Microsoft'un Word Satması Yasaklandı

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft'un patent ihlali yaptığına karar veren ABD mahkemeleri, Word ürünlerinin satışını yasakladı. Aynı zamanda para cezasına çarptırılan Microsoft şimdi ne yapacak?

ABD Teksas Bölgesi Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda, Microsoft'un ülkede Word uygulamasını satması yasaklandı. Bölge yargıcı Leonard Davis'in verdiği kararda XML, DOCX ve özel XML içeren DOCM uzantılı dosyaları açabilen Word ürünlerinin satışının durdurulacağı belitiliyor.
Office%2020071250063726.jpg
Microsoft'a getirilen bu yasağın sebebi patent ihlali. Kanada merkezli i4i adlı bir yazılım şirketinin Mart 2007'de açtığı davada Microsoft'un şirketin 1998 yılında tescil ettirdiği bir patenti ihlal ettiği iddia edilmişti. Söz konusu patent, özel XML dosyalarında kullanılana benzeyen ve ayrı ayrı eklenmesi gereken biçimlendirme kodlarına olan gereksinimi ortadan kaldıran bir döküman sistemini içeriyor.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
200 milyon $ mı? Yuh

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
office in hapı yuttuğunun resmidir.:lol: open office patlama yapacak

localhost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akıllı adamlar bunlar :)

Microsoft'un 2004 mü 2005 mi bu yıllarda XML için patent başvurusu yapmıştı zaten ve bu başvuru bu hafta içerisinde kabul edildi. XML tamamen microsoft'a ait bir uzantı oldu pantentli haliyle. Bu dosyaları açan, içeriğine ulaştıran vb.. vb.. bu tür programlar için Microsoft'tan izin alınacak hale geldi.

4 Ayak üzerine düştü yine. Mahkemenin iptal ettiği anda Patentin kabul edilmesi :) Patenti göstererek yoluna devam ederler.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yemişim Open Office'i. Microsoft Office'den vazgeçmem.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Microsoftta amma ceza yiyor ha.Ama office'in içinden word çıkarsa Microsoft Office gözden düşer.Çünkü excelle birlikte word en sık kullanılan uygulama....

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bunları Microsoft Çıkartıyor Ve Bir Zaman Sonra Müadillerini Yazıyolar Aynı Mantık Çerçevesinde .Bunun Kaynağına Rakebeti Ortadan Kaldırıyor Diye Dava Açılıyor . Çok Saçma Bir Şey !

Microsoftun Önüne Sürekli taş Koyuyolar . Sanki Başka Düzgün işletim Sistemi Yazabilecek Varmış gibi !

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bunları Microsoft Çıkartıyor Ve Bir Zaman Sonra Müadillerini Yazıyolar Aynı Mantık Çerçevesinde .Bunun Kaynağına Rakebeti Ortadan Kaldırıyor Diye Dava Açılıyor . Çok Saçma Bir Şey !

Microsoftun Önüne Sürekli taş Koyuyolar . Sanki Başka Düzgün işletim Sistemi Yazabilecek Varmış gibi !

Yani. Nedir ki bu kadar üstlerine gittikleri microsoft un anlamadım. Adamlar işlerini yapıyorlar mı yapıyorlar. Demek ki çamur atmak Türkiye ye has bir özellik değil.

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Tekel i ortadan kaldırmak istiyorlar. Rekabet olmuyor.

Bana bir tane adam akıllı bir tane microsoft a rakip olucak isim verebilir misin?Neyin tekel i bu anlamadım. Sanki microsoft ile başabaş giden bir firma var da o firmaya haksızlık yapılıyor.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Tekel i ortadan kaldırmak istiyorlar. Rekabet olmuyor.

Tek Çekirdek Sisteminin Linux'un Altarnetiflerini Yazmak Bir Fark Yaratmıyor Bunu Anlamaları Lazım Artık . Sonuçta ne Deniyor " Linux Tabanlı İşletim Sistemi" Yani Buda Bir Linux

Temelden Bir İşletim Sistemi yazında Yeni Bir Çekirdek Sistemi Yeni Bir Dosya Sistemi Hep Birlikte Görelim ! Asıl Sürekli Microsoftun Önüne Taş Koymak Rekabeti Ortadan Kaldırıyor

Rekabet : Karşındakini Kendi Seviyene Çekmekle Olmaz, Kendini Önün Seviyesinin Üstüne Çıkartarak Olur.!

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de xml aleyhinde imza atmıştım.

Bu cezanın nedenini tam anlayamadım ama 200 milyon çok fazla.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
google şu ofis işinede bir el at artık.. chromeoffice falan :D