Mor ve Ötesi yarı finalde elenebilir

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli''adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil edecek Mor ve Ötesi grubu, yarın final için yarışacak.

Yeni puanlama sistemi gereği ilk yarı finalde yarışan ülkeler, Mor ve Ötesi'nin katılacağı yarı finalde oy veremeyecekler.

Bu da Almanya, Azerbaycan, Belçika ve Hollanda gibi Türkler'in yoğun olarak bulunduğu ülkelerden oy alamayacağımız anlamına geliyor.

Politik kaygılar gerçekten giderildi mi?

Yeni puanlama sistemi politik kaygıların yarışma üzerindeki etkisini en aza indirmek için düzenlendi. Böylece iyi bir şarkının temsil ettiği ülkenin politik anlamda yakın dostu az olduğu için elenmesini ya da başarısız olmasını engellemek amaçlanıyor.

Ancak yapılan değişiklik tüm bu iyi amaçlarına rağmen sadece teknik bir değişiklik ve ülkelerin politik oy vermelerine engel olmuyor.

Elenebiliriz

İşte tüm bunlar göz önüne alındığında Türkiye'nin yarın yapılacak yarı finalde 18 ülke arasında ilk 10'a giremeyerek finale katılamaması söz konusu olabilir.

Yarı finallerde tele-voting oylaması sonucu 9 ülke finale katılıyor. Bu 9 ülkeden sonra geriye kalan ülkelerden bir tanesi de ülke jürileri tarafından 10'uncu ülke olarak seçiliyor ve finallere katılıyor.

Bizimle aynı yarı final grubunda yarışacak ve oy verebilecek ülkeler şöyle:

Arnavutluk, İsveç, Türkiye, Litvanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Beyaz Rusya, Macaristan, Danimarka, Portekiz, Bulgaristan, Ukrayna, İsviçre, Malta.

Evsahibi Sırbistan'la birlikte İngiltere ve Fransa yarı finalde puanlamada sadece bu gruptan olan ülkelere puan verebilecek.

Mor ve Ötesi 3'üncü sırada çıkacak

İkinci yarı finalde 19 ülke içinde üçüncü sırada sahne alacak Mor ve Ötesi, 20 bin kişilik kapasitesi olan Belgrad Arena Spor Salonunda yaklaşık 11 bin kişinin önünde performansını sergileyecek.

Provalardan sonra yeni bir basın toplantısı yapan Mor ve Ötesi üyelerine yabancı ve yerel basın yoğun ilgi gösterdi.Müzik otoriteleri, Mor ve Ötesi'nin finalde yarışma hakkı kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.

İkinci yarı finalde 1999'da Eurovision Şarkı Yarışmasında İsveç adına "Take Me To Your Heaven" adlı şarkısıyla birincilik getiren Charlotte Perelli, Türkiye'nin en güçlü rakipleri arasında bulunuyor.

Ukraynalı Ani Lorak ve son yıllarda San Remo yarışmasında iyi sonuçlar elde eden İsviçreli Paolo Meneguzzi de rakipler arasında görülüyor.

Kaynak

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Evet finallere kalmak zor gözüküyor.Eleneceğiz büyük ihtimal.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
TuningMert dedi ki:
Evet finallere kalmak zor gözüküyor.Eleneceğiz büyük ihtimal.

Daha doğrusu sertap erenerin söylediği parça ve ,dinle parçası haricinde bu zamana kadar adam akıllı başka parça dinlemedim.

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keske katilmasa da bizde rahat bi nefes alsak.bizden baska bu yarismayi takan ulke var mi acaba??
tam populeritesini yitircekken bi birincilik gene bas koseye kondurdu bu ise yaramaz organizasyonu.herseyin politik oldugu muzik yarismasi mi olur??
oluyor iste adi da malum.eurovision (yazmasi bile zor)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bence de zor kalırız finale bakalım, zaman gösterecek(yarın)...

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Bende hiç sevemedim bizi temsil edecek şarkıyı. Başarı sağlanacağını sanmıyorum. Umarım yanılırız arkadaşlar.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
yaw bizim şarkıya kötü demeden önce bir de diğierlerini dinleyin derim ben geçen gece TRT de hepsini dinledim ve üç dört parça var bizimki le kafa tutabilecek gerisi beş para etmez. o şarkıları duyduktan sonra ben bizimkilere şans vermeye başladım...

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
erol_1982 yapmış olduğun yorumlarda daha dikkatli olman gerekiyor ''Hoş olmayan yorumun'' silinmiştir ..

::Sanata Ve Sanatçıya Saygı Duyulmalı::

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Türkiye 3. sırada çıktı, yüksek oy alacağımız ülkelerin ekarte edilmesi kötü olmuş, politik oylama yapıldığı için bu yarışmayı çokta önemsemiyorum, direk oylamaya geçsinler.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Hayırlı olsun.