Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"yeni" marş derken, bizim eski marşımız var mıydı? benim bildiğim popüler müzik şarkılarından uyarlanarak yapılan dönemsel marşlar haricinde gerçek bir milli marşımız hiç olmadı.
Bunlar hep tezgah, hep tuzak. Tüm değerlerimizi tartışmaya açarak, yıpratmaya ve hatta değiştirmeye çalışıyorlar. Son zamanların modasıda bu oldu. Birileri kasıtlı olarak milli marşımızı tartışmaya açıp alternatifler çıkarmaya çalışıyor. Bizi iyice biz olmaktan çıkarıp başkalaştırıyorlar.
Milli şairimiz Mehmet Akif'in ne demiş. "o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. o şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır...
o şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam. o'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. o şiir artık benim değil, milletin malıdır. benim, millete en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın. "
Allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın. (Amin)
Marş mı marş nerede? Sanki pop gibi olmuş.Bu rakiplere korku salmaz,sadece coşturur.
Mehter Marşı gibi yapsalar ne vardı.
[video=youtube;6mnN-gbKmvE]http://www.youtube.com/watch?v=6mnN-gbKmvE[/video]
Tarkanın yaptığı parça gerkenten en iyisiydi. Dinlerken tüylerim diken diken oluyordu. Ama bu parça olmamış. Emeğe saygı var tabii ki bir çırpıda silip atmamak gerekiyor ama emekler boşa harcanmış gibi.
güzel iş olmuş.. bir şarkının iyi olup olmaması ilk dinleyişte anlaşılmaz. zaten onun içindir ki, en popüler sanatçıların yaptığı şarkılar bile para ödenip müzik kanallarında günlerce çalınıp izleyiciye beğendirilmeye çalışılır. Marş gerçekten güzel olmuş.Milli takımada sözüyle müziğiyle özel olmuş.Milli takımada başarılar.
milli takım heyecanı kalmadı ki millette, marşı heyecan yaratsın.
bir dünya şampiyonası umudunu daha atmışız kaf dağının ötesine, belki on yıl sonra gelecek bir başarı için bugünden milli marş bestelemek heyecan yaratmıyor insanda,