Microsoft Zorla Güncelledi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,168
Puanları
3,358
Microsoft, Windows XP ve Vista işletim sistemlerine sessiz sedasız bir güncelleme yaptı. Otomatik güncellemeler kapalı olsa bile bu güncelleme yapılıyor.

Söz konusu güncellemeler XP ve Vista sistemlerinde 9 adet dosyayı değiştiriyor. Bu dosyalar Windows Update'le ilgili. Daha önce de Windows Update güncellemeleri yayınlanmıştı, ancak yüklenmeden önce haber veriliyordu. Bu kez ise hiçbir uyarı gösterilmeden güncelleme yapılıyor.

Üstelik otomatik güncelleştirme özelliği kapalı bile olsa dosyalar yenileriyle değiştiriliyor. Aşağıdaki dosyaların sürümleri 7.0.6000.374'ten 7.0.6000.381'e yükseltiliyor.

Vista İçin:

:: wuapi.dll
:: wuapp.exe
:: wuauclt.exe
:: wuaueng.dll
:: wucltux.dll
:: wudriver.dll
:: wups.dll
:: wups2.dll
:: wuwebv.dll

XP İçin:

:: cdm.dll
:: wuapi.dll
:: wuauclt.exe
:: wuaucpl.cpl
:: wuaueng.dll
:: wucltui.dll
:: wups.dll
:: wups2.dll
:: wuweb.dll

Acaba Neden?

Bizim aklımıza Microsoft'u zorla ve haber vermeden güncellemeye iten şeyin ne olduğu sorusu geldi. Açıkçası cevabını bulamadık. Microsoft'un sitesinde konuyla ilgili bir bilgi yok. Forumlarında verilen bilgiye göre ise bu sıradan bir Windows Update güncellemesi, güncellemeleri kontrol edebilmek için yüklenmesi gereken bir yenilik. Belli ki Microsoft'un kötü bir niyeti yok, ancak güncellemeleri yüklerken izlediği yol tartışılıyor.

:: Microsoft'un niye böyle bir yöntem tercih ettiğini bu başlıkta tartışalım.

Bilgi İçin: Microsoft
Yazar: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net
 

alperveli

Profesör
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
218
Yeni virüslerin artacağı ile ilgili bir haber okumuştum truvalar ve solucanların bu yıl %132 oranında artacakmış demekki önceden hazırlık yapıyorlar. Vistanın da açığını 13 yıllık bir virüs keşfetti.
2 gün öncesine kadar güncellendi zaten bu aralar çok sıklaştı öncede haberini okurduk şu gün yapılacak diye şimdi öyle olmuyor.
 
Üst