Anket Mount & Blade: Svadya'nın Kayıp Varisi - 6. Bölüm Final

Beğendiniz mi?

  • Evet

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Geliştirilmeli

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Okumadım

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
868
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
Yaş
26


1622009703971.png


1271'de Svadya İsyancıları lideri Arther mümkün olan tüm güçlerini Praven'e sefere gönderdi, belirleyici bir zafer ile savaşı tamamen bitirmek için kumar oynadı. İlkbahar sırasında Svadya İsyancıları takviyeleri Svadya'nın güneyinde toplandı ve 13 Mayıs'ta Başkent Praven'e devasa bir taarruz başlattılar. Bir ordu kuzeye yürüyüp şehri tamamen çevreledi, bu sırada General Lord Alayen'nin ana gücü güneyden, doğudan ve batıdan duvarlara saldırdı. Kraliçenin verdiği, içerde kalıp son bir direniş yapmak yerine şehirden savaşarak çıkma kararı cesurcaydı.

Generallerinin hiçbiri başkenti terk etmemeyi tavsiye etmeye cesaret edemedi. Ancak I. Ysolda sonunda haklı çıktı. Savunma birlikleri umutsuzca ve batmış bir halde duvarları savunurken I. Ysolda ana ordusu ile kuzeyden çıktı, kuşatma yapan Svadya İsyancı güçlerini delip geçti ve General Deglan'nın komutası altında Uxkhal'dan güneye gelen takvieler ile birleşti. Bu arada, ne yazık ki, işgalciler başkenti aldı ve ünlü Praven Şehri'nin yağması başladı.

Krallar Kalesi yağmalandı ve yakıldı. Öfkeli işgalci güçleri tarafından masum halka her türlü gaddarlık yapıldı. Suno'da Kont Mirchaudun, Praven'e gitmesi emredildiğinde Svadya İsyancı'larını Haringoth'tan sürmeye hazırlanıyordu. Doğuya gitmeden önce Suno'yu tamamen terk etmekte isteksiz çok sayıda sakatın askerlikten terhisine izin verdi. Bu askerler, Leydi Matheld'in güçlerini 1271'in sonlarında geri püskürtecek ve geri çekilirken ordusuna bezdirici saldırılar ile büyük kayıplar verdirecek ordunun temellerini oluşturdu.

1271-1272 kışı sırasında, Svadya İsyancıları Praven'deki savaşın tamamen bittiğine inanıyordu. I. Ysolda ile görüşmek için birkaç deneme yaptılar. Kraliçe onları teslim olacağına inandırdı ve bu sırada güçlerini başkenti geri almak için topladı.

I. Ysolda güçlerini üçe böldü. Bir ordu Kont Mirchaudun'nun komutasındaki Suno'dan gelen askerler Azgad köyü yakınlarındaki dağlıklara saklanmıştı. Svadya İsyancıları, Mirchaudun'nun artık Suno'da olmadığından haberdar değildi, büyük ihtimalle Mirchaudun'nun geride bıraktığı askerleri Leydi Matheld'i hala bir ordu ile yüzleştiği düşündürdü.

İkinci ordu, çoğunluğu General Deglan'nın komutası altındaki askerler Veidar köyü yakınlarında pozisyon aldı. Ana ordu Kraliçenin ta kendisi tarafından komuta edildi ve kuzeyden Başkent Praven'e ana taaruzu üstlenecekti. Nisanın 15. gününde General Lord Alayen şehri batıdan temizlemesi ve bu sırada General Deglan'nın askerlerinin güney yolu boyunca gitmeleri ile başladı.

İki günlük taarruz ile Deglan'nın ordusu Suno'yu geçti ve Mirchaudun'nun askerleriyle birleşmeyi denemek ve böylece Başkent Praven'i sarmak için batıya ilerledi. Lord Alayen Mirchaudun'nun taarruzuna beklenmedik şekilde yakalanmıştı. Ancak Svadya İsyancıları karşı saldırı yaptı ve Deglan'nın birlikleri sert direnişle karşılaştı.

Destansı Svadyalı şovalyeler sıkı durdu ve her nasılsa Svadya İsyancıları saldırılarını parça parça savuşturdu. Savaşın beşinci gününde Praven Şehri'ndeki Svadya İsyancıları ordusunun etrafı çevrildi. I. Ysolda kuzeyden taaruzu başlattı ve Lord Alayen'i bizzat ele geçirdi. Svadyalı İsyancıları'nın şehrin güneyinden kaçma girişimi General Deglan'nın askerlerinin kırılmaz kalkan duvarı tarafından enellendi. Sonunda, Svadya İsyancıları'nın Praven'deki ana ordusu tamamen yok edildi. Kraliçenin 1271'deki Başkent Praven Şehri'nden geri çekilişi kanlı şekilde haklı çıktı.

Lord Alayen üç gün boyunca hayatta tutuldu, sonrasında Krallar Kalesi'nden sarkıtılarak idam edildi. Cesedinin nerede gömülü olduğu kaydedilmedi ya da gömülüp gömülmediği. Kazanan taraf olmalarına rağmen Kraliçenin orduları savaşa devam edecek durumda değildi. Kalan bütün güçler Praven'de toplanmıştı. Bitkinlerdi ve sayıları azalmıştı.

Göreve hazır değillerdi. Ordunun yarısı imha edilmişti, geçen sene Praven Şehri'nden geri çekilen savaştaki askerlerin kaybı sayılmıyordu. I. Ysolda barışı görüşmek için daha iyi zaman olmayacağını biliyordu ve 1273'ün sonlarında Kraliçe ve Arther Büyük Savaş'ı bitirdi ve antlaşmayı imzaladı.

Şartlar ağırdı ama I. Ysolda krallığa gücünü geri kazanması için şans vermek ve barışı sağlamak için gerekli olduğuna inanıyordu. Antlaşmanın en tartışmalı iki şartı güney Suno bölgesinin büyük bir bölümünün ile Uxkhal şehrinin teslimiydi. Ancak bölgelerin çoğu zaten isyancılar tarafından işgal edilmişti. Eleştirmenler, antlaşmanın kraliçeye beş sene önce reddettiği ültimatom ile hemen hemen benzeştiğini belirtiyor.

Ancak böyle şartlar savaş tehdidi altında kabul etmekle, uzun ve yıkıcı bir savaş ardından kabul etmek arasında büyük bir fark var. Krallığın hiçbir bölümü 1268'de isyancıların kılıç uçları ile belirtilen bu şartları kabul etmezdi.

I. Ysolda iç savaş ile karşılaşabilirdi. 1273'te, krallığın çoğu barışı hemen hemen her koşulda iyi karşılardı. Ardından 1274'te Arther hükümdarlığının adını "Tamarya" olarak değiştirdi ve 37 yaşındayken I. Kral Arther olarak taç giydi. Barış sonsuza kadar sürmeyeceğine şüphe yoktu. I. Arther uzun süreli plan yapıyor ve Büyük Savaş'a giden olayların işleyişi de bunu kanıtlıyordu.

SON
 
Üst