Geçen sene Kasım ayında Microsoft "müşterilerini gün geçtikçe artan zararlı yazılımlara karşı korumak için" ücretsiz bir anti virüs yayımlayacağını bildirmişti. Bununla birlikte OneCare'in de sonu gelmişti.
Şimdi ise sıra bu bedava ürün için bir beta sürüm yayınlamaya geldi. Reuters'a göre bir Microsoft çalışanı Çarşamba günü şu açıklamayı yaptı: "Dünyanın en iyi yazılımcısı ve çalışanları henüz beta seviyesine gelmemiş ürünü test ediyorlar. Yakın zamanda ise bir deneme sürümü veya beta sürümünü kullanıcılara açacağız. Ama henüz bir tarih vermemiz söz konusu değil."
Proje kod adı "Morro" olan anti virüs yazılımının sadece betası duyurulmuş olmasına rağmen, Symantec'in satışlarında %3, McAfee'de ise %0.4'lük bir düşüş yaşandı.
Yazılımın ücretsiz olması güzel fakat beta versiyonu kullanmamak için birkaç neden var.
- Henüz beta aşamasında olan bir yazılım söz konusu ve beta kullanmayı sevmeyebilirsiniz. Unutmayın ki bilgisayarınızın korumasını bir beta programa emanet etmek ne kadar güvenilir olur.
- OneCare, güvenlik alanında yıldızı parlamış bir yazılım değil. OneCare'in üreticisi Microsoft'tu ve bunun da üreticisi Microsoft olacak.
OneCare'in yıldızının parlamaması ise şu nedene bağlanıyor. "Bir doğal kaynak suyu satıcısının, suyunuzdaki çürümüş yumurta kokusunu gidermek için sizden 50 dolar istediğini düşünün. O suyu satın alır mıydınız?"
"Morro" daha çıkmadan güvenlik piyasasında çalkantılar başladı. Bakalım beta versiyonu çıktığında neler olacak.
KAYNAK