Miraç Gecesi.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
[video=youtube;R_y-v7eUsyg]http://www.youtube.com/watch?v=R_y-v7eUsyg[/video]

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah cümle islam aleminin kurtuluş gecesi etsin bu geceyi Rabbim günahlarımız affetsin..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Şu An Nihat Hoca'yı Dinliyorum.
Ben Nihat Hoca'yı dinlerken aklıma hep Mübarek Ramazan Ayı gelir.
Şükürler olsun Ramazan Ayınada az kaldı.
RABBİM Namazlarımızın Hepsini Miraç Eylesin.
Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Tüm islam aleminin ve sdn forum ailemizin miraç kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını cenabı haktan dilerim.. Ülkemizdeki kaos ve gerginliğin bu gecenin bereketiyle son bulmasını temenni ederim..

Kandiliniz mübarek olsun..

050620131007031577064_3.jpg

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Sağolasın [MENTION=48671]muratflash[/MENTION]
Seninde Kandilin Mübarek Olsun kardeşim.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
ah nihat hoca :) cümlemizin gecesi mübarek olsun. kimi mübarek geceler dışında gecelerin pek farkı yoktur, onu mübarek yapacak olan insandır. ne sms temenni geceyi bereketlendirir. ama bir dua, bir niyaz, biraz tefekkür yeterlidir...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Benim en sevdiğim hocamda Osman Ünlü hocam..

Birde Osman Ünlü hocamın anlatımıyla mirac hadisesini dinleyin..

Bi çok kişi tgrt yayıncılığına karşı bunun neden olduğunu anlamıyorum hayatımda hiçbir zamanda anlamadım.. Herkes istediği gibi yaşamakta serbest tabiki..

[SDNTV]http://www.huzuradogru.tv/videos/program/20130606/2.m4v?start=0[/SDNTV]

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Bi çok kişi tgrt yayıncılığına karşı bunun neden olduğunu anlamıyorum hayatımda hiçbir zamanda anlamadım.. Herkes istediği gibi yaşamakta serbest tabiki..

Gerçekten çok önemli biri Osman hoca, takip edilmesi gereken ender kişilerden.

lewentbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar YDS çalışmaktan kandil için fırsat bulamadım. Tüm Müslüman kardeşlerimin kandili mübarek olsun...

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Yarım saat nette dolanayım dedim abartmıyorum 30saniyede bir internet gidip geliyor sonunda çıldırıp ttneti aradım adama diyorumki sürekli internetim gidiyor verdiği cevap internetinizin gidip gelmekte olduğunu görüyorum modeminizi kapatıp 5saniye sonra tekrar açın.Kardeşim kandil gecesi dalga mı geçiyorsunuz kullanmadığım internetin parasını ödemem bu ay hiç bir şekilde fatura ödemeyeceğim altyapınız batsın diyerek kapattım telefonu hayatımda bu kadar rezillik görmedim böyle bir müşteri hizmetleri olamaz şu mübarek kandil gecesi insanları nasıl çileden çıkartıyorlar özür diliyorum şu güzel konuyada şöyle bir mesaj atarak hakaret etmiş oldum ama gerçekten patlama noktasına geldim 1 aydır doğru düzgün interneti kullanamıyorum hepinizden özür diliyorum tekrardan

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0

hocam itikadi olarak gayet temiz bir yayın kuruluşu ama bazı yanlış fetvaları var o kadar
tgrt nin yaptığı tasavvuf büyüklerinin filmleri ile büyüdük biz severim kerataları :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
hocam itikadi olarak gayet temiz bir yayın kuruluşu ama bazı yanlış fetvaları var o kadar
tgrt nin yaptığı tasavvuf büyüklerinin filmleri ile büyüdük biz severim kerataları :)
Ne gibi yanlış fetvalar??.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yada ben bi kaç tanesini sıralayayım..

1. Kaza namazları hakkında:
Kaza namazı borcu olanların beş vakit namazın sünnetlerinide kaza namazı yani farz olarak kılınması gerektiğini söylüyorlar. Burda bence mantıksız bişey yok..

2. Diş dolgusu konusunda:
Yani diş dolgusu yaptıran bir kişinin gusül abdesti namaz abdesti vede namazlarını maliki mezhebine uyarak alması ve kılması gerektiğini söylüyorlar..Çünkü diş dolgusu yaptırınca su dolgunun altına geçmiyor.. Bizim mezhebimiz olan Hanefi mezhebinde gusülde vücudun tamamını yıkamak farzdır.. Tabi ağzının içinide yıkamak farzdır. Çıkışta maliki mezhebinde burdada mantıksız bişey yok..

3. Çalgı yani müzik konusunda:
Çalgının yani müziğin haram olduğunu vede çalgılı ilahilerin haram olan bişeyle ibadet karıştırıldığı için küfür olduğunu söylüyorlar. Burdada mantıksız bişey yok islamiyette çalgı haramdır. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde "Çalgı zinaya götürür." buyuruyor. Ayrıca İmamı Gazali r.a hazretleri İhya-u Ulumid-din isimli eserinde teganni haramdır buyuruyor.
Ayrıca kıyamet alametleri anlatılırken çalgıcı kadınların baş tacı edilmesi deniliyor..

4. Zekatte nisab miktarının 80gr değil 96gr olduğunu söylüyorlarki doğrusuda 96 gramdır..

5.Sandalyede veya taburede oturarak namaz kılınmaz diyorlar. Bundada mantıksız bişey yok çünkü islamiyet yere oturup ayağını kıbleye doğru uzatarak namaz kılınması gerektiğini söylüyor.. Yani ayakları sandalyeden veya tabureden sarkıtarak namaz kılmak caiz değil.

İlk aklıma gelenler bunlar bence bunların hiçbiri mantıksız değil..

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam kendi mantığınızla bakarsanız yandık herkes kendi mantığı ile bakar o zaman din diye bir şey kalmaz alimlerin görüşleri var ben kendim söylemiyorum bunları ismail ağa cemaati olsun menzil cemaatli olsun osman nuri topbaş efendinin cemaati olsun iskenderpaşa cemaati olsun hep ehli sünnettir bir de onların görüşlerine bakın derim
belirttiğiniz fetvalardan
1 numara için hanefilerde öyle bir şey olmadığını hatta borcun olunca teheccüd namazı kuşluk namazı gibi namazların bile kılınabileceğini biliyorum
2 diş dolgusu için de sargı hükmünde olup altının yıkanmamasında mahsur olmaması durumu var bildiğim kadarı ile
3 ben de haram olarak biliyorum tabi farklı görüşlerin olduğunu da biliyorum
4 hakkında bilgim yok
5 diyanet bile söylüyor bunu ama bunun hakkında da net bilgim yok

yani bunlar benim kişisel görüşlerim değil hocalarımızın bildirdikleri ben burda yanlış olan bir şeyi açıklamak istedim tartışmak için değil
hani kıyas bile yaparsak osman ünlü ile diğer hocaları kıyaslamak lazım
yani cevat akşit hoca efendi cübbeli ahmet hoca efendi esat coşan hoca efendi osman nuri topbaş hoca efendi
hepsi ehli sünnet alimler bunlar mesela şu ağaçtır diyor osman ünlü yok kayadır diyor
şimdi bunca alimi bırakıp tek osman ünlü ye bakmak olmaz sanırım
yanlışsa yanlış
hatam olduysa kusura bakmayın

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Biz tartışamadığımız için bu çelişkiler oluyor hep millet olarak bizim tartışmalarımız hep horoz dövüşüne gidiyor.. Bende bu horoz dövüşünü sevmiyorum. Düzeyli bi tartışma hiçbi zaman olmuyor. Tartışma bilgiyle yapılır bilgi olmayıncada ancak horoz dövüşü olur..

O söylediğim 1. madde için söylüyorum kaza namazı konusu için..

Mesela sizin birine yüklü miktarda borcunuz var diyelim bu borcunuzuda ödemiyorsunuz geciktirmişsiniz diyelim. Sonra siz bi buket çiçek yaptırıp bu adamın kapısına gidiyorsunuz. Bu adamın size karşı tepkisi nasıl olur sizce??. O çiçekleri alıp sizin kafanıza atar önce borcunu öde diye.. İşte sizin farz olan kaza namazı borcunuz var ama siz nafileyle uğraşıyorsunuz beş vakit namazın sünnetleride nafile nemazdır.Farz namazı borcu olanın nafileleri kabul olmaz. Bir an önce farzları tamamlaması gerekir.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

Kaza namazı borcu olanların beş vakit namazın sünnetlerinide kaza namazı yani farz olarak kılınması gerektiğini söylüyorlar. Burda bence mantıksız bişey yok..

Yani diş dolgusu yaptıran bir kişinin gusül abdesti namaz abdesti vede namazlarını maliki mezhebine uyarak alması ve kılması gerektiğini söylüyorlar..Çünkü diş dolgusu yaptırınca su dolgunun altına geçmiyor.. Bizim mezhebimiz olan Hanefi mezhebinde gusülde vücudun tamamını yıkamak farzdır.. Tabi ağzının içinide yıkamak farzdır. Çıkışta maliki mezhebinde burdada mantıksız bişey yok..

Çalgının yani müziğin haram olduğunu vede çalgılı ilahilerin haram olan bişeyle ibadet karıştırıldığı için küfür olduğunu söylüyorlar. Burdada mantıksız bişey yok islamiyette çalgı haramdır. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde "Çalgı zinaya götürür." buyuruyor. Ayrıca İmamı Gazali r.a hazretleri İhya-u Ulumid-din isimli eserinde teganni haramdır buyuruyor.
Ayrıca kıyamet alametleri anlatılırken çalgıcı kadınların baş tacı edilmesi deniliyor..

4. Zekatte nisab miktarının 80gr değil 96gr olduğunu söylüyorlarki doğrusuda 96 gramdır..

5.Sandalyede veya taburede oturarak namaz kılınmaz diyorlar. Bundada mantıksız bişey yok çünkü islamiyet yere oturup ayağını kıbleye doğru uzatarak namaz kılınması gerektiğini söylüyor.. Yani ayakları sandalyeden veya tabureden sarkıtarak namaz kılmak caiz değil.

5. madde için bir hocamız şunu söylemişti "alın secdeye varabilmeli el vermiyorsa secdeye en yakın şekilde pozisyon alınmalı. Sandalye benzeri araçlarla yapılan tek şey secdeden alnın uzaklaşmasıdır ve iyi değildir" demişti. Gayet mantıklı :)

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam neyse ben yorum yapamam kusura bakmayın akılla çözüm olsaydı dediğim gibi din kalmazdı
alimlere uyup kurtulmak lazım sizin verdiğiniz örneklerle islamın hükümlerini maalesef kıyaslayamayız
akıl sadece vahyin ve sünnetin eşliğinde işe yarar yoksa dünyanın en zeki insanları diye bildiğimiz dahiler cennetlik olurdu hayırlı forumlar diliyorum

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Sen beni yanlış anlıyorsun.. Ben akılla bişeyi çözmeyi çalışmıyorumkii. Bu söylediklerim zaten ehli sünnet alimlerinin bildirdiği şeyler ama diğer yayınların veya yayıncı kuruluşların farklı çelişkili ifadeleri oluyor. Bu çelişkiler nedendir ben bunu anlamaya çalışıyorum.

Yoksa dinimiz elbetteki akıl dini değildir nakil dinidir yani bize din nakille ulaşır. Herkes kendi kafasından hüküm uydursa Dünyada 10 milyar insan olduğunu varsaysak 10 milyar tane din çıkar ortaya.

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3

S.A Kardeş;

Öncelik ile hangi mezheptensin bilmiyorum. Ama ilk 2 madde hanefi mezhebi için geçerli değildir.

Bizler kaza borcumuz var iken namazın sünnetlerini, teheccüd namazını vb. önemli nafile namazlarını kılabiliriz.

Ama bu kaza namazlarını ihmal edebileceğimiz manasına gelmez. Kısacası bazı önemli nafile namazlarını kılabiliriz.

Diş dolgusuna gelince kesinlikle herhangi bir mezhebi taklit etmek zorunda değiliz. O kadar alimimiz var. Konu ile açıklamaları çoktur.

Aşağıdaki linkleri okumanı tavsiye ederim.

http://www.islamiyasam.com/forum/topic2516.html
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...sinda-protez-disleri-cikarmak-gerekir-mi.html

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
S.A Kardeş;

Öncelik ile hangi mezheptensin bilmiyorum. Ama ilk 2 madde hanefi mezhebi için geçerli değildir.

Bizler kaza borcumuz var iken namazın sünnetlerini, teheccüd namazını vb. önemli nafile namazlarını kılabiliriz.

Ama bu kaza namazlarını ihmal edebileceğimiz manasına gelmez. Kısacası bazı önemli nafile namazlarını kılabiliriz.

Diş dolgusuna gelince kesinlikle herhangi bir mezhebi taklit etmek zorunda değiliz. O kadar alimimiz var. Konu ile açıklamaları çoktur.

Aşağıdaki linkleri okumanı tavsiye ederim.

http://www.islamiyasam.com/forum/topic2516.html
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...sinda-protez-disleri-cikarmak-gerekir-mi.html
Hanefi mezhebiyim..

Biliyorum kabullenmek o kadar kolay değildir. Banada 19 yaşımdan önce bunun gibi şeyler söylense bende kabullenmezdim. Ama en azından okuyan birileri araştırma ihtiyacı duyar belki diye yazıyorum..

Mesela diş dolgusu konusunda hanefi mezhebinde gusülde ağzın içini yıkamak farzdır. Diş dolgusu yaptırınca veya diş kaplaması yaptırınca su dolgunun veya kaplamanın altına geçmiyor. İşte bu noktada çıkış başka mezheb taklitidir. Maliki mezhebinde ağzın içini yıkamak sünnet olduğu için çıkış maliki mezhebidir..

srenone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abiler. Bir yerde mübarek geceler vardır başka bir yerde olsa peygamber efendimiz kutlardı yoktur yazıyor. Kafam acayip karıştı :huh:

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hanefi mezhebiyim..

Biliyorum kabullenmek o kadar kolay değildir. Banada 19 yaşımdan önce bunun gibi şeyler söylense bende kabullenmezdim. Ama en azından okuyan birileri araştırma ihtiyacı duyar belki diye yazıyorum..

Mesela diş dolgusu konusunda hanefi mezhebinde gusülde ağzın içini yıkamak farzdır. Diş dolgusu yaptırınca veya diş kaplaması yaptırınca su dolgunun veya kaplamanın altına geçmiyor. İşte bu noktada çıkış başka mezheb taklitidir. Maliki mezhebinde ağzın içini yıkamak sünnet olduğu için çıkış maliki mezhebidir..

Bu kabullenme veya kabullenmeme meselesi değil. Yaşın konuyla zaten uzaktan veya yakından alakası yok.

Konu ile ilgili zaten alimlerimiz bir çok açıklama yapmış. O yüzden ne sen Hanefi alimlerinde daha iyi içtihat yapabilirsin ne ben.

Sırf yanlış biliyorumdur belki diye Ömer Nasuh Bilmen'in ilmihaline baktım caiz diyor. Diyanetin sitesi de keza aynı şeyi söylüyor. Yada Cübbeli Ahmet hocanın you tube de açıklamaları mevcuttur.

Örn: Kolu kırılan bir kişinin kolunda alçı varken namaz kılabilir mi? Alçıyı çıkarıp, altını yıkayamaz. Kolları dirseklere kadar yıkamak abdestin farzlarından eee ne olacak şimdi ? Kişi Allahın emrini yerini getirmeyecek mi? Dersen ki alçının üstünü meshederek kılar, o zaman dişinde dolgu olan kişi de kılar sonuç aynı.

Aşağıdaki hadisleri dikketle incelersen yukarıdaki mesajımda belirttiğim nafile namazları kılabileceğini anlarsın.

“Kazaya kalmış namazları kılmak, nafile namaz kılmaktan çok daha ehemmiyetli ve çok daha uygundur. Fakat beş vakit namazın sünnetleri, kuşluk, tesbih, tahiyyetü’l-mescid ve evvabin namazları bundan müstesnadır. Yani bu sünnet ve nafileler, kaza namazları için terk edilmezler." 1. Mevlânâ eş-Şeyh Nızâm. el-Fetâvâl-Hindiyye. (Bulak: Matbaa-i Emiriyye, 1310), 1:125; İbni Âbidin. 1493; el-Mezahibü’l-Erbaa, 1:492; Halebî-i Sağîr, s.349.

Kulun kıyamet günü ilk hesaba çekileceği konu, farz namazlardır. Eğer bu tamamsa işi kolaylaşmıştır. Aksi halde, "bakın bakalım, nafileden, bir şeyi var mı?" denir. Nafile ile farz eksikleri tamamlanır
C:\DOCUME~1\unalkaya\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif
"buyurmuştur. (Tirmzî, “Salât”,188; İbn Mâce, “İkame”, 202)

Hz. Aişe der ki:"Resûlullah iki şey arasında muhayyer bırakıldığında, günah olmadığı sürece mutlaka en kolayını seçerdi. Günah olursa, bundan en uzak insan O, olurdu" (6) “Sence Allah Resulu kurtulma olasılığı olan dişin tedavi edilmesini mi emrederdi yoksa acılar çekmemizi yada dişimizi çektirip, dişsiz kalmamızı mı isterdi.”

Yada aşağıdaki ayette bizim için bir delil değilmidir?

"Allah sizin için kolaylık ister, (size) zorluk istemez." (Bakara sûresi, 2/185)

Yani kısacası din kardeşim diş dolgusu da caizdir. Bazı nafile namazları kaza borcumuz varken kılmakta.

:wink: