Mozilla Firefox'tan Google Chrome'a Göç

muhammetgulll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Firefox'tan Chrome'a(Google Chrome Canary Build) geçiş yaptığım zaman karşılaştığım üç zorluk var. Firefox'un eklentilerine bağımlıyım adeta. Genelde eklenti konusunda sıkıntı yaşamaya başladım. Başka sıkıntılarımda var ama sırayla numaralandırarak gitsem gideyim en iyisi :D
1)Öncelikle Firefox'ta birden fazla sekme açıkken çıktığınız zaman kaydet ve çık seçeneği var. Google Chrome'da bu özellik var mıdır? Eğer varsa nereden yapılır? Eğer yoksa eklentiyle bu mesele çözülebilir mi?

2)Firefox eklentileri olan;
a.Downthemall!
b.Download StatusBar
c.Download Tweak Manager
d.Flashgot
e.Screengrab!
f.Image Zoom
g.Print Edit
h.Print/Print Preview
i.Auto Shutdown ve Video DownloadHelper eklentilerinin Chrome'da alternatifi var mı?

3)Google Chrome Canary Build yapısı varsayılan tarayıcı olmuyormuş. Varsayılan tarayıcı yapmanın bir yolu var mı?
NOT: Chrome fanatikleri yardımlarınızı bekliyorum. Beni de Chromecu yapın artık :yes:

viveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende firefoxtan chrome a kesin göç etmiş biriyim hayatta donmem (:

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Google chrome en hızlısı.
Bende sizin gibi düşünüyorudum. firefox vazgeçilmez gibi geliyor ama chrome canavar gibi artık firefox aramıyorum. hemde sistem kaynaklarını yormuyor. bir tab ta çökme olursa diğerleri etkilenmiyor. çok tabla çalışıyorsanız müthiş bi özellik.
eklentilere gelince istediğiniz eklentilerin muadilleri yada aynıları chrome extensions gallery de var olabilir oradan kontrol edebilirsiniz.

şuan web programlama ile uğraşmıyorsanız her türlü işinizi chrome görecektir.

Reaksiyon puanı
189
Canary build yerine developer sürüme geçerseniz varsayılan tarayıcı olayını kullanabilirsiniz. Zaten çekirdekler canary ile bir gidiyor. Ayrıca chrome'da kapatıp çıktığınızda ve yeniden chrome'u açtığınızda ana ekranda son açılan tablar'ın listesi var. Tümünü aç diyerek sorunu çözebilirsiniz. Eklenti olayına bir şey diyemem. Her tarayıcının kendine göre güzel eklentileri var. Birebir aynılarını bulamayabilirsiniz...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Firefox'u çok arayacaksın ama artık o senin pc'ye kurulum yapmayacak :)

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende mozilla kullaniyordum yanilmiyorsam 3 veya 4 hafta öncesine dek simdi chrome kullaniyorum memnunum chrome hizli..
Ama eklenti fazla kullanmiyorum ben ama senin icin sorun olabilir diye dusunuyorum ileride..
Ayrica su browser konusunda fanatiklik yapmakta amma cocukca geliyor bana sözüm meclisten disari :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Eklentilerin bire bir aynıları yoktur.Zaten chromenin eklenti desteği ff kadar gelişmiş değil.

Chromeyi tercih edenlerin büyük çoğunluğu sade, basit ve hızlı olduğundan dolayı tercih ediyorlar.

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İstesem de vazgeçemem Firefox`tan bana göre en iyisi :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1)böyle eklenti var daha önce aynı konu açılmış önermiştim forumda chrome konularını inceleyin.

2)
Firefox eklentileri olan;
a.Downthemall!
b.Download StatusBar
c.Download Tweak Manager
d.Flashgot
i.Video DownloadHelper eklentilerinin Chrome'da alternatifi var mı?
yazdığınız download eklentilerin hepsi temelde aynı işe yarıyor hiçbiri chromeda yok ama benzerleri vardır, gerekte yok aynı işe yarayan farklı eklentilerle doldurmaya.
image zoom'un daha iyisi var hover zoom ve birkaç eklenti daha... screengrab aynısı vardı galiba ama aynı işi yapan daha iyileri de var forumda chrome eklentileri konularına bakın. print ve shutdown ilgimi çekmediği için bilmiyorum ama web store'da ararsanız muhakkak bulursunuz.

3)stabil ya da dev sürüme geçin canary kullanan pek yok.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
chrome bölümüne yine firefox'çular mı dadandı :P 1 kişi bile olsa kaybetmek istemiyorlar :D