Lucescu: Yeniden Türkiye mi? Neden olmasın

Reaksiyon puanı
10,315
Lucescu: Yeniden Türkiye mi? Neden olmasın

365093408196.jpg

Sezon sonunda sözleşmem bitiyor... Harika bir dönem geçiriyoruz. Burada çok güzel işler başardık. Mayıs sonu Shakhtar'dan ayrılacağım. Henüz kimseyle anlaşmadım... Şu ana kadar teklif almadım ama yeniden Türkiye'de çalışabilirim. 3 yıl daha teknik adamlık yapıp emekli olacağım. Wembley'de Galatasaray'la final oynamak isterim

Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yaptıktan sonra Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in başına geçen Mircea Lucescu, Avrupa'nın en korkucu takımlarından birisini yaratmayı başardı. Türk futbolunun hiçbir zaman gündeminden düşmeyen Rumen teknik adam 2013'ün ilk röportajını TAKVİM'e verdi. Arkadaşımız Selçuk Manav'a konuşan Lucescu gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Başarılı çalıştırıcı hedeflerini ve başarıya giden yoldaki püf noktalarını da TAKVİM okuyucuları için anlattı. İşte namı-diğer Luce'nin açıklamaları:

ÖNCE BRESCIA SONRA ROMANYA
Yılbaşı tatili için önce Brescia'ya gittim. Ardından da Romanya'ya döndüm. Çok yorucu bir dönemi geride bıraktık. Hem Ukrayna Ligi'nde hem de Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli sonuçlar aldık. Grup liderdiğini son maçta evimizde kaçırdık ama ikincilik de başarıdır. Şu anda 67 yaşındayım. Shakhtar'da 8 yılımı doldurdum. Olgunluk dönemini yaşadığımızı söyleyebilirim. Futbolcularım tam anlamıyla birbirlerini ezberledi. Sahada ne zaman, ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu da başarıyı getiriyor.

TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL GÜNLERİM OLDU
Sezon sonunda sözleşmem bitiyor. Mayıs ayında büyük ihtimalle buradaki görevimden ayrılacağım. Benim için zor olacak ama kariyerimde yeni bir sayfa açmam gerekiyor. Şu ana kadar resmi bir teklif almadım. Sezon bitmeden de kimseyle görüşmeyeceğim. Ama yeniden Türkiye'de çalışmak isterim. Orada çok güzel günler yaşadım. Güzel dostlar kazandım. Hedefim 3 yıl daha teknik adamlık yapıp emekli olmak.

2002 YILINI ASLA UNUTAMAM
Galatasaray'daki ilk yılımda 4 yıl üst üste şampiyon olmuş, Avrupa'da kupa kazanmış bir kadroya sahiptim. O takıma katacağım fazla bir şey yoktu. 2. yılımda ise sil baştan bir kadro kurduk. Birçok soruna rağmen bence çok başarılı olduk. O sezon yaşadığım şampiyonluk benim için unutulmazdı.

HAZIRA KONMAM
Shakhtar'da ise kendi futbol felsefemi yerleştirdim. Başkaları gibi hazıra konmadım. Genç yaşta Brezilya'dan futbolcular getirdim. Brezilya'nın tüm altyapı milli takımlarını izledim. 5-6 futbolcuyu transfer ettik ve çok başarılı oldular. Şimdi hem Brezilya tekniğine hem de benim mentaliteme sahipler. Şu anda mücadele etmenin çok zor olduğu bir takıma sahibim.

GÜCÜMÜZÜ HERKESE GÖSTERDiK
Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund'la eşleştik. Çok zor iki maç oynayacağız. Zaten bu seviyede kolay rakip yok. Grupta son şampiyon Chelsea'yi geçip tur atladık. Oynadığımız futbolla gücümüzü gösterdik. Galatasaray'ın maçlarını da yakından takip ettim. Schalke karşısında tur şanslarını eşit görüyorum. Umarım hem biz hem de Galatasaray turu geçer ve çeyrek finalde oynarız. Tabi Wembley'deki finalde karşılaşırsak çok daha harika olur.

TÜRKiYE'DE KALiTE ÇOK ARTTI
Türkiye Ligi'ni her zaman takip ediyorum. Tüm maçları izleme fırsatım olmuyor ama müthiş bir mücadelenin yaşandığını biliyorum. 8 yıl öncesine göre Türkiye'deki futbol kalitesi çok yükseldi. Artık çok önemli futbolcular Türkiye'yi tercih ediyor. Galatasaray şampiyonluk için avantajlı gözüküyor. Ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş da çok güçlü takımlar.

TEKLiF ALMADIM
Medyada Türk Milli Takımı'ndan teklif aldığım haberleri çıktı. Adımın bu şekilde anılması memnuniyet verici ama kesinlikle Türkiye'den teklif almadım. Herhangi bir milli takım çalıştırmayı zaten düşünmüyorum. Bana göre milli takım çalıştırmak yarı emeklilik gibi bir şey. Ya da milli takım çalıştırmak için daha genç ve kariyerinde çıkış arayan biri olmak gerekli.

BURAK YILMAZ'IN GELİŞİMİ İNANILMAZ
Burak'ı yakından izliyorum. Gösterdiği gelişim inanılmaz. Şu anda tartışmasız Avrupa'nın en tehlikeli golcülerinden birisi.

WİLLİAN'IN DEĞERİ 40 MİLYON EURO
2007'de Willian'ı 12 milyon Euro'ya aldık. Şu anda değeri 40 milyon Euro. Önemli olan araştırmak ve yeteneği bulmak.

ABDULLAH AVCI EN DOĞRU İSİM
Türk Milli Takımı belki istenen sonuçları alamıyor ama bence Abdullah Avcı çok önemli bir teknik adam. Genç ve yetenekli. Türkiye için en doğru teknik adam olduğunu düşünüyorum.

DEMİRÖREN'LE HALA GÖRÜŞÜYORUZ
Beşiktaş'ta hem güzel hem kötü günlerim oldu. Yıldırım Demirören'e büyük saygım var. Önemli günlerde konuşuyoruz.

ORMAN 'LUCESCU İLE ÇALIŞMAM' DEDİ
Fikret Orman 2004 yılında başkanlığa aday olduğunda popülarite kazanmak için "Hayatta Lucescu ile çalışmam" demişti. Bana göre hayatta hiçbir zaman ön yargılı olmamak gerekiyor

Mırcea Lucescu 33 yıllık teknik adamlık kariyerine 1979 yılında Rumen ekibi Hunedoara'da başladı. Sayısız başarının altına imzasını atan Luce kariyerindeki iki Avrupa Kupası sevincini de Türkiye'de yaşadı. 2000'de G.Saray'ın başında Süper Kupa'yı kaldıran Rumen hoca, 2009'da ise Kadıköy'deki UEFA Kupası finalinde güldü.

8 YILDA TAM 7 ŞAMPİYONLUK
2004 yılında Shakhtar Donetsk'in başına geçen Mircea Lucescu, Ukrayna Ligi'ni adeta silip süpürdü. 8 yıl içinde 7 şampiyonluk yaşayan Luce, sadece 2 0 0 7 ' d a mutlu sona ulaşamadı. LUCESCU Süper Lig'de de hem Galatasaray hem Beşiktaş'ı şampiyon yaparak tarihe geçti. Luce, ülkesinde de 2 kez mutlu sona ulaştı.

İŞTE MÜTHİŞ BAŞARILAR
DiNAMO BÜKREŞ Romanya Ligi: 1989-90 Romanya Kupası: 1985-86, 1989-90 Kupa Gal. Kup. Yarı Final: 1989-90
BRESCIA Serie B: 1991-92 Anglo-İtalya Kupası: 1993-94
RAPiD BÜKREŞ Romanya Ligi: 1998-99 Romanya Kupası: 1997-98
INTER Şamp. Ligi Çeyrek Final : 1998-99
GALATASARAY Süper Lig: 2001-02 UEFA Süper Kupası: 2000 Şamp. Ligi Çeyrek Final: 2000-01
BEŞiKTAŞ Süper Lig: 2002-03 UEFA Kup. Çeyrek Final: 2002-03
SHAKHTAR DONETSK Ukrayna Ligi: 2004-05, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2010-11, 2011-12 Ukrayna Kupası: 2003-04, 2007-08, 2010-11, 2011-12 Ukr. Süp. Kup.: 2005, 2008, 2010, 2012 UEFA Kupası: 2008-09 Şamp. Ligi Çeyrek Final: 2010-11

kaynak

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Emekli ikramiyesi için en ideal ülke Türkiye tabi... :)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
geçen bu haberin tersini söylüyordu. Bizim medya neticesinden haber uyduruyor :)