Millet İttifakı dağılabilir

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Oy oranı denen bir şey kalmıyor. İyi parti en büyük destekçileriydi. Saadet Partisi olsa ne olmasa ne? Seçim sonucu KK aday olacaksa şimdiden belli. Kağıt israfına gerek yok.

Reaksiyon puanı
994
Oy oranı denen bir şey kalmıyor. İyi parti en büyük destekçileriydi. Saadet Partisi olsa ne olmasa ne? Seçim sonucu KK aday olacaksa şimdiden belli. Kağıt israfına gerek yok.
Eğer bir şekilde 2. Tura başka biri kalırsa mesela Muharrem İnce gibi o zaman dünya kupası finali gibi olur şahsen ben de muharrem inceye basarım ama 2. Tura Kılıçdaroğlu kalırsa geçmiş olsun yine Erdoğan olacak.
Milletin iradesini yoksayan birine oy atacak değiliz.
Birşeyden memnun değilsen ya daha iyisiyle değişirsin yada değişmezsin.
Yani bu mantık çok basit kim ryzen 5600u işlemcili bilgisayarını kullanıp beğenmedi diye celeron n3050 li bilgisayar alır ki.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Eğer bir şekilde 2. Tura başka biri kalırsa mesela Muharrem İnce gibi o zaman dünya kupası finali gibi olur şahsen ben de muharrem inceye basarım ama 2. Tura Kılıçdaroğlu kalırsa geçmiş olsun yine Erdoğan olacak.
Milletin iradesini yoksayan birine oy atacak değiliz.
Birşeyden memnun değilsen ya daha iyisiyle değişirsin yada değişmezsin.
Yani bu mantık çok basit kim ryzen 5600u işlemcili bilgisayarını kullanıp beğenmedi diye celeron n3050 li bilgisayar alır ki.
Muharrem İnce belki etkili olabilir rakip olarak. Kılıçdaroğlu kazanamaz zaten. Alternatif olarak Muharrem İnce var. Yinede kazanacağını sanmam.

Reaksiyon puanı
994
Muharrem İnce belki etkili olabilir rakip olarak. Kılıçdaroğlu kazanamaz zaten. Alternatif olarak Muharrem İnce var. Yinede kazanacağını sanmam.
Ben şuna çok gülüyorum yayınları izliyorum hatta şimdi az önce de izledim akşener böyle yapmasa Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına kesin gözüyle bakılıyordu diyorlar ??
Ben anlamıyorum kimsenin istemediği aday nasıl kazanıyor yav ben bir adamı istemiyorsam dünya arkasında olsa ona oy atmam ki çoğu kişi de böyle düşünüyor bunlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum ??

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781

Böyle birinin Devlet Başkanı olması bekleniyor. Bir şey yazacaktım hakaret olacak. Oy verenlerde sorun var.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
HDP, İP yerine masaya oturtulursa seçim 1. turda bitebilir. Çünkü HDP'ye karşı olan kesim, HDP'ye oy veren kesimden kat kat fazladır. HDP'nin katılmasına tepki olarak İP oylarının bir kısmı MHP'ye kayabilir, Ak Parti'ye geçmişte oy verip şimdi kararsız olan seçmenler de çoğunlukla Ak Parti'ye oy verebilir. HDP ayrı aday çıkarırsa seçimin 2. tura kalma ihtimali daha fazla olabilir. İnce bu seçimde 2. veya 3. de olsa CHP oylarını düşürerek Kılıçdaroğlu'nun ve HDP'ye yakın kişilerin parti yönetiminden gitmesini kolaylaştırabilir. Şayet CHP'nin %25'lik oyunun %15'ini Memleket Partisi alabilirse daha sonraki seçimde CHP baraj altı bile kalabilir, CHP oyları tamamen Memleket Partisi'ne kayabilir. Bazıları siyasetten anlamayıp partinin yönetimi HDP'li olmasına rağmen sırf Atatürk'ün partisi diye CHP'ye oy atıyor. Halbuki CHP 1999 seçimlerinde baraj altında kalmıştı. O zaman da Atatürkçüler de vardı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

Birbirimizi kandırmayalım. Muharrem İnce seçim kazanamaz.

CHP ve HDP'nin birlik olduğu yerde her türlü bunların ortak adayı 2. tura kalır.

Haa ne olur Muharerm İnce milletvekili seçiminde oyları bölebilir İYİ parti Memleket partisi lehine.

CHP atıyorum 200 vekil çıkaracak iken 150 çıkarır ilk turda çünkü gerçek Atatürkçüler Ulusalcılar veya KK'yi istemeyenler ilk turda Muharrem İnce ve Onun partisine verebilir. İkinci Turda Allah kahretsin ne yapayım Erdoğan'a verecek halim yok mecbur Kemal Kılıçdaroğluna verecez diyerek söve sayada olsa istemeye istemeyede olsa zoraki KK'ye oy verirler.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
CHP ve HDP'nin birlik olduğu yerde her türlü bunların ortak adayı 2. tura kalır.
HDP masaya oturursa +8/10 getirir gibi yaklaşanlar var halbuki öyle olmaz. Altılı masa dağılmamışken HDP aday çıkarmadığı zaman masanın %50'ye yakın oy potansiyeli olabilirdi. Şimdi İP masadan kaldırıldıktan sonra yerine HDP oturtulursa veya HDP kendi seçmenine Kılıçdaroğlu propagandası yaparsa getirdiği oydan fazlasını bile götürebilir. Siyaset matematik hesabı gibi her zaman 2+2 = 4 şeklinde işlemiyor. HDP'nin koalisyon ortağı olma ihtimaline karşı çıkanların oranı hayli yüksektir.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,970
Bu sefer de olmazsa intihar. Buraya yazıyorum, çok kararlıyım bu konuda.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Birbirimizi kandırmayalım. Muharrem İnce seçim kazanamaz.

Haa ne olur Muharerm İnce milletvekili seçiminde oyları bölebilir İYİ parti Memleket partisi lehine.

CHP atıyorum 200 vekil çıkaracak iken 150 çıkarır ilk turda çünkü gerçek Atatürkçüler Ulusalcılar veya KK'yi istemeyenler ilk turda Muharrem İnce ve Onun partisine verebilir. İkinci Turda Allah kahretsin ne yapayım Erdoğan'a verecek halim yok mecbur Kemal Kılıçdaroğluna verecez diyerek söve sayada olsa istemeye istemeyede olsa zoraki KK'ye oy verirler.
Biliyorum hocam. Reis yine kazanacak gibi duruyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Dağılmaz demiştim :) ?

O kadar ağır laflardan nasıl dönüldü hemen 1 günde akıl alır gibi değil. Madem bu kadar kolay dönecekti Meral Akşener neden gitti !

Ne bir mantığı nede bir matematiği var hareketinin. Resmen kendini bitirdi. Ya tarih olacaz ya tarih yazacaz diyordu. Masaya çok ağır laflar ediyordu. Gerek KK ye gerekse ufak partilere neler neler dedi. Hemen 2 gün sonra hiç bir şey olmamış gibi geri dönüp her şeyi kabul etmesi gerçekten çok garip.

Not: Muhalefetin elinde bir dosyası kasadi şantajlık bir bilgisimi var sorularını getiriyor insanın aklına. Yani bütün partisi arkasındayken bütün il başkanları arkasındayken bu kadar ağır konuşmuşken halen aklım mantığım almadı bu hareketi... Resmen siyaseten bitirdi kendisini ne yazık ki.

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Agalar ben oyumu TİP'e kullanacağım.

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
TİP'in HDP ile ittifak halinde olduğunu biliyon dimi ?

Ve geçen seçimde TİP vekillerinin HDP listesinden meclise girdiğinden haberin vardır heralde !
Hocam Sera Kadıgil ile çekilmiş fotoğrafım var kendi telefonumdan aday olsa oyum ona. <3