Modemler arası kablosuz bağlantı hakkında bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fox41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fox41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar komşumun modeminden kendi modemime kablosuz olarak köprü bağlantı yaparak komşumun net bağlantısını kendi evime taşımak istiyorum..komşuma ait olan modem markası phılıps wds özelliğini aktif ettik ........benim modemim zyxel 660 hw t1 v3 ..... phılıps marka modem benim modemimi görüyor wds özelliklerinden benim modemin mac adresini okeyliyoruz ....ancak benim modemden internete bağlanamıyorum ...sanırım zyxel 660 modemimdede bir ayar yapmamız lazım..
bu işi bilen arkadaşların yardımını bekliyorum her iki modem dede ne şekilde ayar yapmamız lazım....bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Hangi menüsünden girilip nasıl yapılır bilmiyorum ama teknik olarak her iki modemi de birbirlerine tanıtman gerek. Tek taraflı olmuyor.

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Bende tam olarak bilmiyorum ama sanki şöyle bir durum vardı.. kablosuz olarak yayını alıp gene kablosuz olarak yacacaksınız her kablosuz modem buna uygun değil. Bazı modemler yayını çift taraflı alırken ( hem alıcı hem yayıcı ), bazıları ise sadece ek taraflı ( ya alıcı ya da yayıcı ) olarak yapıyor.. Tamam siz modemleri kablosuz olarak bağladığınız ama belkide tek taraflı olduğu için kablosuz olarak tekrardan yayın yapamıyor olabilir.

Dediğim gibi sankş böyle birşey vardı emin olamıyorum.. Bu konuda da bir araştırma yaparsanız belki daha sağlıklı olur sizin için. :)

fox41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar çok araştırdım çok deneme yaptım ama olmuyor bu modemleri tanıyan bir arkadaşın yardım etmesi lazım her forum da benzer bişeyler var ve ben bu paylaşımları kendi modemlerime uygulamaya çalıştım ama sonuç alamadım .....sonuç olarak bu modemleri tanıyan bir arkadaşın yardımcı olması lazım.. tabii sizlerin dediği gibi bu iş bu modemlerle yapılıyorsa??

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her iki modemdede wds ozelligi varsa olur tek tarafli olmaz kuruluma gelirsek
Oncelikle bunun icin wep sifre kullanmak gerek
Kaynak modem 192.168.1.1 oldugunu varsayalim ikinci modem 192.168.1.254 olsun
Her iki cihaz ayni kanalda olacak
Her iki cihaz ayni wep sifreyi kullanacak
Her iki cihazin ag adi ayni olacak
Her iki cihazin mac adresi birbirine tanitilacak

İkinci modemde firewall ve dhpc kapali olacak