acabuco4
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 24
[video=youtube;R_y-v7eUsyg]http://www.youtube.com/watch?v=R_y-v7eUsyg[/video]
Allah cümle islam aleminin kurtuluş gecesi etsin bu geceyi Rabbim günahlarımız affetsin..
Amin Ecmain..Allah cümle islam aleminin kurtuluş gecesi etsin bu geceyi Rabbim günahlarımız affetsin..
Benim en sevdiğim hocamda Osman Ünlü hocam..
Birde Osman Ünlü hocamın anlatımıyla mirac hadisesini dinleyin..
Bi çok kişi tgrt yayıncılığına karşı bunun neden olduğunu anlamıyorum hayatımda hiçbir zamanda anlamadım.. Herkes istediği gibi yaşamakta serbest tabiki..
[SDNTV]http://www.huzuradogru.tv/videos/program/20130606/2.m4v?start=0[/SDNTV]
hocam itikadi olarak gayet temiz bir yayın kuruluşu ama bazı yanlış fetvaları var o kadarBenim en sevdiğim hocamda Osman Ünlü hocam..
Birde Osman Ünlü hocamın anlatımıyla mirac hadisesini dinleyin..
Bi çok kişi tgrt yayıncılığına karşı bunun neden olduğunu anlamıyorum hayatımda hiçbir zamanda anlamadım.. Herkes istediği gibi yaşamakta serbest tabiki..
[SDNTV]http://www.huzuradogru.tv/videos/program/20130606/2.m4v?start=0[/SDNTV]
Ne gibi yanlış fetvalar??.hocam itikadi olarak gayet temiz bir yayın kuruluşu ama bazı yanlış fetvaları var o kadar
tgrt nin yaptığı tasavvuf büyüklerinin filmleri ile büyüdük biz severim kerataları![]()
Ne gibi yanlış fetvalar??.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Yada ben bi kaç tanesini sıralayayım..
1. Kaza namazları hakkında:
Kaza namazı borcu olanların beş vakit namazın sünnetlerinide kaza namazı yani farz olarak kılınması gerektiğini söylüyorlar. Burda bence mantıksız bişey yok..
2. Diş dolgusu konusunda:
Yani diş dolgusu yaptıran bir kişinin gusül abdesti namaz abdesti vede namazlarını maliki mezhebine uyarak alması ve kılması gerektiğini söylüyorlar..Çünkü diş dolgusu yaptırınca su dolgunun altına geçmiyor.. Bizim mezhebimiz olan Hanefi mezhebinde gusülde vücudun tamamını yıkamak farzdır.. Tabi ağzının içinide yıkamak farzdır. Çıkışta maliki mezhebinde burdada mantıksız bişey yok..
3. Çalgı yani müzik konusunda:
Çalgının yani müziğin haram olduğunu vede çalgılı ilahilerin haram olan bişeyle ibadet karıştırıldığı için küfür olduğunu söylüyorlar. Burdada mantıksız bişey yok islamiyette çalgı haramdır. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde "Çalgı zinaya götürür." buyuruyor. Ayrıca İmamı Gazali r.a hazretleri İhya-u Ulumid-din isimli eserinde teganni haramdır buyuruyor.
Ayrıca kıyamet alametleri anlatılırken çalgıcı kadınların baş tacı edilmesi deniliyor..
4. Zekatte nisab miktarının 80gr değil 96gr olduğunu söylüyorlarki doğrusuda 96 gramdır..
5.Sandalyede veya taburede oturarak namaz kılınmaz diyorlar. Bundada mantıksız bişey yok çünkü islamiyet yere oturup ayağını kıbleye doğru uzatarak namaz kılınması gerektiğini söylüyor.. Yani ayakları sandalyeden veya tabureden sarkıtarak namaz kılmak caiz değil.
İlk aklıma gelenler bunlar bence bunların hiçbiri mantıksız değil..
Ne gibi yanlış fetvalar??.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Yada ben bi kaç tanesini sıralayayım..
1. Kaza namazları hakkında:
Kaza namazı borcu olanların beş vakit namazın sünnetlerinide kaza namazı yani farz olarak kılınması gerektiğini söylüyorlar. Burda bence mantıksız bişey yok..
2. Diş dolgusu konusunda:
Yani diş dolgusu yaptıran bir kişinin gusül abdesti namaz abdesti vede namazlarını maliki mezhebine uyarak alması ve kılması gerektiğini söylüyorlar..Çünkü diş dolgusu yaptırınca su dolgunun altına geçmiyor.. Bizim mezhebimiz olan Hanefi mezhebinde gusülde vücudun tamamını yıkamak farzdır.. Tabi ağzının içinide yıkamak farzdır. Çıkışta maliki mezhebinde burdada mantıksız bişey yok..
3. Çalgı yani müzik konusunda:
Çalgının yani müziğin haram olduğunu vede çalgılı ilahilerin haram olan bişeyle ibadet karıştırıldığı için küfür olduğunu söylüyorlar. Burdada mantıksız bişey yok islamiyette çalgı haramdır. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde "Çalgı zinaya götürür." buyuruyor. Ayrıca İmamı Gazali r.a hazretleri İhya-u Ulumid-din isimli eserinde teganni haramdır buyuruyor.
Ayrıca kıyamet alametleri anlatılırken çalgıcı kadınların baş tacı edilmesi deniliyor..
4. Zekatte nisab miktarının 80gr değil 96gr olduğunu söylüyorlarki doğrusuda 96 gramdır..
5.Sandalyede veya taburede oturarak namaz kılınmaz diyorlar. Bundada mantıksız bişey yok çünkü islamiyet yere oturup ayağını kıbleye doğru uzatarak namaz kılınması gerektiğini söylüyor.. Yani ayakları sandalyeden veya tabureden sarkıtarak namaz kılmak caiz değil.
İlk aklıma gelenler bunlar bence bunların hiçbiri mantıksız değil..
Hanefi mezhebiyim..S.A Kardeş;
Öncelik ile hangi mezheptensin bilmiyorum. Ama ilk 2 madde hanefi mezhebi için geçerli değildir.
Bizler kaza borcumuz var iken namazın sünnetlerini, teheccüd namazını vb. önemli nafile namazlarını kılabiliriz.
Ama bu kaza namazlarını ihmal edebileceğimiz manasına gelmez. Kısacası bazı önemli nafile namazlarını kılabiliriz.
Diş dolgusuna gelince kesinlikle herhangi bir mezhebi taklit etmek zorunda değiliz. O kadar alimimiz var. Konu ile açıklamaları çoktur.
Aşağıdaki linkleri okumanı tavsiye ederim.
http://www.islamiyasam.com/forum/topic2516.html
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...sinda-protez-disleri-cikarmak-gerekir-mi.html
Hanefi mezhebiyim..
Biliyorum kabullenmek o kadar kolay değildir. Banada 19 yaşımdan önce bunun gibi şeyler söylense bende kabullenmezdim. Ama en azından okuyan birileri araştırma ihtiyacı duyar belki diye yazıyorum..
Mesela diş dolgusu konusunda hanefi mezhebinde gusülde ağzın içini yıkamak farzdır. Diş dolgusu yaptırınca veya diş kaplaması yaptırınca su dolgunun veya kaplamanın altına geçmiyor. İşte bu noktada çıkış başka mezheb taklitidir. Maliki mezhebinde ağzın içini yıkamak sünnet olduğu için çıkış maliki mezhebidir..