Modifiyeli Xp işletim sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar merhabalar ;
Bir vista kullanıcısıyım 2007'den beri
daha önce 1 sene win 98 1 sene win xp sp1 kullandım kısa bir sürede xp sp3 kullandım ama hiç modifiye edilmiş işletim sistemi kurmadım da kullanmadım da.Geçen gün böyle forumdan bir arkadaşın gazıyla modifiye edilmiş bir sp3 içerikli bir xp indirdim.Tam dün gece kurmaya karar aldım ki o arada pc teknisyenimiz @small_hayta abim bana o işlemtim sistemini kurma pişman olursun benden söylemesi dedi.Şimdi ben bunu kurayımmı kurmayayımmı ¿Denemiş olan arkadaşlara soruyorum ...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sen bilirsin aslında. eğer çok uzun süre kullanıcaksan sade halini tercih etmen daha mantıklı ama bunu da kurarsan bi sorun çıkmaz heralde ki daha önce de kullanmıştım ben modifiyeli işletim sistemi. pek bi sorun da çıkarmamıştı başıma

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oldukca guzele benzıyo sana tavsıyem banka ıslemlerın vb onlıne gerceklestırıyosan kurma derım eger normal bır kullanıcıyım dersen oyun oynarım sıtelere goz atarım vb kur

Reaksiyon puanı
189
bu kadar fantaziye gerek yok vista kullan daha iyi. xp kullanacaksan da normal versiyonlarını kullan bu tip saçmalıklar yok yere sistemi yoruyor....

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şahsen üzerinde oynama yapılmış sistemleri önermiyorum içeriğinde tam olarak neler eklenmiş belli olmuyor ve sonraki zamanlarda sağlıklı çalışmıyor elinizden geldiğince orjinal sistemleri kullanmaya özen gösterin sonra kendi elinizle kurarsınız görselliği

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
böyle durumlarda normal xp kurup üstüne makyaj yapmak daha mantıklıdır.
İşletim sistemini bu kadar değiştirnce içerisinde kimbilir neler değişmiştir...
Mesla ben XP üzerinde crystalXP kullanıyorum, çok da memnunum, görsel olarak modifiyeli içi ise bildiğim XP...
+ zaten vista kullanıyorsan vista görünümlü bir XP'ye neden ihtiyaç duyuyorsun ki?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
+ zaten vista kullanıyorsan vista görünümlü bir XP'ye neden ihtiyaç duyuyorsun ki?
Performans işi ustam ;)
Ayrıca kurmuyacağım herhalde
cd'ci ye de boşuna para döktüm :razz::razz:

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
bir de gidip korsan CD'mi aldın yani
cık cık cık :D

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Peter ben Hala SP3 kullanıyorum hemde kendi yaptığım DVD den. İçinde genel kullandığım bütün programlar var. Gayet sorunsuz çalışıyor.
Yani her format atışımda Sanki Acronisle geri alıyorum....

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
peter bak en güzeli şöyle yap aleline 1 tane orginal xp kendin kalıtımsızlaştır hem biliyosun ben yardımcı olurum sana

peter sana 10 defa dedim yine diyorum orjinal kur
başkasının yaptıgı kalıtımsızda birçok virüs, trojan, spam, keyloger olabilir

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
peter bak en güzeli şöyle yap aleline 1 tane orginal xp kendin kalıtımsızlaştır hem biliyosun ben yardımcı olurum sana

Evet bir tane orjinal xp buldum indirip kendim yapıcam :yes:

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87

katılımsız demek istedin galiba üstad

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
kalıtımsız ne demek o zaman beni de aydınlatır mısınız?
ben öyle bir tabir duymadım da...:pinch::pinch:

tabi arkadaşım anlatıyım(peter sende dinle)

kalıtımsız yani kurulumu otomatik hale getirmek el sürmeden kendi kurulması demektir mesela xp kurlum ekranını degiştirmek vista teması eklemek gereksiz bazı araçları çıkarmak otomatik program kurulmasını sağlamak gibi
bunu yapmak için birçok program vardır

xp için nLite, vista için vLte programlarıdır
tabi kalıtımsızlık bu programlarla sınırlı degildir kendinize bağlıdır sınır yoktur ihtiyaca göre yapılabilir. herkez yapabilir

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Güvenilir bir yerden edindi isen kur aam performansını etkiler. ayrıca güncelleme yaptın mı bozulmalar olacaktır.

Reaksiyon puanı
2,148
abi katılımsız o yaa kişi katılmıyor yani kuruluma müdahale etmiyor otomatik yapıyor anlamında. kalıtım değil olmaması lazım

msaatci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana tavsiyem içine hiçbirşey yüklenmemiş temiz bir xp yükle. en güvenli olan ve en sorunsuz çalışan işletim sistemleri yalın olanlardır. içerisine sonradan entegre edilen çoğu şek sistemi etkiler.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Yaw hay ben indirmez olaydım yaptığıma yapacağıma verdiğim paraya harcadığım zamana yazık oldu
arkadaşlar size derimki ileride böle bişi ile karşılaşırsanız sakın indirmeyinde denemeyinde

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
abi katılımsız o yaa kişi katılmıyor yani kuruluma müdahale etmiyor otomatik yapıyor anlamında. kalıtım değil olmaması lazım

ben de bu anlatılanı katılımsız olarak biliyorum, orjinali de "unattended" olarak geçmektedir...

kalıtım genetik demektir.

Karşılığında "soyaçekim" deyimi de kullanılan kalıtım, canlı varlığın atalarından edinmiş olduğu maddelerin etkisi, hatta kontrolü altında olduğunu belirtir. Başka türlü söylemek gerekirse,her canlı varlığın atalarıyla aynı nitelikleri taşıdığı anlamına gelir.

@Peter
Yaw hay ben indirmez olaydım yaptığıma yapacağıma verdiğim paraya harcadığım zamana yazık oldu
arkadaşlar size derimki ileride böle bişi ile karşılaşırsanız sakın indirmeyinde denemeyinde

dene ama söylediğim gibi önce orijinalini kur makyajını sonra yap, tekrar edeyim CrystalXP öneririm.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
kaberdey bu kelimeler ing. den TR ye çevrildigi için böyle anlamsızlıklar oluşabiliyo mesela overclock ta böyle bi kelime (hız aşımı, hız aşırtmagibi anlamı var tam Türkçesi yok)

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende crystalXP kullanıyorum gayet memnunum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şahsen üzerinde oynama yapılmış sistemleri önermiyorum içeriğinde tam olarak neler eklenmiş belli olmuyor ve sonraki zamanlarda sağlıklı çalışmıyor elinizden geldiğince orjinal sistemleri kullanmaya özen gösterin sonra kendi elinizle kurarsınız görselliği

Bunların üzerine benim üç önerim var;
1-Kendi hazırladığınız
2-Orjinal
3-Hüsran

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Bunların üzerine benim üç önerim var;
1-Kendi hazırladığınız
2-Orjinal
3-Hüsran
Evet çok doğru :innocent::Bide işlem bitti tam pc yi kapatcam (vista yüklemiştim tabi) kapattım dedim tekrar açıyımda modemin programını kurayım düğmeye bastım tam açılıyor birde karşımda "Windows önyükleme yöneticisi" çıktı.Sonra tekrar format bastım yok yok yok bu Windows önyükleme yöneticisi'nin gideceği yok
sonra EasyBCD 1.7.2 adında bi program buldum vistanın haricinde olan tüm boot ları sildim sorun gitti.Ama bu meseleyi tek ben yaşamadım sanıyorsam bunu forumda resimli anlatım yapacağım :icon_:
Sonucunda bir günde tam 4 kere format atarak 3'lük rekorumu geride bırakmış oldum :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sonucunda bir günde tam 4 kere format atarak 3'lük rekorumu geride bırakmış oldum :D
Rekor bende :D
Aynı makinaya 1 günde 25 defa Windows 7 rekorum var
Kines :D kayıtlarında mevcut :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Rekor bende :D
Aynı makinaya 1 günde 25 defa Windows 7 rekorum var
Kines :D kayıtlarında mevcut :D
:D Demesi kolay bende win 98 formatı yüzünden bi tane hdd yaktım naber :mrgreen:
Neyse benim formatım senin formatını döver meselesi yapmayalım şimdi ...:D