Mobil dünyanın baş belaları virüsler

_FAUST_

Dekan
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
images.jpg
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...aL2CRY9CZBrCT-MOvvFht5eZrFU0p5FHBrjrA48xKca5g
Günümüz de bilgisayarlarda olduğu gibi telefonlarda da antivirüs programlarına gerek duyuluyor peki hangileri daha iyi koruma sağlıyor detaylar haberimizde.
Av-Test 'Koruma', 'Kullanılabilirlik' ve 'Özellikler' başlıkları altında gerçkeleştirdiği araştırmada 26 tane uygulama test etti.
Bu araştırmalarda gerçek zamanlı olarak kötü yazılımları tespit edebilme özelliği ve son 4 haftada bu kötü amaçlı yazılımları bütünüyle tespit edebilme başarısı ile 360 Security 'Koruma' adı altında mükemmel bir başarı elde ederek en iyi anti-virüs uygulaması oldu.
1466697041_360-security.jpg
Diğer kategorilerde de yüksek puanlar elde eden uygulamanın Teknoloji Bölüm Şefi Xu Xin şunları söyledi:
"AV-TEST testlerinde elde ettiğimiz mükemmel puanlar ve evrensel anti-virüs referansı olarak kabul edilmiş olmamız bizleri mutlu etti. Uygulama, gerçek zamanlı olarak büyük verileri analiz eden ve yeni kötü amaçlı yazılımların öğrenilmesi, tespiti ve bu yazılımlara karşı tepki gösterilmesine olanak tanıyan yapay zeka temeline sahip anti-virüs motoru sayesinde çok sayıda olumlu sonuç elde etmiştir"
Şefin bahsettiği anti-virüs motoru yapay zeka algoritmalarını da içerisinde barındıran QVM yani Qihoo Destek Vektö Makinesi olarak bilinen tescil edilmiş ve yeni virüs türlerini tespit edebilen bir teknolojidir.
Dünyada 450 milyondan fazla insan tarafından kullanılan bu uygulama hepsi bir arada sunulan bir çok paket ile gelmekte.Güvenlik açısından iyi bir başarı yakalasa da uygulamanın kendisi ile beraber gelen Boost ve Clean(Temizlik) gibi araçların cihazın işletim sistemine ters düşen davranışlarda bulunma ihtimalleri de yok değil.
Mobil cihazlar için en iyi anti-virüs programı belli oldu
 

pinterest

Profesör
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
2,502
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Mobil cihazlara antivirus kurmanın anlamı yok hala gözümde. Eğer biri gidip Android'e Sality veya Conficker gibi çok can yakmış virüsleri salgın şeklinde getiremezse de bu böyle kalır.

2 tane pop up reklam için 10000 uygulamadan birinde adware var diye de antivirus kurulmaz. Adblock tarzı uygulamalarla sorun giderilmeye çalışılır.

Bu arada mobilde olmasa da bilgisayarımda meraktan bakmıştım çok öneriliyor bu 360 diye. Cidden isim yapmaktan başka derdi yokmuş onu anladım. Zaten Av comparatives de neden silmişse bu yazılımı test listesinden.
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
113
yok ya avast android sürümü işe yarıyor bir sürü iyi şeyle geliyor.
 

_FAUST_

Dekan
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Vallahi şahsen benim abimin başına geldi android htc kullanıyordu virüs bulaştı tek çözüm yazılımda oldu ben pek tutacağını tahmin etmiyorum ama telefonda bulunmasında yarar var diyorum :)
 
Üst