Microsoft, Linux'a Nefes Aldırmıyor

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Netbook modellerinde Windows 7 Starter sürümü kullanacak olması alay konusu olan Microsoft, bakın önlemi nasıl aldı.

Son zamanlarda Windows 7 Starter sürümü ile Linux camiasının diline düşen Microsoft, çareyi eski bir dosta tekrar başvurarak buldu. Starter sürümün bir işletim sistemi olarak komik kaçtığı yorumlarına karşı firma, netbook üreticileri için Windows XP'nin ömrünü Windows 7'nin çıkışından bir yıl sonraya kadar uzattı.
Windows XP Ölmez, Sadece Şekil Değiştirir
Diğer bir deyişle, eğer Acer'ın son bombası doğru çıkar da Windows 7 bu sonbahar piyasaya sürülürse, Windows XP ile çalışan netbook modellerini 2010 sonbaharına kadar görebileceğiz. Bakalım bu durum, Windows XP ile Windows 7 arasındaki geçiş sürecinde biraz fazla mesai yapmayı planlayan Linux'çuları nasıl etkileyecek.
:: Netbook'larda en verimli işletim sistemi hangisi?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ney dedin sen xpyi hiç sevmez o :D

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlığa baktım şaşırdım ms gene ne çorap örüyor başımıza diye, meğer linux, microsofta gülmekten tıkanmış, o yüzden nefes alamıyormuş. he he he. ms de olmasa yazılım dünyası kime, neye gülecek ki

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Aynen :D

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
son ubuntu sürümünü kullanmaya başlayınca farkettimki lisansa ödenen paralara cidden yazık yaw.. milletin tanışması lazım linuxla.. mesela ben çok geç kaldığımı düşünüyorum..

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
linux windows kadar kolay olsa herkes düşünmeden geçer. Oyun konusu da var tabi işin içinde..

Her neyse.. Komik bir şey göremedim ben ortada ayrıca. Niye bu kadar gülmüşlerse?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Taktılar bir zor söyle neresi zor? kululum mu program kurmaysa apt kulanın pisi kulanın

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
linux windows kadar kolay olsa herkes düşünmeden geçer. Oyun konusu da var tabi işin içinde..

Her neyse.. Komik bir şey göremedim ben ortada ayrıca. Niye bu kadar gülmüşlerse?

Starter'ın özelliklerine bakmadın galiba...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ubuntu 9.04 Jaunty (Özellikle 64 Bit) performansı ve windows sistemlerinin performansı zaten şu günlerde ortada 2 ye katlar 5e böler windowsu. Kaldıki Ubuntu netbooklar için yeni bir sürüm çıkartmıştır netbooklar için özeldir xp ile karşılaştırmak çok saçma gerçekten. Ms'nin en hızlı işletim sistemi olan xp yi buda 2 ye katlar 5e böler.

Ubuntu 9.04 Netbook Remix
Desteklediği modeller ve geliştirilen işler
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport/Machines/Netbooks

Kısaca netbookların en verimli işletim sistemi ubuntu netbook remixdir.

pesimit oyun konusunda haklısın windows linuxu ezer ama linuxu kullananlara dikkat ederseniz işlerini görmek için kullandığını görürsünüz oyun oynayacak kişide gider zaten ps3 gibi oyun konsolları satın alır windowsda bir oynadığın oyunun 2. versionunu oynaman için yeni bir ekran kartı ve işlemci alman gerek windowsda oyun oynanması gerçek oyun severler için masraflıdır ve konsoldaki kadarda zevkli değildir.

unsalonarici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun oynayacak kişide gider zaten ps3 gibi oyun konsolları satın alır windowsda bir oynadığın oyunun 2. versionunu oynaman için yeni bir ekran kartı ve işlemci alman gerek windowsda oyun oynanması gerçek oyun severler için masraflıdır ve konsoldaki kadarda zevkli değildir.

Ben şahsen PS hiç oynamdım ama mesela Starcraft, Red alert 2, Dungeon Keeper 2 vb. strateji oyunlarını PS'de oynayamıyoruz diye biliyorum. Bunları oynatmıyorsa bence çokta üstün bir tarafı yok. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bir süredir sadece Ubuntu kullanıyorum XP orda bekliyor. Çok güzel Ubuntu!

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ben şahsen PS hiç oynamdım ama mesela Starcraft, Red alert 2, Dungeon Keeper 2 vb. strateji oyunlarını PS'de oynayamıyoruz diye biliyorum. Bunları oynatmıyorsa bence çokta üstün bir tarafı yok. :)

Benim oyunlarla hiç alakam yoktur ama saolsun shiftdelete gerekli açıklamayı ve haberi yapmış üyelerde fikirlerini söylemişler zevkler ve renkler misali :)

Burada http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...72294-red-alert-3-ps3e-dolu-dolu-geliyor.html

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
netbook'larda en verimli işletim sistemi şüphesiz linux olacaktır. fakat notebooklarda windows'un rakibi yok. işletim sistemi piyasasındaki en büyük rakibi apple'ın mac Os'u sadece apple'ın ürettiği ürünlerde kullanılıyor.

özellikle ubuntu netbooklarda çok iyi işlere imza atıcak buna eminim