Mircea Lucescu: "Şimdi gelemem ama..."

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan maxxdump
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, önceki gün Kiev’de görüştüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Lucescu’yu hemen Beşiktaş’ın başına geçmesi konusunda ikna edemedi.. 4-1’lik Metalist yenilgisinin ardından Ertuğrul Sağlam’ı gözden çıkaran ve Lucescu’yla anlaşmak için Kiev’e geçen Demirören, Premier Otel’de başbaşa yenen bir yemekten sonra dün İstanbul’a döndü ve hiçbir şey yokmuş gibi konuşmaya başladı.. İşte Metalist hüsranı sonrası Beşiktaş’ta yaşanan teknik direktör gelişmeleri:

Başkan Demirören, kendi yöneticilerine “Çok iyi takım kurduk ama Ertuğrul bize hafif geliyor.. 8-0’lık Liverpool maçından sonra bile arkasında durdum, olmadı.. Artık sabrım kalmadı" diyerek yakın dostu Lucescu’yla randevulaştı.. S.Donetsk’in Ukrayna’da 9 haftada 9 puan toplayıp, zirvenin 16 puan uzağında kalması üzerine durumu tartışılmaya başlanan Romen teknik adamla başbaşa 2 saatlik bir yemek yiyen Demirören, transfer teklifinde bulundu.. Demirören’in “Süper bir takım kurduk.. Ama UEFA’da erken havlu attık.. Türkiye’yi tanıyan, tecrübeli, senin gibi bir teknik adama ihtiyacımız var.. Biliyorum sen de Donetsk’te mutlu değilsin.. Hemen yarın (cumartesi) benimle İstanbul’a gelir misin?" önerisi karşısında heyecanlanan Lucescu şu karşılığı verdi: “Başkan, acı-tatlı çok anımız var.. Seni ne kadar sevdiğimi bilirsin.. Shakhtar’dan ayrılmak istediğim doğru.. Ligde 11. sıradayız, geleli 4 yıl oldu, burada işler eskisi kadar heyecanlı değil.. Basın çok üzerime geliyor.. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele veriyoruz.. 9 Aralık’ta grup maçları bitiyor.. O maçlar bitmeden ayrılmam hem zor hem bana yakışmaz.. Başkan Ahmedov’la ilişkilerim seninle olduğu kadar yakın, bana anlayış göster. 9 Aralık’taki son maçın ardından başkanla konuşup bırakacağım."

Demirören bu yanıta rağmen geri adım atmadı, “Sana ihtiyacım var" dedi.. Aldığı yanıt “Ben zaten Barcelona maçından sonra istifa ettim. Ancak başkan Ahmedov kabul etmedi. Pazar günü (bugün) Odessa’da maçım var.. Ligdeki durum iyi değil. Bu maçtan sonra Ahmedov’la görüşmeme izin ver, tekrar birbirimize dönelim" oldu.. Odessa’dan yenilgiyle dönülmesi halinde yapılacak zirvede Lucescu’nun Ahmedov’u ikna etmesi bekleniyor. İyi bir sonuç alınsa da 1 hafta içinde Romen hocanın durumunun kesinleşeceği öğrenildi. Beklemeye geçen Demirören ise Hacettepe maçını düşünerek ’fren’ yaptı ve Lucescu ile yaptığı görüşmeyi bile gizlemeye çalıştı..

YILDIRIM: GÖRÜŞME YOK

Demirören, Vatan’ın konuyla ilgili sorusuna dün şu yanıtı verdi: “Şu anda antrenör arayışımız söz konusu değil.. Benim herhangi bir hocayla görüşmem olmadı.. Bunları basından okuyorum.. Çok önemli bir maçımız var.. Sadece Hacettepe’yi düşünüyoruz.."

Başkanın bu tavrına karşın yönetimin büyük bölümü medyaya Lucescu ile anlaşmaya vardıklarını ve gelecek hafta takımın başına geçeceğini öne sürdüler.. Ayrıca Lucescu görüşmesine dair haberlerin yalanlanmaması da olayın ciddiyetini doğrulayan bir faktör olarak yorumlandı.. Beşiktaş’la Ocak 2010’a kadar mukavelesi olan ve yılda 1.8 milyon YTL ücret alan Sağlam’ın bu parayı almadan ayrılması beklenmiyor.. S.Donetsk’ten yıllık 3.5 milyon Euro alan Lucescu’nun ise sözleşmesi Aralık ayında sona eriyor.

kaynak:http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=45394

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
yaa iyi bir iş yapta iyi bir teknik adam getir takımın başına.biz hep iyi futbol bekliyoruz.bakalım nezaman kavuşçaz...

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sallama habere benzıyor acıkcası