Modemin Ömrü mü Doldu?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar airties marka 4 portlu modemim var 2.5 yıldır iki kişi kullanıyorduk 7/24 açık kalıyordu.Ancak 3. bir bağlantı yaptık ve bu bağlantıyı yaptığımız günden beri günde 2-3 defa internet bağlantısı kesiliyor.Modemin fişini çıkarıp takınca sorun düzeliyor..

Sebep ne olabilir?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ZorhaK internete giremediğinde durum nedir?

1- sen modeme ulaşabiliyor musun?
2- adsl sinyalin aktif ve modem geçerli bir ip almış halde mi?

olmadı tekrar iki kullanıcıya dön, sorunun kullanıcı sayısında olup olmadığını anlarız..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ip ile modeme nasıl gierim..Bir daha aynı sorun oldugunda hangi numarayı yazacaktım?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
evet
192.168.2.1
modemin ömrüde 2.5 yılda bitmez.. başka bir sorun vardır muhtemelen

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ZorhaK port konusunda cevap veren sen değil miydin biraz önce bir konuda? :D Şimdi ip sorunca bir garip geldi. neyse,

airties 192.168.2.1 nolu ip'ye sahip. siz de buna benzer bir ip vermiştir.
internete giremediğin zaman komut satırından ping yaz 192.168.2.1'e mesaj at. dönen olursa bilki modemin hayatta.

ayrıca bunu browser'ını kullanarak ta kontrol edebilirsin. adres çubuğunu 192.168.2.1 yazdığında seni modemin karşılayacak. şifre koymadıysan tamam deyip modemin arayüzüne erişebilirisn. orada ki "durum" vb menülerde o anki bağlantının aktif olup olmadığını görebilirsin. Eğer bağlıysa, yada onun gibi görünüyorsa yine ping komutuyla google.com.tr'ye bir ping atmayı dene. ulaşabiliyorsan internete de girebilmen gerekir.

Sonuçları paylaşırsın.

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Modeminin hiç bir sorunu yok. İp çakışması oluyor. Arama motoruna elle ip girme yaz.Orada anlatıldığı gibi her kullanıcı için bir numara belirle bir daha sorun olmaz.(Çok büyük ihtimalle.)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
GKHNCKR yok ben torrent konusuna hiç cevap yazmadım.Benim bir de ss2 tv kartı var onu da belirteyim belki alakası olabilir

svksy cevap için sen de sağol deneyeceğim.

GKHN senin dediğini bağlantı gitiği zaman deneyeceğim değil mi?
.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Modemin güncellemelerini yap güncelleme yaparken dikkat et bağlantın kopmasın.

2. olarak güç kaynağında da problem olabilir adaptörü değiştir

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
GKHNCKR yok ben torrent konusuna hiç cevap yazmadım.Benim bir de ss2 tv kartı var onu da belirteyim belki alakası olabilir

svksy cevap için sen de sağol deneyeceğim.

GKHN senin dediğini bağlantı gitiği zaman deneyeceğim değil mi?
.

evet ZorhaK. bağlantın gittiğinde deneyeceksin. Anlamak istediğimiz internet sinyalinin mi gittiği yoksa modeminin mi cevap vermediği. Bu arada bağlantın gidince modemin ışıklarına da bakarsın.

Arkadaşın belirttiği ip çakışması olacağını sanmıyorum. bütün pcler dhcp'den alıyorsa yani otomatikteyse kolay kolay çakışma olmaz.ayrıca ip çakışması olduğu anda pc uyarı verir ip çakışması var diye..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
evet ZorhaK. bağlantın gittiğinde deneyeceksin. Anlamak istediğimiz internet sinyalinin mi gittiği yoksa modeminin mi cevap vermediği. Bu arada bağlantın gidince modemin ışıklarına da bakarsın.

Arkadaşın belirttiği ip çakışması olacağını sanmıyorum. bütün pcler dhcp'den alıyorsa yani otomatikteyse kolay kolay çakışma olmaz.ayrıca ip çakışması olduğu anda pc uyarı verir ip çakışması var diye..

Bağlantı gittiğinde modem ışıkları bağlantı sırasında yandığı gibi yanıyor.Yanibir değişiklik olmuyor.

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben 6 yıldır kullanıyorum INCA hiç birşey olmadı modeme sapa sağlam çalışıyor

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bağlantı hala günde 3 4 defa gidiyor bugün 192.168.2.1 adresini denedim giemedi modem ışıkları ise aynen yanıyordu bağlantı oldugu zamandaki gibi..

Portlara giren kabloların yerini de değiştirdim ama olmadı.

airtiesi aradım bir ihtima firware sürümünü güncellersek düzelebileceğini söylediler.Ancak güncelleme bir türlü sağlanamadı..Modemi biz yollayın dediler.

Ancak 1 yıl önce yine firmware güncellemesi yapmak istemiştik yine olmamaıştı 1.0.1 yazıyor firmwarede..Buna rağmen aldığım günden beri sorunsuz kullanıyordum.Ne zamanki 3. bilgisayarı bağğladık kopmalar yaşamaya başladım..

3. biilgisayarda nasıl bir sorun var acep..

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ZorhaK kardeşi 3ncü pcde sorun olduğundan emin olmak için, o pc'yi devre dışı bıraktığın zaman aynı sorunu yaşamaman gerekir. He o zaman sorun yaşamazsan "ilgili pc'nin ethernet kartı networkte gürültü yapıyor ve belirli bir süre sonra modemi devre dışı bırakıyor" ihtimali üzerinde durabiliriz. Yalnız bundan emin olmak için ilgili pc'nin ethernet kartını iyi bir ethernet kartı ile değiştirmen gerekecek. Robotics gibi bir marka kullanabilirsin. Beraberinde kabloyuda değiştirmeyi unutma. Cat6 daha temiz bir sinyal transferi sağlayacaktır.

Bunlarla birlikte modemin fireware'ini güncelleştirebilmen gerekir. Özellikle modemi yeni açtığında ve sorunsuz çalıştığında dene bunu.

Modem tepki vermediğinde ısınma yapmış oluyor mu? Adaptöründen gelen voltajı da ölçebilirsin. Eli havya tutan bir arkadaşın varsa, götür modemi lehimlerin üzerinden geçsin..

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Umarım çözersin.. :)

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Modeminde sorun olsa kapatıp açtığında tekrar bağlanamazsın.Okulda 25 bilgisayarı birkaç hub ile aynı modeme bağlıyorum.Bazen otomatik ip istemcileri (onar seçeneği kullanıldığında) aynı ip adresleri alıyor.Bunu sistemin göstermediği oluyor.Hatta bir seferinde iki bilgisayarlı bir ağa üçüncü bilgisayarı bağladığımda seninki ile aynı sorunları yaşadım.Üç bilgisayarın ip numaralarını da el ile girip sorunu çözdüm.Bir yıldır sorunsuz çalışıyorlar.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air 5050&s=5&ci=9&dil=tr

Bu adres de modemin modelini bulun. Sana güvenlik duvarı güncellemesi olan .bin uzantılı bir dosya olacak.

sonrasında internet tarayıcının adres satırına 192.168.2.1 yazarak modemin web arayüzüne ulaşıyoruz.
şifre soracaktır. bir şey yazmadan tamam tuşu ile geçiyoruz.(önceden şifre belirledi iseniz şifreyi girin
soldaki menüden araçlara açılan alt menüden firmware güncellemeye basıyorz.
bir dosya seçme kutusu geliyor. buradan indirdiğimiz dosyayı seçerek güncelle diyoruz.

Bağlantın bu güncelleme süresince kesilmesin. Aynı sorun bende de oldu adaptörü değiştirdim. Birde reset atıp bu güncellemeyi yaptım sorunsuz kullanıyoruz. umarım senin işinide görür.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Sağol ortak ...Ancak dediğin adımları yaptım.Defalarca denememe rağmen güncelleme yapmadı.Airtiesi aradım telefondaki arkadaş uzaktan güncelleme yapmaya çalıştı yine olmadı.

Zaten bir referans no verip biz yollayın dediler modemi.

Ancak bu işlem sorunu kesin çözer diyemeyiz dediler.Ben de yollamadım..

Freeware

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
son eklenen bilgsayara flicker virüsü girmiş olmasın ?