Microsoft Windows Vista'dan desteğini çekiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pupilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
windows_vista.jpg

Microsoft'un büyük umutlarla satışa sunduğu Windows Vista, hiçbir zaman Windows XP kadar yaygınlaşma şansı bulamadı. Microsoft, Servis Paketsiz Windows Vista sürümlerine olan desteğini çekeceğini duyurdu.

Windows XP, 2000 yılından bu yana kullanıcıların en popüler işletim sistemi olmayı başardıysa da, Vista aynı başarıyı gösteremedi. Vista'dan sonra Windows 7'yle kullanıcıların karşısına çıkan Microsoft, Servis Paketsiz Windows Vista sürümlerine olan desteğini çekeceğini duyurdu. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte ise Vista kullanıcıları artık işletim sistemlerini güncelleyemeyecek ve dolayısıyla kullanıcıların bilgisayarları virüs tehdidine açık bir hale gelecek.
Microsoft, Windows Vista'nın RTM sürümünün (Servis Paketsiz sürüm) teknik desteğini Windows XP SP2'den ve Windows 2000'den birkaç ay önce kesmeyi planlıyor.

Microsoft tarafından Service Pack'siz Vista'nın (RTM) desteği 13 Nisan'da sona erdirilecek. Bu tarihten sonra Windows Vista desteği alabilmek için en az SP1 sürümünü kullanıyor olmak gerekecek. Bu sayede güvenlik güncellemeleri ücretsiz olarak devam edecek.
Windows XP SP2 ve Windows 2000'in teknik desteği 13 Temmuz'da sona ererken Windows Server 2003 ise uzatılmış desteğe geçiyor; yani şirketler parasıyla teknik destek almayı sürdürecek.

Microsoft erken duyurunun sebebinin tüketicileri hazırlıksız yakalamamak olduğunu belirtti. Sonuçta Microsoft ufak ufak eski işletim sistemlerini tedavülden kaldırıyor, Windows 7'ye ve sonrasına yolu açıyor.

hürriyet

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yazık oldu vistaya.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Çok acayip bir haber ya neden bu kadar çabuk pes ettiler anlamadım tutulmasından dolayı olsa gerek...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Vista RTM yükleyip üzerine SP1 kurarak güncelleştirmeler alınabilir mi?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
vista niye haketsin. aceleyle para kazanıcam diye dandik bi işletim sistemi yapıp piyasaya süren microsoft haketti.

Olayın perde arkasında bilmeden konuşmayın lütfen...

Vista Apple yüzünde 2 kere iptal edildi.Sıfırdan kodlanmaya başlandı.DeLL gibi büyük PC üreticileri MS ye baskı yapınca zorla Vista çıktı ortaya yoksa MS gerizekalı mı ki 10 milyar dolar harcasın...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Olayın perde arkasında bilmeden konuşmayın lütfen...

Vista Apple yüzünde 2 kere iptal edildi.Sıfırdan kodlanmaya başlandı.DeLL gibi büyük PC üreticileri MS ye baskı yapınca zorla Vista çıktı ortaya yoksa MS gerizekalı mı ki 10 milyar dolar harcasın...

evet gerizekalı. işletim sistemi gibi büyük bi pazarın tekelini elinde bulunduruyorsa kendi çıkarlarını korumayı bilecek. herkese boyun eğmeyecek.:hammer:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
evet gerizekalı. işletim sistemi gibi büyük bi pazarın tekelini elinde bulunduruyorsa kendi çıkarlarını korumayı bilecek. herkese boyun eğmeyecek.:hammer:

O büyük pazar payını PC üreticileri sayesinde kazanıyor.

Düşünsene bir PC üreticisi MS ile olan anlaşmalarını feshetse ne olur? Microsoft bu konuda kedi gibi onların emirlerine uymak zorunda...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
O büyük pazar payını PC üreticileri sayesinde kazanıyor.

Düşünsene bir PC üreticisi MS ile olan anlaşmalarını feshetse ne olur? Microsoft bu konuda kedi gibi onların emirlerine uymak zorunda...

iptal etsin. bundan kim zararlı çıkar. tabi ki bilgisayar üreticisi. diyelim microsoft casperla anlaşmasını bozdu ve artık satılacak casperlara windows kurulamayacak. sen olsan casper alır mısın? onlarca bilgisayar üreticisi var. ama microsoft ve windows tek

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
iptal etsin. bundan kim zararlı çıkar. tabi ki bilgisayar üreticisi. diyelim microsoft casperla anlaşmasını bozdu ve artık satılacak casperlara windows kurulamayacak. sen olsan casper alır mısın? onlarca bilgisayar üreticisi var. ama microsoft ve windows tek

Nasıl iptal eder arkadaşım. 10 milyar dolar harcadı Vista'ya...

O parayı harcayıpta iptal edebilir misin?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Nasıl iptal eder arkadaşım. 10 milyar dolar harcadı Vista'ya...

O parayı harcayıpta iptal edebilir misin?

peki o 10 milyar doları çıkarabildi mi? kaç kişi vista aldı kaç kişi xpde kaldı acaba? bence çizilen karizma 10 milyar dolardan önemli. vistayla beraber microsoft xp ile kazandığı imajı yerle bir etti. şimdi yeni yeni windows 7 ile toparlandı.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
peki o 10 milyar doları çıkarabildi mi? kaç kişi vista aldı kaç kişi xpde kaldı acaba? bence çizilen karizma 10 milyar dolardan önemli. vistayla beraber microsoft xp ile kazandığı imajı yerle bir etti. şimdi yeni yeni windows 7 ile toparlandı.

10 milyar doları tabiki de çıkardı.Hatta Vista çıkmadan 5 milyar dolar kar etmişti bile :D

Vista çalıştırabilir serfikalı PC ler sayesinde.

Çıktıntan sonra satılan PC ler ile de en az kar olarak 15 milyar dolara dayanmıştır...

MS'nin imajını yerle bir etmedi.Öyle bir durum söz konusu değil.Vista yüzünden Windows 7 kullanmayan var mı aranızda? Yoksa hiçbir şey yaratmadı Vİsta...

Hatta Windows 7 nin başarılı olması için zemin hazırladı...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
10 milyar doları tabiki de çıkardı.Hatta Vista çıkmadan 5 milyar dolar kar etmişti bile :D

Vista çalıştırabilir serfikalı PC ler sayesinde.

Çıktıntan sonra satılan PC ler ile de en az kar olarak 15 milyar dolara dayanmıştır...

MS'nin imajını yerle bir etmedi.Öyle bir durum söz konusu değil.Vista yüzünden Windows 7 kullanmayan var mı aranızda? Yoksa hiçbir şey yaratmadı Vİsta...

Hatta Windows 7 nin başarılı olması için zemin hazırladı...

bu mantığa göre microsoft bi iyi bi kötü işletim sistemi çıkarmalı.

vista çıktıktan sonra vistaya geçmeye hazırlanan şirketlere vistaya geçmeyin window 7 çıkınca ona geçersiniz, windows 7 çıkıncaya kadar xp desteğini çekmeyeceğiz diyen microsoft değil miydi?
başarısızlığını microsoft bile kabul etti bi sen kabul etmedin

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
bu mantığa göre microsoft bi iyi bi kötü işletim sistemi çıkarmalı.

vista çıktıktan sonra vistaya geçmeye hazırlanan şirketlere vistaya geçmeyin window 7 çıkınca ona geçersiniz, windows 7 çıkıncaya kadar xp desteğini çekmeyeceğiz diyen microsoft değil miydi?
başarısızlığını microsoft bile kabul etti bi sen kabul etmedin

Vista başarısız ben başarılı demedim ki :D:D:D:D

Sadece sebebini sen yanlış biliyorsun ...

O mantık benim cümlelerimde yok.Nerden çıkardın...

Ezbere konuşuyorsun... Ve karşılıklı mesajlarımızı tekrar oku!

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Vista patlak bir tekerdi. Ancak sp1le gayet ilerleme katedildi. Günahını almayalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...