Kablosuz internetimi nasıl salona ulaştırırım

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. NETMASTER CBW- 383Z4 uydunet (kablonet) kullanıcısıyım. Evimizde salona kendi odamdan wireless modemimin sinyali ulaşamamaktadır. Bende yeni uydunet kablosuz modemim ile elimdeki eski modemlerimden ZyXEL P-660HN-F1 ADSL modemim veya NETMASTER CBW-700V uydunet modem ile salona kablolu ve kablosuz şekilde internetimi ulaştırmak istiyorum. Fakat nasıl bağlantı yapacağım hakkında bilgim yok. Bu mümkün müdür ve/veya ne yapabilirim? Eğer elimdeki bu 2 eski modemler ile bağlantı sağlayamazsam access point veya routerdan hangisi alınmalı? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler...

qwertyuaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Teknosa'da çok güzel AirTies marka modemler var.Büyük ihtimalle wi-fi alanın küçük yani modemin wi-fi alanı küçük bu alacağın cihaz 55 yada 30 TL fln.Bunlardan almanı öneririm.Ha yine olmadı 5m uzunlukta İNTERNET kabloları var al onlardan.:clap:Bu iş bu kadar.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bu cihazı alacaksın evin en iyi sinyal verdiği yerdeki prize takıyorsun ve ayar yapıyorsun.
Sonra evde her yerde full sinyal ile netin tadını çıkartıyorsun.

[h=1]Tp-Link TL-WA850RE[/h]

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Uğraşmak yerine yeni bir modem anteni alabilirsin. Benim kullandığım modem çok geniş bir alan kapsıyordu fakat bozuldu idareten tp-linkin bir modemini almıştım üst kattan görmüyordu eski modemin anteni takınca jilet gibi oldu ki soketleri aynı zaten.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-tl-ant2408cl-wireless-anten-148187959/detay

NETMASTER CBW- 383Z4 modemimin anteni değiştirilebilir değildir. Teşekkürler....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhaba Teknosa'da çok güzel AirTies marka modemler var.Büyük ihtimalle wi-fi alanın küçük yani modemin wi-fi alanı küçük bu alacağın cihaz 55 yada 30 TL fln.Bunlardan almanı öneririm.Ha yine olmadı 5m uzunlukta İNTERNET kabloları var al onlardan.:clap:Bu iş bu kadar.

Kullanmış olduğum internet UYDUNET'tir. Dolayısıyla Airties'ın bu hizmeti destekleyen bir modemi bulunmuyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu cihazı alacaksın evin en iyi sinyal verdiği yerdeki prize takıyorsun ve ayar yapıyorsun.
Sonra evde her yerde full sinyal ile netin tadını çıkartıyorsun.

Tp-Link TL-WA850RE

Priz üzerinden kablosuz yayın yapan bu aletleri hiç deneme fırsatım olmadı. Bizim ülkede kullandıktan sonra beğenmezsen iade alalım politikası ne yazık ki olmadığı için satın alıp deneyemeyeceğim. Gene de cevapladığın için teşekkür ederim. :yes:

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bende Tp Link TD-W8961ND (link) var kardeşim hem modem router access point her türlü özellik var n-draf teknolojili 300mb/s hızı, birde 2 adet 8 db tp link antenle (link) 3-4 kat yukarı apartmanda çekmeyen yer yok :) Tavsiye ederim kardeşim..

0fb4.jpg

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar. NETMASTER CBW- 383Z4 uydunet (kablonet) kullanıcısıyım. Evimizde salona kendi odamdan wireless modemimin sinyali ulaşamamaktadır. Bende yeni uydunet kablosuz modemim ile elimdeki eski modemlerimden ZyXEL P-660HN-F1 ADSL modemim veya NETMASTER CBW-700V uydunet modem ile salona kablolu ve kablosuz şekilde internetimi ulaştırmak istiyorum. Fakat nasıl bağlantı yapacağım hakkında bilgim yok. Bu mümkün müdür ve/veya ne yapabilirim? Eğer elimdeki bu 2 eski modemler ile bağlantı sağlayamazsam access point veya routerdan hangisi alınmalı? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler...
tplınk in yüksek alana wifi vermek için modemmleri var al bitene kullan...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım ilk olarak eğer masrafsız olsun istiyorsan modemin kablosunu uzatabilirsin. 2. olarak bi tane menzil genişletici alırsın alırsın butun dertlerin biter.
Tp-Link TL-WA730RE 150Mbps Kablosuz N Menzil Genişletici

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence kablo ile taşımayı dene sonuçta bu sinyallerin kanser yaptığı biliniyor.Ne kadar az sinyal varsa bence okadar iyidir.