Mozilla Firefox 29.0.1 (Final)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bu arada mesaja resmi konulan Mozilla Firefox Hakkında penceresi'nin resmi, bendeki Mozilla Firefox Penceresi'nden birkaç piksel büyükmüş :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sonunda Firefox açığını kapatmışlar ellerine sağlık sinir bozuyordu plugincheck yaptığımda karşıma çıkınca fakat bazı eklentileri daha eklememişler bazıları bilinmiyor diyor inşallah yakın zamanda güncellerler

doncarlone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sonunda Firefox Java Açığı Mevcut yazısını kapatmışlar ellerine sağlık sinir bozuyordu plugincheck yaptığımda karşıma çıkınca fakat bazı eklentileri daha eklememişler bazıları bilinmiyor diyor inşallah yakın zamanda güncellerler

https://www.mozilla.org/tr/plugincheck/

lukande

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1-) Sekmelerin yerini seçemiyorum, şu an sadece adres çubuğunun üstündeler, oysa önceki sürümlerde adres çubuğunun altına da alabiliyorduk.
2-) Sol üst köşede bulunan Firefox yazısının bu sürümde olmaması acayip canımı sıktı.
3-) Eklenti araç çubuğunun kaldırılmış olması sinir bozucu bir diğer değişiklik olmuş.

Geri bildirimden şimdilik bunları yazdım...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
1-) Sekmelerin yerini seçemiyorum, şu an sadece adres çubuğunun üstündeler, oysa önceki sürümlerde adres çubuğunun altına da alabiliyorduk.
2-) Sol üst köşede bulunan Firefox yazısının bu sürümde olmaması acayip canımı sıktı.
3-) Eklenti araç çubuğunun kaldırılmış olması sinir bozucu bir diğer değişiklik olmuş.

Geri bildirimden şimdilik bunları yazdım...

Eklent araç çubuğu kalkmasaydı diyenlerdenim lakin değerlerinden yana bir sıkıltım yok :)

lukande

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sol üst köşedeki Firefox yazısı/butonu/logosu tasarımı gayet hoştu, şıktı; şimdi ne idüğü belirsiz bir tarayıcı olmuş; firefox kullanan birine direkt bu sürümün setup ını verip kurdursan hangi taracıyıcı olduğunu anlayamaz, korsan zanneder.

4-) Bu sayfayı yer imlerine ekle diyoruz, nereye kaydedeciğini sormadan kafasına göre sıralanmamış yer imlerine atıyor, sonradan bir de istediğin kategoriye taşıyacaksın, iki iş yani.

Özetle bazı değişiklikler yenilik değil, var olanı bozmak olmuş.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Sol üst köşedeki Firefox yazısı/butonu/logosu tasarımı gayet hoştu, şıktı; şimdi ne idüğü belirsiz bir tarayıcı olmuş; firefox kullanan birine direkt bu sürümün setup ını verip kurdursan hangi taracıyıcı olduğunu anlayamaz, korsan zanneder. 4-) Bu sayfayı yer imlerine ekle diyoruz, nereye kaydedeciğini sormadan kafasına göre sıralanmamış yer imlerine atıyor, sonradan bir de istediğin kategoriye taşıyacaksın, iki iş yani. Özetle bazı değişiklikler yenilik değil, var olanı bozmak olmuş.
Yer imlerine kaydetmek için tıkladığın yıldıza bir kez daha tıkladığında dizinler görüntüleniyor. İstediğin dizine (senin deyiminle kategoriye) bu şekilde zahmetsizce aktarabilirsin. Firefox düğmesi artık olmasa bile pencere başlığında "Mozilla Firefox" yazıyor. Tarayıcının ne olduğu bu şekilde de anlaşılabiliyor.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Shockwave for Director açığı varmış, hayda şimdi olmadı. Mozilla'nın bu sürümüne aşık oldum.

lukande

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yer imlerine kaydetmek için tıkladığın yıldıza bir kez daha tıkladığında dizinler görüntüleniyor. İstediğin dizine (senin deyiminle kategoriye) bu şekilde zahmetsizce aktarabilirsin. Firefox düğmesi artık olmasa bile pencere başlığında "Mozilla Firefox" yazıyor. Tarayıcının ne olduğu bu şekilde de anlaşılabiliyor.
İlk dediğinizi denememiştim, öyleyse iyi. İkincisi bende o zaman öyle birşey yazmıyordu, sizin ayarlarınız farklı galiba. Firefox/Özelleştir/Başlık çubuğu ona tıklayınca çıkıyormuş o Mozilla Firefox yoksa default olarak yoktu bende.

Ama sonradan o ilk saydığım 3 madde dahil tüm sorunları hallettim:
- Şu an sekmeler adres çubuğunun altında
- Firefox butonu orjinal halinde
- Eklenti araç çubuğu sağ alt köşedeki yerinde duruyor.

1zvefeg.png

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yenile buttonunu sol tarafa taşıma şansımız varmı? bu çok özelleştirilebilir firefoxta!!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İşte bir o sıkıntı. :P

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
demekki pekte özelleştirilebilir değilmiş :) chrome'a benzesin ama aynısı olmasın diye engellediler heral:P

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Son sürüme kadar sıkıntı yoktu. :P

beyaz54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Classic Theme Restorer eklentisi ile bende şu şekle getirdim.

9jfa88.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adamım ben zaten kullanıyorsam yeni tema hatrına deniyorum yoksa eski haline döneceksek :)
yukardaki yenile buttonunu koyduk ama dam üstünde saksağan gibi durdu.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Eklenti kurarak firefox'u eski haline getiren ve yeniliğe direnenler var. Bu beni ilgilendirmez ama merağımdan soruyorum acaba kullandıkları win7/8'i xp temasıyla mı kullanıyorlar? Ya da daha korkuncu halen xp'mi kullanıyorlar. Ama siz bana bakmayın. Bende geçen ay kullandığım win 3.1'i alçaltarak ms-dos'a geçtim. Çünkü win 3.1 ssd mi desteklemiyordu. :biggrin:

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Eklenti kurarak firefox'u eski haline getiren ve yeniliğe direnenler var. Bu beni ilgilendirmez ama merağımdan soruyorum acaba kullandıkları win7/8'i xp temasıyla mı kullanıyorlar? Ya da daha korkuncu halen xp'mi kullanıyorlar. Ama siz bana bakmayın. Bende geçen ay kullandığım win 3.1'i alçaltarak ms-dos'a geçtim. Çünkü win 3.1 ssd mi desteklemiyordu. :biggrin:

Ben sadece eklenti çubuğunu geri istiyordum. Diğerleri benim için önemli değil. Ama FF'u FF yapan özelliştirmeleridir. Bu son sürümde bazı özellikler kısıtlanmış. :glare: Yalnız yeni temadan memnunmuyum? Evet memnunum :) Bu arada Win8.1.1 kullanıyorum :P

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]
biraderim zenmate ve hoverzoom'a(image zoom çalışmıyor) alternatif eklentiler varmı bildiğin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
2 gün sadece firefox kullanıp denedim, herşeyi hallettimde ne yaptıysam twittere girememesi daha da önemlisi adres çubuğuna yazdıklarımı ve aramaları çok geç algılaması çekilecek gibi değil.

29. sürüme ulaşmış bir tarayıcıda hala bazı şeylerin değişmediğini görmek üzücü, tipi ve versiyonu değişiyor eyvallahta sanki hep aynı tarayıcı.

Arama motoru ve servisler olarak google'i kullananlar için en iyisi chrome. Özelleşmiyor belki ama şak diye açıyor önemli olanda o. Ki zaten kendi görüşüme göre firefox özelleşse ne olacak git gide özelleşmeyen chrome'a benziyor.