Microsoft SQL Server 2008 Ucretsiz mi ? acil yardim lutfen

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Merhaba arkadaslar, Uzerinde win 2008 R2 olan bir virtual dedicated server a Ms sql 2008 kurmak istiyorum. Host sirketinden(godaddy) yetkili kisi onu kurabilirsin fakat lisansida olmali dedi.
Bende microsoftta girdim sql server 2008 yazdim arattim.
SQL Server 2008 Try It, software trial, demos| Microsoft

yukaridaki linkte bulunan SQL Server 2008 180-day evaluation and optional SQL Server 2008 Feature Pack. bunu indirdigimde bunu ticari amac icinde 180 gun kullanabilirmiyim. veya birde a free copy of SQL Server 2008 Express var bunuda ticari amac icin kullanabilirmiyim. Ticari amactan kastim bir E-ticaret sitesi icin.

Bu konuda fazla bir bilgim yok beni aydinlatirmisiniz, kullanma yerim tek bir virtual server - amacim - E-ticaret sitesi.

Saygilar cevaplarinizi bekliyorum.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yani 180 gunde ticari amac icin kullanabilirmiyim. ?

Rice Turkiye sitesinden sunu buldum ( Microsoft Türkiye Lisanslama - SQL Server SSS )
Lisanslama
Tüm cevapları göster
S. SQL Server 2008'i nasıl lisanslarım?
C. Bir üretim ortamında temel olarak SQL Server lisanslaması için üç seçenek vardır:
İşlemci Lisansı. Bu model altında, SQL Server yazılımı çalıştıran bir işletim sistemi ortamı tarafından erişilen her bir fiziksel ya da sanal işlemci için lisans gereklidir. Bu lisans türü herhangi bir aygıt ya da kullanıcı erişim lisansı (CAL) gerektirmez.
Sunucu artı Aygıt İstemci Erişim Lisansları (Client Access Licenses – CALs). Bu model altında, SQL Server yazılımının kopyasını çalıştıran her bir işletim sistemi ortamı için bir sunucu lisansı gereklidir. Ayrıca SQL Server çalıştıran sunucuya erişen her bir istemci aygıtı için de lisansın olması şarttır.
Sunucu + Kullanıcı CAL’ları. Bu model altında, SQL Server yazılımının kopyasını çalıştıran her bir işletim sistemi ortamı için bir sunucu lisansı gereklidir. Ayrıca SQL Server çalıştıran sunucuya erişen her bir kullanıcı için de lisansın olması şarttır.

Simdi yukarida soyle bir ibare var her bir istemci icin lisans gereklidir diye. ( burada her bir istemciden kasit nedir serverden hizmet alan herkes mi ? )
yani virtual windows server da calisacak basit bir E-ticaret sitesi icin ne tur bir lisans almaliyim ?

Reaksiyon puanı
189
MySQL varken MSSQL kullanmak niye :)

Neyse konuya dönecek olursak MSSQL de Microsoft'un diğer ürünleri gibi lisansı alınması gereken bir uygulama :)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Microsoft SQL Server 2008 Express sürümü, ücretsizdir ve ticari kullanıma açıktır. Ücretsiz olmasının sebebi, ufak çaplı projelerde lisans ücreti ödemek istemeyenler ve AccessDB kullanmak istemeyenler içindir. Gönül rahatlığı ile Express sürümü kullanabilirsin.

is_oz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
selam kardeşim,
Sql server 2008 in express sürümü var.
Bu versiyon kesinlikle ücretsizdir. İstediğin amaçla kullanabilirsin.
Fakat bunu kullanırken bazı sınırlamaların mevcut.
Bir veritabanı dosyasının boyutu 4GB'tı geçemez.
Sisteminde ki işlemcin ne olursa olsun sadece 1 işlemci kullanır vs..
Bu tarz kısıtlamalar ile işim görülür dersen Sql Server 2008 Express sürümünü istediğin gibi kullanırsın.
Bill Gates gelse kapına bişi diyemez :)
inş. işini görür bu bilgi.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Microsoft SQL Server 2008 Express sürümü, ücretsizdir ve ticari kullanıma açıktır. Ücretsiz olmasının sebebi, ufak çaplı projelerde lisans ücreti ödemek istemeyenler ve AccessDB kullanmak istemeyenler içindir. Gönül rahatlığı ile Express sürümü kullanabilirsin.

Evet kendi sitesindede ucretsiz diyor. SQL Server 2008 R2 Express - Overview

Burada da direk ticari amac icin kullanabilirsiniz denmiyor. ozellikle burada (Available free for both development and deployment.) burada yazilimcilar icin ucretsiz oldugu ibaresi var.
Ideal for building Web sites and apps, small scale LOB solutions or for redistribution with ISV applications.
Yukaridaki kisimda web site ve programlari icin ideal, kucuk olcekli lob(line of business) cozumleri ve ...... ( Buradan senin dedigin gibi ufak capli ticari kullanima acik mis. ) ibaresi var.
Tabi bu kucuk olcegin limiti nedir onu microsofttu arayip ogrenmem lazim galiba. Aklimda genel bir resim olustu, butun cevaplar icin tesekkur ederim.

---------- Post added at 05:03 ---------- Previous post was at 04:55 ----------

selam kardeşim,
Sql server 2008 in express sürümü var.
Bu versiyon kesinlikle ücretsizdir. İstediğin amaçla kullanabilirsin.
Fakat bunu kullanırken bazı sınırlamaların mevcut.
Bir veritabanı dosyasının boyutu 4GB'tı geçemez.
Sisteminde ki işlemcin ne olursa olsun sadece 1 işlemci kullanır vs..
Bu tarz kısıtlamalar ile işim görülür dersen Sql Server 2008 Express sürümünü istediğin gibi kullanırsın.
Bill Gates gelse kapına bişi diyemez :)
inş. işini görür bu bilgi.

Selam Is_oz cevap icin tesekkur ederim. Bu 4gb limit 10gb cikarilmis olabilirmi ?, microsoftun kendi sitesinde oyle gozukuyor. SQL Server 2008 R2 Express - Overview

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Evet kendi sitesindede ucretsiz diyor. SQL Server 2008 R2 Express - Overview

Burada da direk ticari amac icin kullanabilirsiniz denmiyor. ozellikle burada (Available free for both development and deployment.) burada yazilimcilar icin ucretsiz oldugu ibaresi var.
Ideal for building Web sites and apps, small scale LOB solutions or for redistribution with ISV applications.
Yukaridaki kisimda web site ve programlari icin ideal, kucuk olcekli lob(line of business) cozumleri ve ...... ( Buradan senin dedigin gibi ufak capli ticari kullanima acik mis. ) ibaresi var.
Tabi bu kucuk olcegin limiti nedir onu microsofttu arayip ogrenmem lazim galiba. Aklimda genel bir resim olustu, butun cevaplar icin tesekkur ederim.

---------- Post added at 05:03 ---------- Previous post was at 04:55 ----------

Selam Is_oz cevap icin tesekkur ederim. Bu 4gb limit 10gb cikarilmis olabilirmi ?, microsoftun kendi sitesinde oyle gozukuyor. SQL Server 2008 R2 Express - Overview

10gb olmuş gerçekten, sevindirici bir gelişme :) Allahtan MYSQL gibi bir veritabanı varda ücretsiz alanda da rakip olmak zorunda kalıyor Microsoft, yoksa vereceği en fazla 512mb-1gb lık bir db olurdu :)