Microsoft, Chrome OS'a Güldü

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Microsoft CEO'su Steve Ballmer New Orleans'ta Microsoft teknoloji ortakları için düzenlenen konferansta Chrome OS'un kendisi için ilginç bir gelişme olduğunu söyledi. Saygılı olacağını belirtmesine rağmen küçümseyici ifadeler kullanan Ballmer:
"Kafalarını mı toplayamadılar ya da başka bir problem mi oldu bilmiyorum.Ama en son baktığımda iki işletim sistemine gerek yoktu" diyen Ballmer."Bir tane olması daha iyi" diyerek Google'ın işletim sistemi çıkarma çabasının gereksiz olduğunu savundu.
Ballmer'ın bu tavrına rağmen Microsoft'un online office ve Bing arama motoru konusunda yaptığı çalışmalar Google'u her alanda ciddi bir rakip olarak gördüğünü ortaya koyuyor.
Ayrıca Ballmer'in tahminlerinde herzaman başarılı olduğu da söylenemez.İphone için de benzer bir tavırla "çok pahalı" ifadesini kullanan Ballmer'a rağmen Apple akıllı telefon pazarında önemli br konuma sahip.
Görünen o ki Micosoft lideri olduğu ve %90'ından fazlasını elinde bulundurduğu işletim sistemi pazarında da sıkıntılı günler geçireceğe benziyor.Google'ın sahip olduğu ekonomik gücü ve Microsofta kıyasla insanların gözünde sahip olduğu sempatiyi hesaba katacak olursak,ücretsiz olarak dağıtılacak Chrome OS'un önemli bir konuma gelmesi içten bile değil.
Ama bilgisayar dünyasında 10 dakika sonrası için bile konuşmak zordur.Ve herşeyde olduğu gibi bunda da neler olabileceğini zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

kaynak:http://www.teknokritik.com/content/microsoft-chrome-osa-güldü

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
chrome os'dan birşey beklemiyorum zira bu bilgisayar dünyasında işletim sistemi demek yeni bir sanal "dünya" oluşturmakd emek ve bu kadar çok bağlılık ve kullanıcı arabirimi eklentiler uzantılar yüklemeler eklemeler felan filan kolay kolay olmaz en az 20 yıl benden söylemesi

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
5 sene sonrada 10 sene sonrada microsoft yine 1 numara olacak yaşar ve hala buralarda olursak söylemiştim diyecem :)