Microsoft Edge açılır açılmaz kapanma sorununun çözümü

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Cortana ve Arama ayarları çalışmıyorsa; Microsoft Edge açılır açılmaz kapanıyorsa... Mağazadaki uygulamalarda problem yaşıyorsanız (kurulmama gibi) bu yöntemi deneyebilirsiniz.

1- Öncelikle Windows Güvenlik Duvarı açık olmalı. Yoksa hata veriyor.

2 - Windows-->System32--->WindowsPowerShell--->v1.0 klasörü içindeki powershell.exe uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. (C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0)

3. Gelen ekrana aşağıdaki kodu yapıştırın. (Sağ tıklar tıklamaz yapıştırıyor zaten : ))

Kod:
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

4- Enter'a basın.

Daha önce bu kodu kullanıp "arama"yı geri getirmiştim. Edge'de de işe yaradı.

Kodu aldığım kaynak: social.technet.microsoft.com

Bir de tavsiyem, kayıt defterini düzenleyen winoptimizermiş, ASC'miş... şimdilik uzak durun. Büyük ihtimal bu program (bende winoptimizer11 ) soruna yol açtı.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bende işe yaradı eğer böyle bir sorununuz varsa kesinlikle tek çözüm şuan için bu. Teşekkürler [MENTION=74670]mazruf[/MENTION]

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Microsoft Edge sorunsuz çalışıyor bende ancak Edge'ye Google Chrome'daki favorileri aktardığımda herşey tersten sıralanmış şekilde diziliyor. Microsoft Edge, gerçekten hızlı ama birçok eksiklik içeriyor. Düzeltilir ve eklentilere kapılarını açarsa bir daha Google Chrome kullanmam.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bu sorunların hiçbirini ben yaşamadım buna mavi ekran hatası da dahil. Sanırım hayatımda ilk kez şanslıyım..

ItsEfe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim Sen Adamın Dibisin Dibi Sorunum Bu verdigin yöntem sayesinde çözüldü gerçekten çok yararlı bi konu teşekkürler [MENTION=74670]mazruf[/MENTION] <3 :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Rica ederim, işinize yaramasına sevindim :)

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hala bazı uygulamalar çalışmıyor tüm sistem güncellemeleri de yüklü.