Bu konuda fazlasıyla uğraştım ve halen sonuç alamadım, sizlerden yardım bekliyorum. Öncelikle Microsoft Store sorununu açıklayacağım:
Microsoft Store için yaşadığım sorun:
Başta bir süre çalışmayıp bazen çalışmaya başladı spotify gibi MS Store'dan indirdiğim uygulamalar da Store ile birlikte çalışmamaya başlıyordu. Artık bir haftadır falan hiç çalışmıyor. Denediğim fakat başarısız olan çözümler şunlar:
Her yeniden başlatmamda explorer.exe çalışır durumda gözükmesine rağmen bir şey onu engelliyor gibi oluyor ve herhangi bir çalışma belirtisi göstermiyor (işlemler hariç). Bunun için görev yöneticisinde, ayrıntılar kısmında bekleme zincirini incele diyip svchost isimli bir işlemi durdurmam gerekiyor, bu tesadüfen bulduğum bir çözüm bu konuda herhangi bir bilgim yok fakat işe yarıyor. Günlerce bu şekilde idare ettim çözüm ararken.
Bunun çözümü için denediğim yolları da sıralıyorum:
(iki sorun için de denediğim yolların üstünü çizdim)

Microsoft Store için yaşadığım sorun:
Başta bir süre çalışmayıp bazen çalışmaya başladı spotify gibi MS Store'dan indirdiğim uygulamalar da Store ile birlikte çalışmamaya başlıyordu. Artık bir haftadır falan hiç çalışmıyor. Denediğim fakat başarısız olan çözümler şunlar:
- wsreset
- DISM ve SFC (tüm dism komutları ve 3 defa sfc taraması)
- msconfig'teki servisler kısmıyla oynadım
- Malwarebytes taraması ve Kaspersky Hızlı Taraması (Tam taramayı uzun sürdüğü için daha denemedim son çare
)
- Çeşitli PowerShell komutları (appx*** tarzı) (bu komutlar da ya initialized diyip takılı kalıyor veya hata veriyor)
- Sorun giderme sekmesindeki Store uygulamaları sorun gidericisi (sorun bulamıyor)
- hosts dosyası kontrolü (sıfır tertemiz bir hosts dosyası koydum)
Her yeniden başlatmamda explorer.exe çalışır durumda gözükmesine rağmen bir şey onu engelliyor gibi oluyor ve herhangi bir çalışma belirtisi göstermiyor (işlemler hariç). Bunun için görev yöneticisinde, ayrıntılar kısmında bekleme zincirini incele diyip svchost isimli bir işlemi durdurmam gerekiyor, bu tesadüfen bulduğum bir çözüm bu konuda herhangi bir bilgim yok fakat işe yarıyor. Günlerce bu şekilde idare ettim çözüm ararken.
Bunun çözümü için denediğim yolları da sıralıyorum:
(iki sorun için de denediğim yolların üstünü çizdim)
DISM ve SFCmsconfig'teki servisler kısmıyla oynadımMalwarebytestaraması ve Kaspersky Hızlı Taraması- Başlangıç onarımı
- Başlangıç sekmesindeki uygulamaları kontrol ettim
- Format
- Tam Tarama
- Ram Testi