Microsoft Yahoo'yu almaya mı çalışıyor?

Bu konuyu okuyanlar

TuningMert

Dekan
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,659
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
Yaptığı teknoloji yatırımları ve satın almalarla son dönemde yeni ekonominin yıldızı olan Google’un hızlı gidişi, Microsoft’un Yahoo operasyonunu yeniden gündeme almasına yol açmış gözüküyor..


ABD’li yazılım devi Microsoft’un, ünlü arama motoru Yahoo’yu almak için yeniden harekete geçtiği iddia edildi. İnternette arama pazarının lideri Google’la rekabet etmek isteyen Microsoft’un, Yahoo için 50 milyar doları gözden çıkardığı öne sürülüyor.
Bu satın almanın gündeme gelmesinde, Microsoft’un girdiği birçok yeni iş dalında başarısız olması ile Yahoo’nun Google’la rekabette yaptığı hataların önemli rol oynadığı belirtiliyor.
Dünyada masaüstü bilgisayarların yaklaşık yüzde 90’ında bulunan Windows işletim sistemiyle pazarın lideri olan Microsoft, bu alan dışında piyasaya çıkardığı pek çok yeni üründe böylesine bir başarıya ulaşabilmiş değil.
Uluslararası platformlarda yapılan analizlerde Microsoft’u, yeni girdiği alanlarda 'trendi yaratan değil, takip eden’ konumunda olmasının zorladığı belirtiliyor.

Yahoo’nun eksik yönleri
Yahoo’nun ise geçen dönemde yapılan beş büyük hata nedeniyle Google’la rekabette geride kaldığı belirtiliyor.
Bu hataları şöyle sıralamak mümkün: '1999’da Broadcast.com’u 5.7 milyar dolara satın aldı ancak ses ve görüntü servislerinde beklenen getiriyi elde edemedi’, 'Google’ın arama pazarında öne geçmesine seyirci kaldı’, 'Google, Yahoo’nun online reklam iş modelini alıp geliştirdi, Yahoo ise kendi sistemini geliştiremedi’, 'online video ve arkadaşlık - buluşma siteleri konularında pasif hareket edildi’, 'teknolojiye daha fazla önem vermek yerine, medya şirketi olmaya soyundu’.
Her iki şirketin böylesine strateji hataları Google’ın işlerini büyütüyor. Arama motoru dünyasının tartışmasız lideri olan Google, Gmail’le de e-posta alanında önemli başarı yakaladı. Yeni satınalmaların altına imza attı.
2006 yılında video gösterim - paylaşım sitesi Youtube.com’u 1.65 milyar dolara aldı. Tüm bu işlerin ardından ABD’de hisse değeri 500 doları aştı, şu sıralarda 470 dolarlar seviyesinde seyrediyor. Şirketin değeri ise 146 milyar doları buldu.


Microsoft’un değeri 292 milyar dolar

Şirket Piyasa değeri

Microsoft 292 milyar dolar
Yahoo 42 milyar dolar
Google 146 milyar dolar

Kaynak
 

NecronomicoN

Profesör
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,765
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
hayırlı olsun :D

ewet eğer yahoo'yu alırsa işler önümüzdeki günlerde gerçekten kızışacağa benziyo..
 

lb.bingol

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2007
Mesajlar
1,573
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Microsoft'un Yahoo!'yu alması Live Search'ü de gördükten sonra su anda atacağı en iyi adım olur.
 

MakeMeBad

Asistan
Katılım
31 Ağustos 2007
Mesajlar
153
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hiç bir şey olmaz bence microyu biliyoruz da zaten yahoo'nun googledan üstün bir tarafı varmı kı google a rakip oluyorlar :) ?
Diğer taraftan rekabetin biraz daha artması belki sağladıkları web ve blog servislerini geliştirmek + mail hesaplarımızın attach boyutlarının artarak bize yansıması bakımından belki faydalı olur
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
satacaklarını sanmıyorum ama manyak bi teklif yaparlarsa o zmn başka o_O
 

NecronomicoN

Profesör
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,765
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
lb.bingol dedi ki:
Microsoft'un Yahoo!'yu alması Live Search'ü de gördükten sonra su anda atacağı en iyi adım olur.

çok haklı. zaten alma amaçlarının da kendilerinin search engine piyasasında olduklarını göstermek. yoksa live search ile bu iş olucak gibi değil. çok övünmüşlerdi açılırken. fiyasko oldu.
 
Üst