Moralim Bozuk

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Moralim çok bozuk. Şu son iki hafta bitirdi resmen beni. Her şey üst üste bindi, resmen darmaduman oldum. Sinir stres aldı başını gidiyor. Okulda arkadaşlarıma yansıtmıyorum durumu ama evde ara sıra ters laflar ediyorum. Daha sonra düşününce buna da üzülüyorum sanki üzülecek şeyim kalmamış gibi. Eski anılara dalıyorum. Özlemler... Pişmanlıklar... Keşkeler... Aslında daha önce tüm bunların üzerini çizmiştim ama şu sıralar tüm aksiliklerle beraber geri geldiler. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, çok mutsuzum :unsure:

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Nedense bir şeyler söyleme gereği hissettim ama ne söyleyeceğimi bulamadım. Böyle durumlarda benden daha kötü durumda olanları düşünür, şükür namazı kılar, sonra çıkıp kalabalığa karışırım. Mutlu olmak için bin tane neden bulurum kalabalıkta. Biraz pollyanacılık falan. Sonra yatar uyurum. Sabah kalkınca dişimi çamaşır fırçasıyla fırçalamayı denerim. Salaklığıma güler, normal yaşantıma devam ederim...

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Dostum sana bir abi olarak tavsiyem.1-Mezarlıkları ziyaret et.2-Bir devlet hastanesi acil servisine git ve yarım saat orada kal.Vee hayatta ve sağlıklı olduğuna şükret.Vee en son Kur'anı Kerim den sureler oku ve türkçesine göz gezdir.Ne mutsuzluğun kalır ne de başka bir şeyin.Hem böyle yapmazsan Allah'ın da gücüne gider.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yaşın kaç bilmiyorum ama Antropoz Sendromları bunlar ! Tek ilacıda zaman Bir Sağlık Sorunuda Olabilir

İyi Bir Psikiyatiris tin sana Çok Yardımı olur . Geçmiş olsun

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Dostum sana bir abi olarak tavsiyem.1-Mezarlıkları ziyaret et.2-Bir devlet hastanesi acil servisine git ve yarım saat orada kal.Vee hayatta ve sağlıklı olduğuna şükret.Vee en son Kur'anı Kerim den sureler oku ve türkçesine göz gezdir.Ne mutsuzluğun kalır ne de başka bir şeyin.Hem böyle yapmazsan Allah'ın da gücüne gider.

Bende bunu anlamıyorum morali zaten bozuk neşelenecek keyfine yerine getirecek bişeler yapılsa daha iyi olmazmı acil servise gidip hem hastene kalabalıgını çilesini,hasta insanları görünce keyif yerinemi geliyor anlamadımki

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Atalarımızın bir sözü vardır. ; "Tebdili Mekanda Ferah Vardır" diye. Eğer imkanın ve vaktin var ise, Ufak bir seyahate çık çok iyi gelecektir. Uzun olmasına gerek yok 1 günlükte olsa olur. Eğer istanbul'da isen bir Adalar yap 1 gün kal gel mesela, Önemli olan bilmediğin ve bütün algılarının açık olacağı farklı bir mekanda olman. Mutlaka rahatlarsın, düşünmeye fırsatın olur...

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Benimde moralim bozuk dayı . Yalnız değilsin ;) Babam sinir etti beni. Bana 3 gün önce dedi ki telefon alacağım sana. Baba dedim bak beni götürmeden alma. Tamam filan . Bu gün elinde telefonla geldi. S3 mini almış. 1200 tl mi ne ? Allah'ım ya bir kez beni dinlesen ne olacak. ? Vodafone ile tarifeye ek almış. Sanırım kazığı geçirmişler he ? Ne diyorsunuz ? :S Abi S3 mini iyi telefon ama ne biliyim ya .S

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Adalar fikri kafama yattı. Doktorluk bir durum değil, hayat şu sıralar gülümsemesini azalttı sanırım ondan.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bende bunu anlamıyorum morali zaten bozuk neşelenecek keyfine yerine getirecek bişeler yapılsa daha iyi olmazmı acil servise gidip hem hastene kalabalıgını çilesini,hasta insanları görünce keyif yerinemi geliyor anlamadımki

Oradakileri görüp kendi haline şükretmesi gerekiyor.Bunu anlamadın mı?

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
damın biri sabah uyanınca o gün 90 yaşında
olduğunu hatırlamış. yavaş yavaş yataktan kalkarken
gözü ayaklarına ilişmiş "sevgili ayaklarım" demiş,
"bugün 90 yaşına girdik. bu kadar sene beni
istediğim yere götürdüğünüz, bu yaşıma sizinle
girdiğim için bahtiyarım, sizlere çok teşekkür ederim, nice seneler dilerim."
sonra dizlerine dikkat etmiş "sevgili dizlerim, bugün
90 yaşına girdik. bu kadar sene beni taşıdınız,"bükül"
dedim büküldünüz, çömel dedim çömeldiniz, bu
yaşıma sizinle girdiğim için şükür ediyorum. sizlere
çok teşekkür ederim, nice seneler dilerim" sonra gözü biraz daha yukarı kaymış "eee emektar"
demiş "eğer sende yaşasaydın bu günümüzü birlikte
kutlayacaktık."

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Benimde moralim bozuk dayı . Yalnız değilsin ;) Babam sinir etti beni. Bana 3 gün önce dedi ki telefon alacağım sana. Baba dedim bak beni götürmeden alma. Tamam filan . Bu gün elinde telefonla geldi. S3 mini almış. 1200 tl mi ne ? Allah'ım ya bir kez beni dinlesen ne olacak. ? Vodafone ile tarifeye ek almış. Sanırım kazığı geçirmişler he ? Ne diyorsunuz ? :S Abi S3 mini iyi telefon ama ne biliyim ya .S

Ne mutlu sana baban sağ ve sana telefon alıyor.Kıymetini bil bu günlerin ve sinir olma ve Allah'a şükret canım kardeşim.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Guzel telefon hayırlı olsun, baban piyasayı biliyor :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne mutlu sana baban sağ ve sana telefon alıyor.Kıymetini bil bu günlerin ve sinir olma ve Allah'a şükret canım kardeşim.

Haklısın haklı olmaya ama şuan ki durumlarda gerçekten gerek olmayan bir harcama. Ancak tabi Allah'a şükür sağ sağlam. Kendisi bilir ama çok pahalı olmuştur vodafone ile tarifeye ek alınca. Ne bileyim değer mi ? Kendimi de düşünüyorum değer mi bu telefon bu durumda bana ? Benden beklenen şeylerin karşısında ezilmekteyim :S Bana yapılan her harcama beklentileri karşılayamama hususunda beni korkutuyor :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Guzel telefon hayırlı olsun, baban piyasayı biliyor :)

Piyasayı biliyor derken ?

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Haklısın haklı olmaya ama şuan ki durumlarda gerçekten gerek olmayan bir harcama. Ancak tabi Allah'a şükür sağ sağlam. Kendisi bilir ama çok pahalı olmuştur vodafone ile tarifeye ek alınca. Ne bileyim değer mi ? Kendimi de düşünüyorum değer mi bu telefon bu durumda bana ? Benden beklenen şeylerin karşısında ezilmekteyim :S Bana yapılan her harcama beklentileri karşılayamama hususunda beni korkutuyor :(

Piyasayı biliyor derken ?

İyi cihaz almış en mantıklısı baabında.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
He öylede. Sanırım :) Kullanmaya 15 gün sonra başlayacağım. Anca o zaman anlayabilirim :)

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Daha kötülerini yaşadım..
Sana şunu söyliyim, zaman çare falan değil, yemin ediyorum iş insanın kendisinde.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Boşver de ben öyle yapıyorum. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
tak kulaklığını aç müziği insanların arasında kaybol. bilmediğin yerlere git :)

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43

Babalar ve anneler bir şey yaptılarmı karşılığını beklemezler rahat ol.Sadece kendi ayaklarının üzerinde durana kadar zor olsa da onların dediklerini yap,gönüllerini kırma,seninle iftihar etsinler.Daha sonra zaten hayat kavgası, onlarda değişecekler ve zamana ayak uyduracaklardır.(senin zamanına)

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
15 saniyeliğine her şeyi unut.Anneni, babanı, akrabalarını, sorunları, notları, sınavı.Yapmak istedikleri ve şu anki halini düşün.Soyutla kendini.Ne kaybedeceğini düşün.Ben sana söyleyeyim.Hiç bir şey.

İrResistible-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Çok kaba bir tabir kullanıcam ama Senin dediğin Şey Geciktirici Krem kullanmaya benzer Eğlenme Kesıldımı Anılar Duygular Vs Aklına Yine Gelir Abinin önerdiği Zor Yoldan Kesin Çözüm Tedavi Gibi...

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hey allahım ya:)
allah başka dert vermesin kardeşim :)

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence de ortam değiştirmek iyi gelecektir. bir de neşeli filmler, ayakta varyasyon vb seni güldürebilecek sevdiğin şeylerle meşgul ol bir iki gün iyi gelir. en azından bana iyi geliyor :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Adalar fikri kafama yattı. Doktorluk bir durum değil, hayat şu sıralar gülümsemesini azalttı sanırım ondan.

Bu işler şükürle, senden zor durumdakileri düşünerek fln çözülmez, hep kaybedenlerden yada çaresiz değilsen tabi.

Benimde çok sıkıntılı dönemlerim oldu, çözümü tüm gerçekleri aileme ve arkadaşlarıma anlatıp, gerçeklerle yüzleşerek buldum. Eğer birşeyler saklıyorsan ve gizliyorsan bunun ağırlığı altında ezilirsin bir süre sonra, tüm günahlarını itiraf et, dilemen gereken özürler varsa dile ve hepsini çözümleyecek çapta bir yol haritası çiz kendine.

Sakın antidepresan yada ilaç fln kullanayım deme, ilaçlar zayıf, sorumluluklarının üstesinden gelemeyen insanlar içindir ve çözüm yerine sadece sorunları erteler, zaman kaybı yaratır.

Çalışman gerekiyorsa çalış, üzülmen gerekiyorsa üzül, acı çekmen gerekiyorsa çek. Bunlar seni olgunlaştıracaktır ve zamanla herşeyin yoluna girdiğini göreceksindir. Eğer sorunların ve sıkıntıların ile yüzleşmeyi ertelersen, daha da derinleşip içinden çıkılamayaz hale gelecektir. Hayatındaki tümör neyse çıkarıp atmalısın ki heryeri kaplamasın.

Tüm bunlardan sonra çok yakın birkaç arkadaşınla güzel bir seyehat yada kafa dağıtacak aktivite çok faydalı olacaktır :)

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Canım sıkıldığı zaman inerim sahile el sallarım, bağırırım falan.

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Belki tavsiye verecek kadar deneyimli değilim ama kendimden çok güvenirim dediğiniz bir dostunuz varsa buluşun, dertleşin. Her şeyi anlatın. :)

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hani hayatında neler gittiğini bilmiyorum ama Abi en kötü günün bu günse her zaman yarın ki gün daha iyi olmayacakmıdır.Hayatını iyide kötüde yapan sensin.Yanında seni seven 1 2 kişi bile varsa bu mutluluk değilde nedir takılma ufak tefek şeylere resme dışardan bak hayattasın yaşıyorsun ve olacak her şey senin elinde yapacaklarına kendin karar ver ve hiç bir şeye pişmanlık duyma çünkü bu senin hayatın ve senin tercihlerin yaptığın hatalardan sonra bunların farkındaysan zaten daha ilerde değilmisindir aynı şanslar tekrar kapına gelecektir :)