Monitör takınca FPS'im artıyor

Ayemnatokey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dell ınspiron 7577 laptop sahibiyim. Ekranım 60Hz ve 2 adet grafik birimim var. (İgpu ve dahili olan GTX 1060 Max-Q)

Bilgisayarım optimus bir bilgisayar ve oyunlarda 60 FPS'i çok zor görüyorum çünkü ekran kartım adam akıllı kullanılmıyor.
Bir ara daha büyük ekran diye bilgisayarımı televizyona taktım. (Televizyonum 120Hz)

Şunu fark ettim çoğu oyunda ekran kartı kullanımım arttı ve 120 FPS alabilir oldum. Ama bilgisayarımın monitöründe 120 FPS'i hiç stabil bir şekilde göremiyorum. Televizyona taktığımda FPS'im 200'lere bile gidersen laptopun monitöründe oyunda aldığım FPS değerleri Max 90-100 olabiliyor. Bunun sebebi sizce nedir? Yardımcı olabilecek var mı? Laptopta da stabil 120 yapma şansım var mı çünkü olmadıkça takılmalar oluyor.

(Laptop HDMI ile televizyona bağlanıyor ve televizyonu NVIDIA ile kontrol etmeye başlıyorum. Laptop'un monitör kontrolü Intel HD Graphics)

(Optimus'um kapanmıyor)

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
1- Vsync açıksa kapatın
2- Nvidia denetim masasını açın. 3d ayarları yönet kısmına gelin.
1610955556035.png

Buna benzer bir yer çıkacak buradan ekle tuşuna basıp oyunu ekleyin.
Ayarlara geldiğinizde nvidia ekran kartını kullan gibisinden birşey çıkacak orada nvidiayı kullan deyip uygulayın ve sonra tekrar deneyin

3- Ayarları açın arama yerine grafik ayarları yazın.
1610955687204.png

Buna benzer bir ekran gelecek göz at deyip oyunu ekleyip nvidia ekran kartınızı seçin.

Ayemnatokey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1- Vsync açıksa kapatın
2- Nvidia denetim masasını açın. 3d ayarları yönet kısmına gelin.
Ekli dosyayı görüntüle 134669
Buna benzer bir yer çıkacak buradan ekle tuşuna basıp oyunu ekleyin.
Ayarlara geldiğinizde nvidia ekran kartını kullan gibisinden birşey çıkacak orada nvidiayı kullan deyip uygulayın ve sonra tekrar deneyin

3- Ayarları açın arama yerine grafik ayarları yazın.
Ekli dosyayı görüntüle 134670
Buna benzer bir ekran gelecek göz at deyip oyunu ekleyip nvidia ekran kartınızı seçin.
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim.

Buradaki bütün işlemleri yapıyorum, Nvidia ekran kartını kullandığımı çoğu zaman oyun içerisinden bile teyit ediyorum. Ama benim demek istediğim tam olarak şu
image (görseli eklememe izin vermedi)

Soldaki gibi olduğunda fps'im maksimum 100-120'yi görebiliyor. Ekstra bir monitör takınca sağdakine dönüşüyor ve fps'im 300-400'lere kadar çıkabiliyor. Tahminimce Intel'in ekran kartı Nvidia'yı sınırlıyor