Mobil Numaralar Turkcell'e Taşınıyor

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
5 gün önce hayata geçirilen Mobil Numara Taşınabilirliği sisteminin en karlı çıkan operatörü Turkcell oldu. Peki sizce Turkcell'e gelen numaraların sayısı nedir?

Mobil numara taşınabilirliği konusunda abonelerin birbirinden cazip tekliflerle farklı operatörlere  geçebildikleri bir dönem başlamış oldu. Bu konuda bir açıklama yapan Turkcell, 9-13 Kasım tarihleri arasında 74.000 tüketicinin, numarasını Turkcell'e taşıma talebinde bulunduğunu açıkladı. Turkcell'in numara taşınabilirliği performansının değerlendirildiği açıklamada, giden abone sayısının üç katı kadar yeni abone kazanıldığı bildirildi.

Kulağınız Uyarı Tonunda Olsun!
Ek bir önemli bilgi olarak, mobil numara taşınabilirliği sürecinde tüketicilerin tonlu uyarı sistemine dikkat etmesi gerekiyor. Şebeke içinde aranıldığı düşünülen abonenin numarası, başka operatöre taşınmışsa arayan kişi bir uyarı tonu duyuyor. Abonenin burada ton sesine dikkat etmesi, faturasına beklenmedik bir ücret yansımasını önlemeyi hedeflerken, daha farklı uyarı sistemleri üzerinde Telekomünikasyon Kurulu'yla birlikte çalışmalar sürüyor.

:: Numaranızı taşımayı düşünüyor musunuz?

Bilgi için: Turkcell
SDN - http://shiftdelete.net

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
avea hattım vardı epeydir kullanmıyordum. türkcelle taşıma başvurusu yaptım:)

onn.off

Asistan
Reaksiyon puanı
3
benim no Turkcell daha iyi bi şebeke olmadığı için Turkcell de kalmayı düşünüyorum pahalı ama en azından her yerde çekiyor

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
numaramı en kazık operatör olan türkcell e kesinlikle taşımayacağım.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Siz şimdi Türkcell in yaptığı bir basın açıklamasını baz alarak turkcell in reklamını yapıyorsunuz
Vodafone veya Avea da aynı türden bir basın açıklaması yaparsa ne yazacaksınız merak ediyorum ?
Gerek yok bu tür reklam kokan hareketlere.

plex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi anti türkcellci olarak dünyada son hat turkcell olsada yinede taşımam.hiç kullanmam daha ii.en kazık tarife turkcellde.ayda 150 yüklüyorum 180dk bedava konuşuyorum 5yüz veya 5bin sms bedava atıoyorum üstelik hala 100ün üzerinde kontörüm kalıyo.ayrıca diğer oparetörleride dk.sı 1kontöre arıyorum

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Turkcell bu konuda üzerine düşeni bu hizmetin reklamını çok iyi yapmakla yaptı. Bu kadar numaranın Turkcell'e taşınma sebebide budur bence.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Turkcell ne kadar pahalı olsa da... Kesinlikle güzel kampanyalarla birlikte ucuza hizmet verebiliyor. Bu yüzden bence bulunduğu noktayı hakediyor. Ama şöyle bir şey var. Reklamlara ve sponsorluklara bu kadar para yatıracağına 3G gibi yeni teknolojileri daha kısa sürede daha ucuza sunsa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Siz şimdi Türkcell in yaptığı bir basın açıklamasını baz alarak turkcell in reklamını yapıyorsunuz
Vodafone veya Avea da aynı türden bir basın açıklaması yaparsa ne yazacaksınız merak ediyorum ?
Gerek yok bu tür reklam kokan hareketlere.
+1
Bu haberi okurken en üstte reklamı zaten vardı. Habere ne gerek var.

Bir çokanketten ve çevremden gördüğüm kadarıyla Avea'ya geçiş daha çok ve geçenlerin çoğunluğu Turkcell'den. Bu reklama inanmamı beklemeyin.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yahu adamlar rakamları vererek açıklama yapmış,çevremde gördüğüm diyosun, kaç kişi var çevrende? 1000 mi, 5000 mi? adam 74.000 diyor. avea'ya geçiş de fazlaysa onlar da duyursunlar. kızmanın ne anlamı var :)

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
turkcell kazık diyorsunuz ama kampüscell tarifesi gibi tarife diğer öperatörlerin hiç birinde yok turkcelli hiç birine değişmem her yerde çekiyor tarifem güzel

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Kapsama alanı ve çekim gücü (Baz İstasyonu) bakımından en iyisi Turkcell.Bir avea kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. :)

furfat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim hem avea var hemde turkcell.avea bür sürü reklam yapıyor kapsama alanı türkiyede %98 diye istanbulun göbeğinde oturuyoruz o kısıma bir türlü giremiyoruz.turkcellde şimdiye kadar hiç problem yaşamadım dağın başında bile çekiyor

maho80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence atlanılan birşey var türkcell kendi arasında ucuza konuşturuyor olabilir ama türkcelden diğer operatörlerle konuşan babayı alıyor

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bence hepsi kazıkçı hangisine gitsen farketmiyor hazırladıkları kampanyalar hep yalan bir yerden ucuzlatıp başka tarafatan kazıklıyorlar. bugün vodafon reklamı gördüm şebeke içi çok ucuz ama şebeke dışı amaniiin kazık

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Henüz farklı bir uyarı tonu ile karşılaşmadım sanırım benim çevremdekiler numara taşımıyor. :D

Turkcell kullanıyorum numara taşımayı da düşünmüyorum.

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Numaramı taşımayı şiddetle düşünüyorum. Turkcell'den yediğim kazıklardan bıktım. Ancak diğer operatörler çok cazip bir teklifle gelmediler henüz.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ya anlamdığım birşey var, türkiyedeki kullanıcıların pek çoğu birden fazla hat kullanıyor. özellikle de öğrenciler. tek hat kullanan ve aman benim numaram değişmesin diyen çevresi geniş nüfuslu insandır. öyle adamlar da tarife ucuz, pahalı dinlemez. diğer kişilerse birden çok hat kullanıp kime hangi hat uygunsa, ondan arar. neden numara taşınsın ki? zaten rakamlar da avrupada, numara taşıma uygulamasının çok düşük seviyede kaldığını gösteriyor

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç inandırıcı gelmedi.
Tamamen reklam amaçlı hazırlanmış diye düşündüm.

Benim tahminim turkcellden diğer operatorlere geçenlerin daha fazla olduğudur..

Benim çevremden gördüğüm Turkcel hattı olanlar vadofone ve aveaya geçti.. Benim çevremde böyle diyerekten böyledir demiyorum Ama bu işten turkcell zararlı çıkmıştır diye düşünüyorum yinede

Ayrıca Turkcell bu işten karlı çıkacağını düşünseydi yıllarca numara taşıma olayını engellemek için bu kadar uğraşmazdı.

değilmi?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Turkcell en iyisi bence. Bu güne kadar Turkcelle taşınanı gördüm ama başka hatta taşınanı görmedim.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Turkcell ne kadar pahalı olsa da... Kesinlikle güzel kampanyalarla birlikte ucuza hizmet verebiliyor. Bu yüzden bence bulunduğu noktayı hakediyor. Ama şöyle bir şey var. Reklamlara ve sponsorluklara bu kadar para yatıracağına 3G gibi yeni teknolojileri daha kısa sürede daha ucuza sunsa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...

öncelikle ben de 5 yıldır turkcell kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.
3G konusunda turkcell elinden geleni yapıyor ama ihalede rekabet olabilmesi için diğer operatörlerin de katılması gerekiyor, onlar da bu işi turkcell in alacağını bildiği için yanaşmıyorlar. biraz kazık olsa da kalitesini diğerlerine değişmem...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Benim bildiğim kadarıyla artık baz istasyonlarıda ortak kullanılabilecek yanlış da biliyor olabilirim ama böyle bir şey varsa en ucuz avea'ya direk geçerim düşünmem bile, çünkü turkcell artık resmen sömürmeye başladı..

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
öncelikle ben de 5 yıldır turkcell kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.
3G konusunda turkcell elinden geleni yapıyor ama ihalede rekabet olabilmesi için diğer operatörlerin de katılması gerekiyor, onlar da bu işi turkcell in alacağını bildiği için yanaşmıyorlar. biraz kazık olsa da kalitesini diğerlerine değişmem...

Türkiye 3g nin gelmemesinin nedeni Turkcellin numara taşınabilirliğine karşı olmasıydı . Diğer operatörlerin ihaleye girmeme nedeni de buydu sen numara taşınabilirliğini kabul et bizde ihaleye girelim diyorlardı onlar girmediği içinde ihale iptal oluyordu yani Turkcell bu konuda sütten çıkmış ak kaşık değil.
Allahtan yasa çıktıda numara taşınabilirliği başladı Türkcell kalsaydı hala beklerdik bakın göreceksiniz 2009 daki ihaleyle 3G de başlayacak çünkü ortada engel kalmadı

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
reklam kokan haraketler bunlar atmasyon haber.

gulenmoryel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim no Turkcell daha iyi bi şebeke olmadığı için Turkcell de kalmayı düşünüyorum pahalı ama en azından her yerde çekiyor

Herkes aynı yanılgıoya düşüyor, gerçekten anlamıyorum. Turkcell, pazara ilk giren olduğu için birçok teknik avantaja sahipti. Heryerde çekmek gibi. Ama atlanılan birşey var: Türk Telekomünikasyon Kurumu standardı gereğince tüm operatörler nüfusu 1000'i geçen yerleri kapsamak zorunda ve kapsıyor da. Hem Avea hem de Vodafone ciddi yatırımlarla altyapılarını sın teknolojiyle geliştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda aboneleri daha uygun fiyata konuşturmak için çalışıyor. Numara Taşınabilirliğinden önce yüksek miktarlarda faturalar gönderen Turkcell şimdi kampanyalarla sözde ucuzluk sağlıyor. Turkcell pahalı ama en kaliteli söylemine kanmak ise, Turkcell'in reklam başarısının ciddi bir göstergesi. GSM sektörü biraz daha geniş açıyla ele alınmalı. Numara taşınabilirliği kozları Turkcell'de alıp abonelere geçirmenin en iyi fırsatı. Akıllı olup bu fırsatı değerlendirmek gerek.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Türkiye 3g nin gelmemesinin nedeni Turkcellin numara taşınabilirliğine karşı olmasıydı . Diğer operatörlerin ihaleye girmeme nedeni de buydu sen numara taşınabilirliğini kabul et bizde ihaleye girelim diyorlardı onlar girmediği içinde ihale iptal oluyordu yani Turkcell bu konuda sütten çıkmış ak kaşık değil.
Allahtan yasa çıktıda numara taşınabilirliği başladı Türkcell kalsaydı hala beklerdik bakın göreceksiniz 2009 daki ihaleyle 3G de başlayacak çünkü ortada engel kalmadı

3G ihalesini bir operatör alacak diye bir şey söz konusu değil. Para veren tüm operatörler alacak.