Monster Abra a5 v7.1.1 harici ekran kartına geçiş

erkam0211

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel HD Graphics 530 ve Nvıdıa GTX 960m ekran kartları var oyunlar İntel ile açılıyor GTX960m ile nasıl açabilirim.
Dxdiag ekran sekmesine geldiğimde ise İntel in ekran kartı yazıyor.
GTX960m'e nasıl geçiş yaparım?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Şimdi nvidia denetim masasına gir ordan oynayacağın oyunu seç yüksek performanslı nvidia işlemcisi de sonucu yaz

erkam0211

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu şekilde yapıyorum ama hala oyunlarda GTX960m i kullanmıyor

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    976.5 KB · Görüntüleme: 790

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
dxdiag ikincil ekran kartını göstermez, merak etme.
oyunlarda kullanılıp kullanılmadığını nvidia inspector ile bakabilirsin.
sensor monitoringde oyuna girdikten sonra sensörlerde oynama varsa, dahil olmustur.
sorun yoktur sende, merak etme.

erkam0211

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dxdiag ikincil ekran kartını göstermez, merak etme.
oyunlarda kullanılıp kullanılmadığını nvidia inspector ile bakabilirsin.
sensor monitoringde oyuna girdikten sonra sensörlerde oynama varsa, dahil olmustur.
sorun yoktur sende, merak etme.
şimdi ne yapmam gerekiyor yani oyunlarda GTX960m in kullanılması için

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Yüksek performanslı seç + olarak yukarıdan masaüstü seçeneğine tıkla oradan bildirim alanında gpu simgesini görüntüle de oyuna gir sağ altta hala çalışıp çalışmadığına bak

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yeni nesil notebooklarda intel ekran kartı ofis uygulamaları,web vb düşük güç tüketimli işlemlerde kullanılıyor. Yüksek grafik içerikli işlemler ve oyunlarda nvidia ekran kartı otomatik devreye gitrer senin birşey yapmana gerek yoktur.

Mgyfer15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni nesil notebooklarda intel ekran kartı ofis uygulamaları,web vb düşük güç tüketimli işlemlerde kullanılıyor. Yüksek grafik içerikli işlemler ve oyunlarda nvidia ekran kartı otomatik devreye gitrer senin birşey yapmana gerek yoktur.
Merhaba;
Arkadaşın sorunundan bende'de var ve aynı bilgisiyar. Dediginiz gibi yüksek performans gerektiren oyunlarda otomatik olarak devreye girer. Lakin ben istiyorumki sürekli olarak GTX960m'i kullansın. Ben basit bir oyun oynuyorum CS:GO ve bu oyunu oynarken GTX960'ı kullanmıyor. Kullanması için ne yapmalıyım? şimdiden teşekkür ederim

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Kullanmadığını nasıl tesbit ettiniz? Bende hem intel hem 970 ekran kartlı notebook var ve ben CS:GO oynarken 970 kullanıyor (Ben turbo soğutmayı açmasam notebook bir süre sonra aşırı ısınmadan yanacak gibi oluyor.). CS.GO'yu normal intel ekran kartlı iş bilgisayarımda oynamaya çalıştım ve oyunu oynayamadım. Zaten oyunu oynarken notebook aşırı ısınıyor, intel ekran kartı bu oyunu kaldırmaz ve soğutucu yoksa (ki bildiğim kadarı ile yok) anakartı yakar.
Yukarıda da dediğim gibi yeni nesil notebooklarda oyun oynarken 2. ekran kartınız (nVidia/Amd fark etmez) otomatik devreye girer ve siz bu kart ile oyun oynarsınız. Basit oyunların dışında (tetris, zuma vs.) intel ile oyun oynama ihtimaliniz yok!

master1354

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Nvidia denetim masasından oyunu seçip yüksek performans olarak ayarlayın. Sonra uygula deyin.
Oyun için Nvidia denetim masası, masaüstü, bildirim alanında GPU etkinliği simgesini göster tikini işaretleyin.
Oyundayken kontrol edin. Son olarak Nvidia ve Intel GPU sürücüleri güncel mi ?