Microsoft'tan Yeni Web Tarayıcı ‘Spartan’

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Microsoft Internet Explorer'ın kullanımına son veriyor

2015’te satışa sunulacak Windows 10’un Internet Explorer’ın kullanımına son vereceği öne sürülüyor. iddiaya göre, Microsoft’un yeni tarayıcısının adı Spartan olacak.

microsoftinternet-explorerin-kullanimina-son-veriyor,4pa0wfvmyUOlwFcr3OImXQ.jpg

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve bir süredir deneme sürümü kullanımda olan Windows 10’un yeni bir internet tarayıcısıyla beraber satışa çıkacağı iddia ediliyor.
ZDNet isimli teknoloji sitesinde yer alan habere göre, Internet Explorer‘ın güncellemesini yayınlamayan Microsoft, bunun yerine tüm enerjisini yeni bir tarayıcı üretmeye ayırmış durumda.

1990’lı yıllardan beri kullanımada olan ve günümüzde 95 farklı dil seçeneği ile hizmet veren Internet Explorer’ın yerini alacak tarayıcının adının ise ‘Spartan’ olacağı iddia ediliyor.

ABD merkezli Microsoft’a yakın kişilere dayandırılan habere göre, şirket Spartan’ı ilk defa 21 Ocak 2015’te görücüye çıkaracak ve 2015 Sonbahar'ında raflardaki yerini alacak.

2000’li yılların başında geniş bir kullanıcı ağına sahip olan Internet Explorer, 2002-2003 yılları arasında kullanıcıların yüzde 95’ine hizmet sağlıyordu.

Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Windows 8 ile kullanıcılarını memnun edemeyen Microsoft, önümüzdeki yıl satışa sunacağı Windows 10 için işini şansa bırakmak istemiyor. Şirketin bu yüzden Windows 10’da yer alacak Spartan’ı geliştirmek için düğmeye bastığı iddia ediliyor.

Kaynak

Sonbahar'ında raflardaki yerini alacak.

Bu haberi hazırlayan editör sanırım daha önce markette tezgahtarmış. :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bu haberi hazırlayan editör sanırım daha önce markette tezgahtarmış. :D

Benim de o dikkatimi çekti. Mecaz anlamda kullanmış diyeceğim de tarayıcı satılmıyor ki raflardaki yerini alacak gibi bir ifade kullanılsın.

"2015 Sonbaharında son kullanıcılara sunulacak." gibi bir şey daha iyi olur gibi. :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Eğer haber doğru ise; MS tarayıcı piyasasında yusuf yusufa başlamıştır benim gözümde :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Yeni tarayıcı yapması önemli değil, yeni tarayıcıyı nasıl yaptığı önemli. Diğer tarayıcılardaki eklenti desteği olmalı, yer imi-eklenti-arama geçmişi vs. senkronizasyonu sağlayabilmeli.(Bu konuda en sevdiğim Chrome ve sonrasında Firefox).

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Evet eklenti desteği olmazsa bir işe yaramaz

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Bu kadar güçlü bir firmanın tarayıcı konusunda bu kadar kötü olmasına inanamıyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
alternatif her zaman iyidir :) umarım iddialı birşeyler yapmıştır :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ben İE 6 En son kullanmıştım ondan sonra bir daha ie kullanmadım .Normal yani ie nin fişini çekmesi.

Sadr-azam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternet Explorer hiç kullanmadım şimdiye dek. O ilk açtığımda beni bekletmesi, göze hoş gelmeyen görüntüsü...Chrome ve Firefox varken avucunu yalar gibi. :)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,921
Piyasaya çıktığında, adı İE 12 olur, veya göze daha albenili geliyor diye İE 20 olabilir. Yada Firefox ve Chrome'u bastırabilmek için İE 45 olabilir.

Bir yazılımın, genelde bir geliştirme ismi (kod adı ve bir de son kullanıcıya pazarlama adı olur.

Geliştirme ismi altında sürekli son değişiklikler eklenir veya düzeltilir, son kullanıcıya yansıtılacak adı altında, henüz tamamlanmamış olsa bile, son halinin düzgün çalışanıyedeklenmişi bulundurulur.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Microsoft en güçlü yazılım firmalarından biri cidden ama hantallıkla anılmaz umarım cıkıcak olan tarayıcı :D

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Çoklu platform desteği olmadığı sürece bir işe yaramaz benim gözümde :mrgreen:

drake565

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Chrome u 2 kat daha hızlı indircekmiş

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Yeni tarayıcı yapması önemli değil, yeni tarayıcıyı nasıl yaptığı önemli. Diğer tarayıcılardaki eklenti desteği olmalı, yer imi-eklenti-arama geçmişi vs. senkronizasyonu sağlayabilmeli.(Bu konuda en sevdiğim Chrome ve sonrasında Firefox).

Chrome ve diğer Google ürünleri sık sık kullanıyor olmama rağmen, benim bilgilerimi pazarlamasıyla gözümden düşeli epey zaman oldu.

Firefox iyidir, iyi olmaktan öte şu anda tek çaredir.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Chrome ve diğer Google ürünleri sık sık kullanıyor olmama rağmen, benim bilgilerimi pazarlamasıyla gözümden düşeli epey zaman oldu.

Firefox iyidir, iyi olmaktan öte şu anda tek çaredir.
Katılıyorum.

Eskiden bir operamızla firefoxumuz varken. Opera pes edip chrome altyapısına geçti.

Tek çare firefox.

Ama 3,6 sürümü kadar efsane olamaz firefox.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Linux ta Qngruer ve envai çeşit tarayıcı var onlar neden yükselişe geçmiyor gerci çoğu windowsu desteklemiyor ilerki zamanlarda piyasayı altüst eden bir Tarayıcı çıkabilir hepsinin papucunu dama atabilir

sagme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yine sadece Chrome indirmek için kullanacağımız bir tarayıcı mı yoksa iş yapar mı ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Yine sadece Chrome indirmek için kullanacağımız bir tarayıcı mı yoksa iş yapar mı ?

Explorerdan eser yok yeni adı edge ama explorer küçük bie sürpriz yaparak 10 da da bulunuyor :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Edge çok hızlı chrome'a gerek yok yani