Microsoft'un Anti Virüs Yazılımı Ne Alemde?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Geçtiğimiz yıl duyurulan Microsoft'un ücretsiz anti virüs uygulaması hakkında son dedikodular burada.

Ücretsiz servislerine -en azından rakipleri kadar- alışık olmadığımız Microsoft'un yeni bir ücretsiz anti virüs programı üzerinde çalıştığı geçen yılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştı. Şimdi ise son söylentiler, yakın zamanda herkesin kullanımına açık bir beta sürümün yayınlanacağı doğrultusunda.
Testler Başladı
Kendi içinde ürünü test ettiği belirtilen Microsoft, anti virüs yazılımıyla Symantec, McAfee, AVG gibi güvenlik firmalarıyla da rekabete girmeyi planlıyor. Şimdilik Morro kod adına sahip olan bu program, temel anti virüs özelliklerini sunarak Windows işletim sistemlerinde güvenlik risklerini en aza indirme planının bir parçası niteliği taşıyacak.
bug-keyboard1244795380.jpg
:: Microsoft Morro'yu Windows'u korumak için mi yapıyor?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Microsoft'un kendisi ajan.Antivirüs yapsa ne olur:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu antivirüsü yapar sonra der 30 gün sonra 50 dolar verip alabilirsiniz der.Win7ye ekler bu antivirüsün tam sürümünü ama win7 fiyatına da 100 tl-150 tl daha ekler.Casusluk içinde yapıyor olabilir microsoft morroyu.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Windows yapar Baktı tutuldu Başarılı . Bir üst Sürüme Upragede Seçeniğini $50 satmaya çalışır

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Microsoft kaliteyi değilde isimi tutturmaya çalışıyor :D

OneCare, Windows Defender, şimdide Morro

Arama motorları live şuan oldu bing

Bakın buraya yazıyorum bu servisleride tutulmayacak dönüp başka isimle tekrar karşınıza gelecek.

MustaJ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
onecare ve bit defender başarılı online scannerlar bence. çoğu kez çok işime yaradı ve süper sonuçlar verdi. sistem deki yabancı dosyaları çok iyi algılıyor ayrıca tüm bilgisayarın analizini çıkarıp registry hatalarını da bulup iyi bir şekilde onarıyor. online scannerları beğendim ama antivirüs nasıl olur bilemiyorum sağlam bişey bekliyorum yoksa microsoft symantec mcAfee gibi markalara kafa tutup kendini rezil etmez daha fazla. sonuçta bu sistemi yazan microsoft kendi çiftliğinde at koşturmakla başkasının çiftliğinde at koşturmanın arasında fark olacaktır elbette.

ultraslan19

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çıktığında denemekte fayda var, nede olsa microsoft, önyargılı davranmamak lazım ;)

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Galiba herkes ilerde herkes Morro'ya geçer diye düşünüyorum ben. Kendi yazılımlarına anti virüs desteği sunmakta diğerlerine göre daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum?
Şunu da söylemeliyim ki: "yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı", yani önce Pardus kendini geliştirmeli sonra da anti virüsünü. Temennimiz bu yönde.