Minecraft fps hakkında

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
konuyu hızlıca dinlemek istiyosanız hızlıca anlatıyım classic.minecraft.net internet sitesinde minecraft oynuyom ilfk baita birkaç sn 8 fps sonra üç ila dört arasında değisiyor bazen 1 fps oluyor sizce bu çokmu bana çok seri ve hızlı geliyor sizin düsünceleriniz neler?

uzunca okurum ben diyosanız yaklaşık 10 yıl önce 800 liraya aldığımız ailecek kullandığımız toplama bi pc miz var 2 gb ramli. classic.minecraft.net sitesinde minecraft oynarken il girdiğimde 5-10 saniye 7-8 fps oluyor sonra 1ila 3 arasında geziyor bazen 4 olabiliyor suan bence çok hızlı ve seri sizce 10 yıllık bir pc'nin bukadar hızlı olması normalmi ets 2 oynarkende 5-6 fps veriyor çok değilmi bunu normal değeri 0.5 olması lazım diye biliyorum.aslında kaç olmalı ve sizin bilgisayarınız classic.minecraft.net sitesinde ve ets 2 de kaç fps veriyor
1fps.png

Son düzenleyen moderatör:

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Öncelikle 1, 5 FPS hiç bişey hatta hiç oynanmaz halde olması lazım şuan oynuyorum demek için en az 60fps gereklidir bundan ilerisi monitörün özeliklerine göre 75'den segmentine göre 280fps kadar gidiyor tabi bundan gerisi boş FPS olarak niteleneceği için çokta önemli değil ama şuan orta üst segment bir bilgisayar 800, 1000fps verebilir.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Sisteminiz nedir? FPS'ler normal bence o fiyata bir PC'ye sonuçta daha 2010'dan kalma minecraft için öyle çok eski değil hatta rahat +25 FPS de verebilir olması lazım belki de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle 1, 5 FPS hiç bişey hatta hiç oynanmaz halde olması lazım şuan oynuyorum demek için en az 60fps gereklidir
Akıcı oynamak için +25 FPS almak yeter 25'in altına düşerse kasma ve donma hafifçe hissedilir ama en az 60 fps de ne? en ağır sahnede 25'in altına düşmüyorsa sıkıntı yok rahatça kasmadan oynanabilir ha tabi 60'a ne kadar yakın FPS alırsan o kadar iyi sabit 30 FPS almak en ağır sahnede bile 30 civarı alırsan oynuyorum diyebilirsin.

30 FPS civarında kasma donma filan hissedlirise sorun darboğaz, drop, RAM yetmezliği ya da disk sorunudur.

Son düzenleme:

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Sisteminiz nedir? FPS'ler normal bence o fiyata bir PC'ye sonuçta daha 2010'dan kalma minecraft için öyle çok eski değil hatta rahat +25 FPS de verebilir olması lazım belki de.

Akıcı oynamak için +25 FPS almak yeter 25'in altına düşerse kasma ve donma hafifçe hissedilir ama en az 60 fps de ne? en ağır sahnede 25'in altına düşmüyorsa sıkıntı yok rahatça kasmadan oynanabilir ha tabi 60'a ne kadar yakın FPS alırsan o kadar iyi sabit 30 FPS almak en ağır sahnede bile 30 civarı alırsan oynuyorum diyebilirsin.

30 FPS civarında kasma donma filan hissedlirise sorun darboğaz, drop, RAM yetmezliği ya da disk sorunudur.
Öncelikle oynuyorum demek için 60 FPS dedim oynayabiliyorum demek için demedim ve 25fps kasma hissedilmez mi? 60fps üstünü gördüğüne emin misin?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Öncelikle oynuyorum demek için 60 FPS dedim oynayabiliyorum demek için demedim ve 25fps kasma hissedilmez mi? 60fps üstünü gördüğüne emin misin?
İnsan beyni öyle en fazla 60 civarını öyle hissedilir akıcılıkta görüsün eğer 144hz ekranın varsa başka ve 30 fps civarında gecikme olmadan oynarsın sınır 25 FPS. hiç 30 fps'i görmedin mi ki?

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
İnsan gözü 60fps üstünü göremez diye birşey yok çünkü gözümüz mp'den oluşmuyor tamemen saçmalık yani ve 144 monitörüm var 3 buçuk yıldan beridir 144hz kullanıyorum 100 altına düştüğü an bile hissetmeye başlıyorum artık onun için 60fps bile çok düşük onun altını hiç düşünemiyorum.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
son kez yazıyorum konu dağılmasın.
beni dinlemiyorsan bari makaleden bak böyle çok var ve monitörü 60 hz yapıp 30 FPS'i deneyimlemeni öneririm 144 hz de zaten 60 FPS sana daha düşük gelebilir çünkü mesela senin 120 hz ekranın var ama 60 FPS alıyorsun bu yüzden monitör aynı kareyi 2 kere gösterecektir yırtılma olmaz ama akıcılık azalır bu konuda ve 120 hz de 60'ın altında ise hem yırtılma hem de takılma vb hissedilebilir.

120 hz monitör olduğunu var sayıyorum ve 120 fps alıyorsun bu durumda her 8.33 ms de yeni kare üretilir ve akıcılık olur herhangi bir kare geç ya da erken monitöre gelmez ve akıcı bir şekilde sorunsuz oynarsın( nadiren istisna her zaman olabilir.)

yine 120 hz ama 240 fps alıyorsun monitör 1. kareyi gösteremeden ekran kartı 2. kareyi gönderecektir yani aynı anda 2 kare göstermeye çalışacağı için monitörün tam ortasında bir çizik oluşur kaç kat artarsa ekranda yukarıdan aşağıya doğru giden çizikler de artar ama akıcılık HZ=FPS gibi kalır.

Konu ile alakalı olarak konu sahibini olduğundan fazla FPS almıyor tersine az FPS alıyor zaten 10 yıllık bir PC dediğimiz şey core2 duo e8400 filandır ve minecraft için fazla fazla yeterli.