Microsoft virtual pc linux.

vollkan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
microsoft virtual pc ile(bilgisayarımda bu program var) sanal olarak linux işletim sistemini denemek istiyorum.
Bilgisayarımın özellikleri;
AMD Phenom II x6 1055t Procesor 2.80 Ghz
4,00 GB ram (kullanılabir miktar: 3,25 GB)
32 Bit işletim sistemi (win7 ultimate)
nvdia geforce 9800 gt 1024 mb ekran kartı dır.
Linux mint 13 kde denememi tavsiye ettiler.(farklı tavsiyeleriniz varsa değerlendiririm.)
1-) İndirdiğimiz iso dosyasını nasıl dvd ye yazdırırız.
2-) birde dvd den kurulum yapmadan da denene biliniyormuş bu nasıl oluyor?
3-) yukarıdada belirttiğim gibi 4 gb ram var(2 gb C- 2 gb D),windows ve virtual pc C sürücüsünde kurulu. D sürücüsünde 1 klasör var msdownld.temp adında, oda boş.Sanal pc oluşturuken D sürücüsüne mi kurayım C sürücüsüne mi?
teşekkür ederim.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ubuntu sürümünü denemeni tavsiye ederim.
1-) İndirdiğin iso dosyasını dvd ye yazdırman gerekmiyor sanal makina üzerinden kurulum yapabilirsin.
3-)Ben Wmware kullanıyorum ama iso dosyasını programa gösterirken ram ayarlarınıda yapabilirsin.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59

4. "Için 'Ad' da sistem için bir isim girinİşletim Sistemi"Seç LinuxVe versiyonu "Ubuntu. "Next" tıklayın ".

5. (RAM) yeni işletim sistemi atamak ve "Next" tıklayın istiyorum ne kadar bellek seçin. Tavsiye hacmi (512 MB) ve kırmızı bölge arasında tahsis tercih.

6. Bir sonraki pencere bir sanal disk oluşturmak zorunda kalırsınız. "Kutusunu işaretleyinHard Disk Boot"Ve"Yeni bir sabit disk oluşturma. "Next & SonrakiAşağıdaki pencerede.

7. "SeçDinamik Depolama genişletme"Ve. İleri'yi tıklatın Bu seçenek sabit disk sanal sabit disk alanı meşgul olmaz. Büyük ve otomatik olarak sanal işletim sistemi olması gerekir ne kadar bağlı olarak küçülür.

8. Yeni Sanal Disk Oluştur. Istediğiniz konumu seçin sanal sabit disk oluştur (. VDI) ve ayarlanmış maksimum sesbu ulaşabilirsiniz. 7 noktası seçeneği (Dinamik Depolama genişletme) Burada ayarlamış tutarı üzerinden alınamıyor.

Next & tıklayınız Bitirmek.
Bu noktaya kadar biz yarattık sanal bilgisayar için hazırlanmış Linux Ubuntu yüklemek.

VirtualBox ile Windows Sanal 10.04 7 Ubuntu yükleyin.

1. VirtualBox da sağ "tıklayın ve yokAyarlar"Sistem yarattı.

2. "Üzerine tıklayınDepolama"> Seç"Boş"IDE denetleyicisi, sonra sarı yanındaki simgesine tıklayın CD / DVD Aygıtı.

3. "Ekle" yi tıklayın, sonra da resmi seçin. Iso montaj kiti Ubuntu 10.04.

4. Görüntüyü ekledikten sonra, tıklatın CD / DVD Görüntüleri dosyayı seçin Seçmek.

5. Tıklayın OK in Ubuntu Ayarlar.

6. VirtualBox Ubuntu seçin ve Başlat'ı tıklayın.
Buradan standart adımları takip etmelidir Ubuntu Linux kurulumu.
stealthsettings.com_156.jpg

Kurulum sonunda çalıştırabilirsiniz Windows'un 7 Ubuntu.

vollkan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hımm. tamam teşekkürler,boş yere dvd harcamayalım ozaman.(Beğenirsek dvd ye yazdırıp kurarız D ye)Wmmare ücretli diye biliyorum.microsoft virtual pc ile olur mu? Pc performansını etkilemesin C üzerinde kurulum yapıcam virtual pc ile.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Hımm. tamam teşekkürler,boş yere dvd harcamayalım ozaman.(Beğenirsek dvd ye yazdırıp kurarız D ye)Wmmare ücretli diye biliyorum.microsoft virtual pc ile olur mu? Pc performansını etkilemesin C üzerinde kurulum yapıcam virtual pc ile.

virtual box kur.resimdeki virtual box.ücretsiz.

vollkan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flash bellek varsa isoyu ona yazdır live olarak deneyebilirsin. sanal pc den gerçek verimi alamazsın
malese flash bellek yok.deemek için linux mint 13 kde 32 bit isosu indiriyorum (az kaldı).
dosyanın doğru inip inmediğini kontrol için MD5 sum varmış. windowsta cmd komutunu verdikten sonra nasıl kontrol ediliyordu.(Bununla ilgili bir yazı vardı ama o kadar çok site gezdim ki bulamıyorum)

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
malese flash bellek yok.deemek için linux mint 13 kde 32 bit isosu indiriyorum (az kaldı).
dosyanın doğru inip inmediğini kontrol için MD5 sum varmış. windowsta cmd komutunu verdikten sonra nasıl kontrol ediliyordu.(Bununla ilgili bir yazı vardı ama o kadar çok site gezdim ki bulamıyorum)

kendi sitesinden indiriyorsan md5lemene gerek yok. cd ye yaz onunla başlat kurmadan nedeyebilirsin

vollkan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kendi sitesinden indiriyorsan md5lemene gerek yok. cd ye yaz onunla başlat kurmadan nedeyebilirsin

tamam, cevaplarınız için teşekkür ederim.Yinede denemek için virtualbox ile kurdum.İlgimi çeker ve beğenirsem windowsla beraber kullanıcam.Bu virtualbox ile tam ekran yapamıyormuyuz?

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
VBoxLinuxAdditions
tamam, cevaplarınız için teşekkür ederim.Yinede denemek için virtualbox ile kurdum.İlgimi çeker ve beğenirsem windowsla beraber kullanıcam.Bu virtualbox ile tam ekran yapamıyormuyuz?

yukarıdaki menülerden birinde VBoxLinuxAdditions diye bir eklenti var ona tıkla linux cdrom olarak algılayacaktır. o klasöre konsolda gir ve

Kod:
sudo sh ./VBoxLinuxAdditions.run

komutunu çalıştır. bitince yeniden başlat. sağ ctrl tuşu ve f tuşuna bas. bu şekilde olması lazım.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ubuntu kurulu sistem üzerinden windows kursak, bölümlenmemiş tek parça olan hdd ye bir zararı olur mu? Yani veri kaybı yaşar mıyım?