Microsoft'tan BlueTrack Fareler

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft, optik farelerde lazer dönemini kapatıyor ve BlueTrack teknolojisini sunuyor. Her türlü ortamda çalışabilen BlueTrack teknolojisi nasıl çalışıyor?

Microsoft'un donanımsal anlamda bazı teknolojiler üzerinde söz sahibi olduğu bir gerçek. Özellikle bilgisayar aksesuarları konusunda oldukça iyi çalışan Microsoft, optik farelerde lazer kullanımına önemli bir alternatif getiriyor. BlueTrack çok daha geniş bir alanı tarayarak daha iyi bir hareket izleme sağlıyor.

bluetrack_microsoft_fare_81.jpg

BlueTrack Nasıl Çalışıyor?
Aslında optik farelerle aynı çalışma mantığına sahip olan BlueTrack fareler, daha geniş ve gelişmiş bir optik algılayıcı barındırıyorlar ve mavi ışık kullanarak daha geniş bir alan tarıyorlar. Lazere karşı daha iyi bir alternatif olmasının arkasında ise daha geniş bir alanı kendisine has algılama teknolojisi ve piksel yapısıyla

İki Fare Yolda

Microsoft, iki tane BlueTrack teknolojisine sahip fareyi piyasaya Kasım ayında sürecek. İki kablosuz fareden iri olan, BlueTrack'li Explorer Mouse yerleşik şarj edilebilir bir pille 100 dolaralık fiyatla gelecek. Explorer Mouse Mini ise enerji kaynağı olarak iki tane AAA pil ve 80 dolarlık bir etiketle gelecek.

Bilgi için: Microsoft
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Benim Mouseım Bana Yetiyor KArdeşim (:

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
80 dolara mouse almadan önce bi hdd almam lazım benim :D

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tahminimce bu farenin calismasi icin herhangi bir zeminin ustunde kaydirilmasi gerekmiyor.
direk havada dahi islem yapabilicek.
eger dusundugum gibiyse cokiyi bi teknolojinin ilk adimi olur

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
eğer tekrar bir sistem toplarsam başta klavye ve mouse olmak üzere donanım tercihim her daim microsoft tan yanadır.bir şey yaptıkların da hakkını veriyorlar :icon_: