Microsoft, Google İle Dalga Geçiyor!

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sen iyice karıştırmışsın arkadaşım.Öncelikle sana bir garezim yok , burada anlaşalım.Ben senin yorumundan alıntı yaparak yola çıktım , zaten o kişi de senin ve benim gibi bir karşılaştırma yapmamış , bence sen kendi yorumunu ve verdiğim örneği karşılaştır , senin yorumuna mizahi olarak nasıl bir yön verdiğini tekrar bi gözden geçir.
Saygılar.

Verdiğin örneği anladım bende zaten. Sen benim anlatmak istediğimi anlamamışsınki ben aynı teknolojiden 2 tane olmalı diyorum ballmer olmamalı diyor sende verdiğim örnekte kalkıp linuxa hacı murat demek istemişsin benim verdiğim örnekle alakalı değil söylediğin ben yine alttan alıp anlatmak istediğimi söylemişim. Doğal olarak bu karışıklıkta zukanın mesajı geldi tebrik ederim hoş olmayan bir espiri ile konu bu kadar güzel dağıtılır.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Neyse arkadaşlar , ben eğer yanlış anlaşıldıysam gerçekten özür dilerim.

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Ballmer iki işletim sistemine ihtiyaç yok demiş. BMW var ama mercedese gerek yok demek gibi birşey saçmalamış :)

Ballmer, Google'ın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ve, Chrome OS'de her şey Google'ın istediği gibi gelişse bile probleme boğulacaklarını iddia etti.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş Ballmer anladın sen onu :)

sen ne anlatiyorsun dayi ?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Microsoft'un dünyaca ünlü CEO'su Steve Ballmer, Google'ın Chrome OS'si ile dalga geçti.

Microsoft'un medyatik CEO'su Steve Ballmer, sessizliğini bozdu ve Google'ın yeni Chrome OS'si ile ilgili konuşma düzenledi. Ballmer, Google'ın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ve, Chrome OS'de her şey Google'ın istediği gibi gelişse bile probleme boğulacaklarını iddia etti.
Steve Ballmer'ın konuyla ilgili açıklamasında geçen bir cümle ise Google ile resmen dalga geçer gibiydi:
"İnsanlar aynı anda iki işletim sistemi birden kullanmazlar, o yüzden Chrome OS'ye ihtiyaç olmayacak"
ballmer1247654448.jpg

Steve Ballmer, medyatikliği ve sıradışı tavırlarıyla tanınıyor.
Ballmer iki işletim sistemine ihtiyaç yok derken, halihazırda işletim sistemleri arasında Windows'un en büyük pazar payına sahip olduğunun altını çizmiş oldu.
:: Steve Ballmer bu konuşmasında haklı mı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

Benim söylediklerim konu ile alakalı ama siz ne diyorsunuz bir türlü anlamadım post kasma?

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir gün forumlarda gezerken şöyle birşey okumuştum;
Bill Gates : Eğer Volkswagen üretim teknolojisini bizim kadar geliştirseydi, bugün otomobil fiyatı 25 dolara inerdi. Bir depo benzin 1.000 km yeterdi.

Volkswagen : Biz Microsoft'un teknolojisiyle otomobil üretseydik, bu otolar yollarda hep stop eder, hava yastıkları açılmadan önce, 'Emin misiniz?' diye sorardı.

Microsoft Başkanı Bill Gates'in ABD'nin en büyük bilgisayar fuarı olan Comdex'i gezdikten sonra, bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişimi örneklemek için yaptığı açıklama, ünlü otomobil üreticisi Volkswagen'i (VW) kızdırdı. VW, Gates'in sözleri üzerine yaptığı açıklamada, otomobil üretiminin Microsoft teknolojisi gibi olması halinde neler yaşanacağını anlatıyor.

İşte, VW'ye göre Microsoft teknolojisi ile üretilen otomobiller:

1. Ortada hiç bir neden yokken otomobiller günde en az iki kere stop ederdi.
2. Yol çizgileri her yeniden boyandığında yeni bir otomobil almak zorunda kalırdınız.
3. Otoyolda giderken birdenbire otomobilin bütün göstergeleri kilitlenir ve sizin bunu kabullenip arabayı baştan çalıştırmanız gerekirdi.
4. Bazen sağa dönüş gibi basit bir manevra, arabanın tamamen stop etmesine neden olur ve bu durumda motoru yeniden yüklemenizi gerektirirdi.
5. Macintosh, güneş enerjisi ile çalışan daha güvenli, çok daha süratli bir otomobil yapar, ancak araba mevcut yolların sadece yüzde 5'ine girebilirdi.
6. Yağ, hararet ve akü ikaz ışıklarının hepsi ortadan kalkar ve tek bir ''Genel Koruma Hatası'' sinyali olurdu.
7. Yeni koltuklar herkesin aynı boy ve kiloda olmasını gerektirirdi.
8. Hava yastıkları açılmadan evvel, "Emin misiniz?" diye sorardı.
9. Bazen araba durup dururken kilitlenir ve aynı anda kapı kilidini açıp, marşa basıp bir elle de anteni tutmadıkça blokaj çözülmezdi.
10. VW her yeni model otomobili piyasaya çıkardığında müşterilerin araba kullanmayı baştan öğrenmeleri gerekirdi.
Bu repliği aklıma getirdi :) aahh microsoft ah.

osmanhasimcan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
google türk bir firma olsaydı aynen şunu derdi: UMMADIK TAŞ BAŞ YARARMIŞ!

microsoft büyük bir firma evet windows 7 şüphesiz en iyi işletim sistemi oldu ama google nin neler yapabileceğini henüz görmedik kaldıki sorunlara boğulacağı konusunda chrome tarayıcı adeta hız rekorları kırarken windows ezplorer 8 ile çok sancılı dönemler geçirdi bence steve ballmer google ı asla küçümsememelidir

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Steve Ballmer'in tahminlerinde ne kadar başarılı olduğuna bir bakalım.Bundan önce iphone için "çok pahalı tutmaz" demişti.Millet mağaza önlerinde yattı almak için.
:D

Bill gates bile anladı microsofttan artık bi iş çıkmayacağını kendini hayır işlerine adadı :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bak biz süper ikiliyiz :D
şu an süper ikiliyi dinliyorum da google ile linux'un durumunu anlattı bana :D

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bak biz süper ikiliyiz :D
şu an süper ikiliyi dinliyorum da google ile linux'un durumunu anlattı bana :D
aynen abi heriflerin yusufçuk başlamış şimdiden :D wirüssüs sistemi kim kullanmaz adam kalkıp bnm yerime cewap weriyo kimse kullanmaz diye ne biliosun kullanmıcağımı :D

Burak_58

Asistan
Reaksiyon puanı
0
googleyi arama motoru olarak kullanırım peh:P

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aynen abi heriflerin yusufçuk başlamış şimdiden :D wirüssüs sistemi kim kullanmaz adam kalkıp bnm yerime cewap weriyo kimse kullanmaz diye ne biliosun kullanmıcağımı :D

mesela ben sanal pc'de deneyeceğim sonra da beğensem de beğenmesem de ikinci bir OS olarak kullanacağım.Windows'un çağdışı yontma taş devrinden kalma işletim sistemi seçme ekranı yerine güzel ülkemin güzel Pardus'umuzun işletim sistemi seçme ekranını yani GRUB'U kullanacağım :D
bill amca beni hiç alakadar etmiyor kendisi atıp tutsun.google hafife alınacakbir şirket değil.umarım bunu biliyordur kendisi.

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
mesela ben sanal pc'de deneyeceğim sonra da beğensem de beğenmesem de ikinci bir OS olarak kullanacağım.Windows'un çağdışı yontma taş devrinden kalma işletim sistemi seçme ekranı yerine güzel ülkemin güzel Pardus'umuzun işletim sistemi seçme ekranını yani GRUB'U kullanacağım :D
bill amca beni hiç alakadar etmiyor kendisi atıp tutsun.google hafife alınacakbir şirket değil.umarım bunu biliyordur kendisi.

sen ne komik birseysin :))

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Haklı olduğu için mi? Farkındamısın bilmiyorum ama hala ms-dos'un siyah arkaplanın üzeirnde ki beyaz yazılarla işletim sistemi seçiyoruz; bide grub'a bak. Turuncu renginde, iç açıcı bi rengi var ve rengi tutturmaya başlamış, ve ayrıca ağır geliyorsa ayarlanabilir modülleri var. Güvenli mod için iki saat f8'e basmak zorunda kalmıyorsun, ve herşeye karşı bir çok faktör var, kullan kullanabildiğin kadar, ve daha modern bir yapısı var. (ve,ve,ve...) Hala bilmemkaç yıl önceki ms-dos'u kullanmaktan iyidir GRUB'u kullanmak.

@MeLankoLia çok haklı bence, yapılması gerekende o şekilde bi test etmek :)
ve @KAZUYA düşünceler özneldir bunu sakın unutma, küçük düşürücü şekilde yorumlamaya hakkın yok.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Dün ÜLKE tv de Bill Gates Belgeseli vardı...
İzlemenizi tavsiye ederdim...
Çok güzel anlatmış microsoft un gelişimini...

Microsoft IBM gibi Apple gibi firmaları nasıl tek tek geçmiş onları madara etmiş...
Ve bunu çekinmeden yapmış... Hatta rakibini önce uyarmış... uyarısını dikkate almayan rakibini ezmiş...

Microsoft böyle bir tecrübeye birkime sahipken Google bu alanda Microsoft ile asla boy ölçüşemez...

Bill Gates kendi ağzıyla en iyi işletim sistemi dediği machintos u öyle bir geçti ki... Alay ettiklerini ne yaparlar Allah bilir...

Bu arada bu windows ve microsoft düşmanlığını da lütfen bir kenara bırakın...

Bu kadar düşmansanız Windows a alternatif çok geçin oraya...
Ha orda istediğimizi yapamıyoruz diyorsanız
Biz buraya alıştık diyorsanız bir zahmet windowsla dalga geçmeyi bırakın...

Yani windows u küçümseyerek ben çok iyi bilgisayar kullanıcısıyım demenin anlamı yok...

Windows u küçümseyeceksen Sen de oturacaksın çalışacaksın windows tan daha iyisini yapacaksın... Herkes için söylemiyorum ama daha HTML kodlarının ne olduğunu bilmeyenler windows a kötü yazılım yapmış diyorlar... o kötü yazılım içinde kaç milyon dizin var? Hadi buyur iki tane dizin sen yaz da görelim...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Elbruz46 güzel anlatmışsında google ile alakalı değil microsoftu övmüşsün sadece.

Microsoft ne güzel rakiplerini yenmiş. İçlerinde google yok.

Google ne yapmış live denilen arama motorunu silmiş atmış. Bing hakkında hiç yorum yapmamış ama bu ciddiye almamak değil hemen bir grup oluşturmuş. Üstelik rakip olması için 10 yıl geçmesi gereken bi sistemi incelemeye başlamışlar.

Android ile Windows mobilenın kafasına kafasına vurmuş.

Gmail ile hala bir messenger programı yokken msnli hotmailin kafasına kafasına vurmuş.

Google Docs'u anlatmaya gerek. Microsoft yeni ayıkmış yıllardır sahibi olduğu office yi googlden görüp yapmaya çalışmış.

Youtube ile msn videoyu bir ara adını değiştirip shoopboxmı ne böle birşey yaptı silip atmış.

Karşılaştıkları her alanda Microsofta tokatı yapıştırıp yerine oturtmuş.

Google Chrome OS ilede gereken cevabı ilk demecinde vermiş hızlı açılacak performans ve güvenlik. Bu 3 önemli şeyi Microsoft hiç bir zaman başaramadı. Googlede bunu bildiğinden bilgisayar kullanıcıları için aslında çok gerekli olan bu 3 şeyi sunacağını açıkladı.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dün ÜLKE tv de Bill Gates Belgeseli vardı...
İzlemenizi tavsiye ederdim...
Çok güzel anlatmış microsoft un gelişimini...

Microsoft IBM gibi Apple gibi firmaları nasıl tek tek geçmiş onları madara etmiş...
Ve bunu çekinmeden yapmış... Hatta rakibini önce uyarmış... uyarısını dikkate almayan rakibini ezmiş...

Microsoft böyle bir tecrübeye birkime sahipken Google bu alanda Microsoft ile asla boy ölçüşemez...

Bill Gates kendi ağzıyla en iyi işletim sistemi dediği machintos u öyle bir geçti ki... Alay ettiklerini ne yaparlar Allah bilir...

Bu arada bu windows ve microsoft düşmanlığını da lütfen bir kenara bırakın...

Bu kadar düşmansanız Windows a alternatif çok geçin oraya...
Ha orda istediğimizi yapamıyoruz diyorsanız
Biz buraya alıştık diyorsanız bir zahmet windowsla dalga geçmeyi bırakın...

Yani windows u küçümseyerek ben çok iyi bilgisayar kullanıcısıyım demenin anlamı yok...

Windows u küçümseyeceksen Sen de oturacaksın çalışacaksın windows tan daha iyisini yapacaksın... Herkes için söylemiyorum ama daha HTML kodlarının ne olduğunu bilmeyenler windows a kötü yazılım yapmış diyorlar... o kötü yazılım içinde kaç milyon dizin var? Hadi buyur iki tane dizin sen yaz da görelim...

Kendi ağzımla söylerim, " benim sitem facebooktan çok iş yapıyor ". Microsoftun geçmişinden bahsederkende insanlar aynen bunu yapıyor, microsoft bunu kendiside yapıyor. Kusura bakma ama şu an prodüktör, yapımcılık, müzik bakımından en çok macintosh kullanılıyor. Türkiye de belki görmüyoruz, ama yabancı ülkelerde macintosh günlük yaşam malzemelerinden birisi. Yabancı filmlerin hangisinde laptop gördünüz ki doğru düzgün? veya hangisi windows işletim sistemiyle ilgili birşeyler yapıyor. Değerlendirme açınızı sadece Türkiye yönüne çevirerek yapmayın, Adamlar filmlerinde MAC işletim sistemi kullanmıyorlarsa, kendi yaptığı efektlerle dahada değişik şeyler yapıyorlar, ama bir kere Windows'a rastgelmedim henüz.

Boş lafla torba dolmaz demiş atalarımız, sanırım Windows'a verilecek en iyi cevap.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1

insanları eğlendirebilmek bile güzel bir şey.
en azından huzur bozmuyorum.
ben lafımı ortaya koyarım.beğenen birşey demiyor zaten beğenmeyende karşı görüşünü söylesin.
ne yani microsoft'un siyah beyaz OS seçme ekranı pardus'un GRUB'undan daha mı güzel ??
sana karşılaştırman için ekran görüntüleri de vereyim :

bu grub openSuse yüklü bir PC'nin:

103_grub.png

bu pardus'un grub'u:

pardus_grub.png

bu da windows'un önyükleme yöneticisi:

37765355.jpg

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu "kaale almıyoruz aman da çok rahatız" tavırları genelde kurumsal bazda samimi bir şekilde gösterilmez, genellikle endişelenilmesi gereken bir durumda koz vermemek için ortaya konur arkadaşlar.

300$'lık netbookda maliyet olmasın, fiyatlar gereksiz artmasın diye google chrome os windows yerine gelmeye başlarsa balmer denen saçma insanın dilini ağzı yerine başka yerlerinde görebiliriz haberiniz olsun ;)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu "kaale almıyoruz aman da çok rahatız" tavırları genelde kurumsal bazda samimi bir şekilde gösterilmez, genellikle endişelenilmesi gereken bir durumda koz vermemek için ortaya konur arkadaşlar.

300$'lık netbookda maliyet olmasın, fiyatlar gereksiz artmasın diye google chrome os windows yerine gelmeye başlarsa balmer denen saçma insanın dilini ağzı yerine başka yerlerinde görebiliriz haberiniz olsun ;)

300 dolarlık netbook windows yüklü olarak gelince 499 dolar oluyor :D
eğer bi gün netbook almayı düşünürsem linux yüklü olarak alırım.zaten ubuntu yüklü netbooklarda satılıyor.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
300 dolarlık netbook windows yüklü olarak gelince 499 dolar oluyor :D
eğer bi gün netbook almayı düşünürsem linux yüklü olarak alırım.zaten ubuntu yüklü netbooklarda satılıyor.

Acaba o cihazı alanlar işletim sistemine para verdiğinden haberdarlarmı :)

Alıyorlar cihazı işletim sistemi fiyatıda içinde haberleri yok sonra bilgisayar çökünce torrentden crackli bi windows indirip kuruyorlar daha sonra windowsa kim para veriyorki hackledim kardeş ben windowsa para vermem diye ortada geziyorlar :))))