Microsoft'un Yayınladığı Conficker Yaması

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar. Malumunuz yarın aktif olması beklenen "Conficker" virüsü için Microsoft'un yayınladığı yamayı burdan indirebilirsiniz.
İki çeşit yama var. Birincisi XP SP1 & SP2 için olan yama, diğeri ise XP SP3 için.
Sisteminizde hangi servicepack paketi yüklüyse ona göre kurulum yapın.
Virüssüz günler dilerim :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Microsoft direk link varmı....?

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
direk linki yok bunu bizim IT sorumlusu arkadaştan aldım. Güvenebilirsiniz. Microsofttan orjinal bi yamadır ;) Bu yama ile 300 ü aşkın pc yamandı bizim şirkette...

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Aynen direkt link varsa indiririz böyle bi güncelleme olduğunu sanmıyorum. Ayrıca dosyayı indirip araştırıcam içerisinde herhangi bi trojan , solucan virüs, vea malware türü içerik varsa yöneticiye bildiricem. Eger yoksa teşekkürler..

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar anlıyorum endişelerinizi ama inanın gerçek bi yama bu. Öyle netten falan bulmadım. Bana inanan güvenen kursun. (Kimseyede nolur kurun diyecek değilim. Yok ben illa micrsofttan link isterim diyorsanız onuda siz bilirsiniz. Bu gün elime geçti bu yama bende sifttdeletenetteki arkadaşlarımla paylaşmak istedim. İsteyen programcı istediği gibi denesin araştırsın. YAMA ORJİNAL
Bu konuda (orj. olma) artık kim ne sorarsa sorsun cvp vermeyeceğim. Bunun yeterli bi açıklama olduğunu düşünüyorum....
İyilik yap denize at :) fesubhanallah

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım verdiğin dosyayı nerden aldın bilmiyorum ama her ikisi de XP için güvenlik yamaları. Biri 7.8.2006'de diğeri 22.10.2008'de yayınlanmış.

Microsoft'un sitesinde Conficker'a ait yama olduğuna dair bir ibare yok.

Microsoft Link1

Microsoft Link2

Senin iyi niyetini anlıyorum arkadaşım.;)

Ama sizin IT sorumlusu arkadaşa söyle yarına kadar sağlam bir antivirus kurup güncel hale getirsin o 300 PC'ye de.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Microsoft'tan direk Link olmadıkca indirmem de Kurmamda.!

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Microsoft'tan direk Link olmadıkca indirmem de Kurmamda.!
Microsofttan gelen direk linkten indirilen yamadır bunlar... Microsoftun türkiyedeki en büyük müşterilerinden biri çalıştığım firma. O yüzden microsoft bazı konularda özel müşterilerine ayrıcalık yapıyor. Tıpkı yeni işletim sistemini daha çıkmadan 1-2 ay önce firmalara göndermesi gibi...

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
ben microsoftun sitesinden indirip kurmuştum..linkide galiba esetin sitesinden aldım.