Monitörü laptoba bağlayınca monitör mor oluyor

dragtuy61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir tane casper nirvanam var ekranı bozuldu tamir için para biriktiriyorum ozamana kadar monitörü kullanıyodum bir gün açtığımda monitör mor oldu 10 kere denedim düzelmedi ne yapmalıyım

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
monitör ile notebook arasında vga kablosu ilemi bağlantı yapıyorsunuz , hdm ilemi ? Vga ise kablonuz arızalanmış olabilir mor görüntü bu anlama gelir..

dragtuy61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vga ile yapıyorum kabloyu mu değiştirmeliyim.

dragtuy61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vga kablosunu değiştirdim denedim yine olmadı ekran çalışıyor sorun ekranda değil kasayla çalışıyor eskiden laptobu bağlayınca çalışıyordu artık mor oluyo kasayla yap dicen kasa yavaş laptob baya hızlı

laptobun özellikleri 4gb amd ekran kartı intel i7 işletim sistme 3.60 ghz ve en az 300 tl oyun aldım ekranı yap diycen 2000 tl para biriktiriyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

laptopta hdmı var ama ekran da hdmı yeri yok

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bence montiröre bağlandığında notebook ekran ayarları bozulmuş olabilir. LCD tv niz varsa eğer vga çıkışı olması gerekir olmadı hdm kablonz varsa birde notebookunuzu tv ye bağlayın bakalım ozaman görüntü alıcakmısınız ?? Eğer görüntü alırsanız bir görüntü aktarma ayarlarını kontrol ediniz.

dragtuy61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
görüntü aldım ayarlardan yalnızca 2. ekranı seçmem gerekiyomuş çok çok çok çok teşkkürler