordur. o tarz programlar kullanmayın ! pratik olarak kolay gözükse de donanım olarak yanlış şeyler yapabiliyor. kullanıyorsanız silin. kullanmıyorsanız aklınızda olsun.

msi afterburner i acaip sitelerden indirmediniz değil mi? bazen içinde oynama yapabiliyorlar. msi ın kendi offical sitesinden indirin.

program kapalıyken çalışıp çalışmadığını anlamak için cpu-z (işlemci için), gpu-z (ekran kartı için) detaylı bilgileri size verecektir. gpu-z de sicaklık, min max değerleri, fan dönüş hızlarını falan gösterecektir. minik program olduğu için bilgisayarınızda yüklü kalabilir.

ek olarak 3070 gibi bir karta overclock çekip ne yapacaksınız? gtx 750ti olur, low da kasar, dersiniz ki şunun çarpanlarıyla biraz oynayayım. bence gerek yok ama yine de sen bilirsin.

detaylı sıcaklık ve fan rpmleri için "aida64" programını kullanabilirsin. nette full sürümleri var. yüklersen bilgisayar/algılayıcı bölümünden ısılara ulaşabilirsin.

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
nvidia nın sitesinden kontrol ettiğimde 472.12 sürümü gözüküyor. 511.79 beta olabilir mi? nvidianın sitesinden sen de kontrol et. farklı diller de denedim ama 472 sürümü var. belki hata olduğunu anlayıp geri çekmiş olabilirler. kaldıracaksan 472 yi indir. DDU ile silip (Display Driver Uninstaller ) 472 sürümünü yükleyebilirsin.

eğer "driver booster" gibi driverları arayan tarayan programlar kullanıyorsan ondan dolayı oluyordur. o tarz programlar kullanmayın ! pratik olarak kolay gözükse de donanım olarak yanlış şeyler yapabiliyor. kullanıyorsanız silin. kullanmıyorsanız aklınızda olsun.

msi afterburner i acaip sitelerden indirmediniz değil mi? bazen içinde oynama yapabiliyorlar. msi ın kendi offical sitesinden indirin.

program kapalıyken çalışıp çalışmadığını anlamak için cpu-z (işlemci için), gpu-z (ekran kartı için) detaylı bilgileri size verecektir. gpu-z de sicaklık, min max değerleri, fan dönüş hızlarını falan gösterecektir. minik program olduğu için bilgisayarınızda yüklü kalabilir.

ek olarak 3070 gibi bir karta overclock çekip ne yapacaksınız? gtx 750ti olur, low da kasar, dersiniz ki şunun çarpanlarıyla biraz oynayayım. bence gerek yok ama yine de sen bilirsin.

detaylı sıcaklık ve fan rpmleri için "aida64" programını kullanabilirsin. nette full sürümleri var. yüklersen bilgisayar/algılayıcı bölümünden ısılara ulaşabilirsin.
Öncelikle önerileriniz için teşekkürler. DDU ile silme işlemi yapıp 462 sürümünü yükledim fabrika ayarı bu şekilde zaten. yine durum aynı. Bilgisayarda şuan afterburner, msi center, hwmonitor, cpu-z, aıda64 yüklü. hepsinden kontrol ettiğimde aynı. programları açtığımda sıcaklık 52 derece civarı. ama programları açınca bir anda yükselmeye başlıyor 62 lere çıkıyor. Ardından kapatıyorum 10 dakika geçiyor yine açtığımda 52 derecelerde ve yükselmeye başlıyor. Tüm programları kendi sitelerinden yükledim diyebilirim. After burneri oc için yüklemedim zaten hocam, dediğiniz gibi hiçbir şekilde oc yapmayı düşünmüyorum. sadece sistemi ara bir kontrol ederim dedim o amaçla yükledim. Bunun dışında bios resetlemem duruma yardımcı olur mu acaba ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca şöyle birşey farkettim, Gpu'yu kullanan herhangi bir programı açtığımda değerler bir anda düşüyor ve sabit düşük değerlerde gpu çalışıyor. Sanırım bu tarz hız ve değer ölçen programlardan açık değilken de kullanım sıfırlanıyor. Elimi fana yaklaştırdığımda soğuk hava üflediğini farkettim. Sadece değer ölçen programlar açıldığında fan sıcak üflemeye değerler yükselmeye başlıyor.

Son düzenleme:

yallcin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar bende de buna benzer bir sorun var önce ekran kartı driverımdan dolayı olduğunu düşünüyordum güncelledim fakat değişmedi sonra ekran kartını değiştirdim amd ekran kartı taktım yine aynı sorunla karşılaşmaya başladım oc ayarlarını yapıyorum bir gün boyunca belki iki gün boyunca o ayarda çalışıyor daha sonra oc ayarları verdiğim değerlerin üstüne çıkıyor fanlar çalışmayı bırakıyor kart 50 dereceyi geçmezken 69-72 derecelere çıkıyor bu durumu nasıl düzeltirim yardımcı olabilir misiniz