MP Antalyaspor 3-5 Beşiktaş | Spor Toto Süper Lig 12. Hafta | 2012/2013

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
bjkantalyahaber3_LMS6E.jpg

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında zirveyi Galatasaray’dan devralmak isteyen Medical Park Antalyaspor, sahasında Beşiktaş’ı ağırladı.

Büyük bir çekişme sahne olan ve gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı Beşiktaş, Almeida(3), Olcay ve Fernandes'in attığı gollerle 5-3 kazandı. Lider Galatasaray’ın 3 puan kaybettiği haftada sahadan yenilgiyle ayrılan M.P. Antalyaspor zirveyi devralma şansını kullanamadı. 12 yıldır deplasmanda Antalyaspor'a yenilmeyen Beşiktaş bu sonuçla geleneği sürdürdü ve rakibinin liderliğe yükselmesine izin vermedi.

6 hafta aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrılan M.P. Antalyaspor 22 puanda kalırken, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılan Beşiktaş ise 19 puana yükseldi.

M.P. Antalyaspor sahaya Hakan Arıkan, Deniz Barış, Emre Güngör, Ali Tandoğan, Ergün Teber, Ismail Aissati,Uğur İnceman, İbrahim Dağaşan, Lamine Diarra, Isaac Promise ve Tita ilk 11'i ile çıkarken; Beşiktaş ise, Allan Mcgregor, İbrahim Toraman, Ersan Adem Gülü, Manuel Fernandes, Olcay Şahan, Uğur Boral, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akgün, Hugo Almeida ve Filip Holosko 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Hakemin başlangıç düdüğünü çalmasıyla birlikte oyunu rakip kaleye yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, 6. dakikada golü buldu. Mehmet Akgün’ün ceza sahası içine yaptığı ortada Alemida boş pozisyonda kafa vuruşuyla topu M.P. Antalyaspor ağlarına gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra M.P. Antalyaspor daha fazla ileri çıkmaya başlarken, Beşiktaş daha kontrollü bir oyun tercih etti. Siyah beyazlıların savunmasına zor anlar yaşatan ev sahibi takım rakibine cevap vermekte gecikmedi.

M. P. Antalyaspor’da 21. dakikada sahneye çıkan Isaac Promise, attığı golle skoru 1-1 yaptı. Ev sahibi takımın sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içine yerden gelen topa gelişine vuran Promise, rakip fileleri havalandırdı: 1-1.

Skora denge gelmesinin ardından M.P. Antalyaspor rakip kaleye etkili gelmeye devam etti. Ev sahibi takım yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, kendi sahasından hızlı çıkarak pozisyon arayan Beşiktaş 43. dakikada yeniden öne geçti.

Çalımlarla ceza sahası içine giren Fernandes, arka direğe orta yaptı. Boş pozisyondaki Almeida düzgün bir zamanlama ile kafa vuruşunu yaparak takımının ve kendisinin 2. golünü kaydetti. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmazken, Beşiktaş soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

Maçın ikinci devresine de Beşiktaş çok hızlı girdi. Siyah beyazlılar 47. dakikada skoru 3-1’e getirdi. Holosko’nun ceza sahasına sol kanattan verdiği pasla Olcay topla buluştu. Olcay bekletmeden şutunu çekti ve top ağlara gitti: 1-3.

Ancak Beşiktaş’ın gol sevinci fazla uzun sürmedi. Ev sahibi takımda 50. dakikada Diarra, kaleci McGregor’u mağlup ederek skoru 3-2’yaptı ve farkı yeniden 1’e indirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Diarra, kaleci McGregor’un üzerinden topu ağlara gönderdi.

Bütün riskleri alarak Beşiktaş kalesine yüklenme devam eden M.P. Antalyaspor savunmada önemli açıklar vermeye başladı. Ev sahibi takım siyah beyazlıların kalesinde önemli fırsatlar yakalamasına rağmen aradığı golü bulamadı.

Ev sahibi takımın yaptığı pas hatalarının ardından kendi sahasından hızlı çıkan Beşiktaş, 69. dakikada birkez daha sahne alarak rakip fileleri havalandırdı ve hat-trick yaparak skoru 4-2’ye getirdi. Ceza sahası içinde Olcay, topu Almeida’nın önüne bıraktı. Almeida vuruşunu yaparak hat-trick yaptı.

Farkın 2’ye çıkmasına rağmen oyundan kopmayan M.P. Antalyaspor, siyah beyazlıların kalesine yüklenmeye devam etti. Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatan ev sahibi takım, 83. dakikada Ömer Şişmanoğlu ile skoru 4-3’e getirdi ve yeniden umutlandı.
Diarra’nın sağ kanattan arka direğe yaptığı ortada boş pozisyonda topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, vuruşunu yaparak golünü kaydetti. Karşılaşmada son sözü söyleyen isim ise Beşiktaş'ta Fernandes oldu. 90 artı 4. dakikada M.P. Antalyaspor ağlarını havalandıran Portekizli futbolcu, skoru 5-3 yaptı.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Beşiktaş rakibini deplasmanda 5-3’lük sonuçla mağlup etti.

MP ANTALYASPOR
3-5 BEŞİKTAŞ

STAT: Akdeniz Üniversitesi

HAKEM: Yunus Yıldırım

MP ANTALYASPOR: Hakan Arıkan, Ali, Emre, Deniz, Ergün, Uğur, İbrahim (Dk. 51 Murat Duruer), Tita (Dk. 55 Ömer Şişmanoğlu), Isac, Aissati, Diarra

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

BEŞİKTAŞ: McGregor, Mehmet Akgün (Sivok), İbrahim, Ersan, Uğur, Holosko (Dk. 62 Veli Kavlak), Oğuzhan, Necip, Fernandes, Olcay, Almeida

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GOLLER: Dk. 6, Dk. 43 ve Dk. 69 Almeida, Dk. 21 Isaac, Dk. 47 Olcay, Dk. 50 Diarra, Dk. 83 Ömer Şişmanoğlu, Dk. 90+4 Fernandes

NTV Spor

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bir galatasaraylı olarak 2 haftadır güzel maç izlettiği için beşiktaşa teşekkür ederim tabi antalyayı da es geçmemek gerekir

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Son dakikalar ölüp ölüp dirildim, Antalya iyi bastırdı ama adamım Fernandes son noktayı koydu.

İki haftadır ligdeki en zevkli maçlar Beşiktaş'ın maçları oluyor. Bu maç için de denilebilecek şey: Ne maç oldu ama. :D

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
çok keyifli maçtı. son 15 dk neydi öyle, yüreğim ağzımda izledim :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Antalya beni yine şaşırtmadı. :)

Ama sıkıldım bu işten artık. Gelin lider olun diyoruz millete ama takan yok.

Neyse biz böyle gider yine şampiyon oluruz. :D

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
8 gollü bir maç. Vaay be. Tebrikler her iki güzide kulübümüze.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

10 haftadır lideriz, kurtulamadık gitti.

:D

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7

o son gol neydi adam tek başına 2 kişiyle mücadele etti herkes durakladı bjk golü buldu tuhaf

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
biz öyle bir takım kurduk ki pas yapıyor gol atıyor ama defans yapamıyor o yüzden bol gol oluyor iddaa bundan sonra beşiktaş maçlarında +7 gole 1.10 vercekmiş :D

neyime gerek otomatik mercedes en güzeli manuel FERNANDES :D :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
10 haftasını lider tamamladık.

Biz istemezsek alamazsınız.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Sizin istemenize bağlı değil ki, kendi takımım adına değil tüm takımların adına konuşuyorum, maçlarını kazanan puan kaybını az yapan. Anlık liderin yaptığı puan kayıplarında kazandığı takdirde eze eze alır.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
tebrikler güzel maç oldu :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
10 haftasını lider tamamladık.

Biz istemezsek alamazsınız.

Furkan görende, ikinci sıraya düştüğünüzde sırf canınız istiyor diye düşüyorsunuz sanır. :D Rüya takımız falan diyerek hala bjk'nin sadece 3 puan önündesiniz, başarınızdan dolay tebrik ederim, lütfen beşiktaş konusunu cimbom konusuna çevirmeyin sayın süper modlarım diyerek sizi http://forum.shiftdelete.net/galatasaray/ başlığına yönlendiririm. :P

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
beşiktaş iyi top oynuyor. defanası kötü ama orta saha ve hücum hattı çok iyi. hele ki oğuzhan'ı ayrıca tebrik ediyorum. neredeyse hatasız maç çıkarıyor. şu anki oynanan futbolla maç yapılacak olsa, beşiktaş hem fenerbahçeyi, hem de galatasarayı rahatlıkla yener.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Deniz Barış: "Beşiktaş pozisyona girmeden 5 gol attı."

Bide girsek nolurdu acaba?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Furkan görende, ikinci sıraya düştüğünüzde sırf canınız istiyor diye düşüyorsunuz sanır. :D Rüya takımız falan diyerek hala bjk'nin sadece 3 puan önündesiniz, başarınızdan dolay tebrik ederim, lütfen beşiktaş konusunu cimbom konusuna çevirmeyin sayın süper modlarım diyerek sizi http://forum.shiftdelete.net/galatasaray/ başlığına yönlendiririm. :P

Eyvallah da, BJK kötü takım değil ki.

Her takım battığında böyle olacaksa biz 2. batalım valla.

Bugün bizden iyi oynadı BJK.

+ Bence rakip daha zordu.

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Maçın özetini izledim Beşiktaş'ın defansı dökülüyor Antalya bir çok fırsattan yararlanamadı iyide oldu :D

Lig çok iyi durumda valla bildiğin premier lig gibi :D 10 haftadır lideriz sıkıldık artık :D :D

Mati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Almeida - Fernandes ne ise Necip ve Oğuzhan odur benim gözümde. Fak yaratan bir orta sahamız var gerçekten. Allah nazardan sakatlıktan uzak tutsun. Amin.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Güzel maç olmuş fakat 5-5 yada 6-5 falan da bitebilirmiş ölçü alınacak bir maç değil, 3 puan alanı tebrik etmek lazım sadece.
Bize gelince bu sene şampiyon olamayacağımızı düşünüyorum.