Boyga TV
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 275
6 Pro kötü telefon değil. Tercihi sizin öncelikleriniz belirler. Benim önceliğim amoled ekran, kamera, batarya ve tasarımdı.
Nasıl batarya farkı yok? Biri 4300 mAH diğeri 5260 mAH.Batarya farkı yok.Batarya performansları yakın hatta Realme arayüz farkıyla biraz daha iyi.Ekran kalitesi olarak Mı Note 10 lite daha iyi ama Realme 6 Pro bunda ekran kalitesi iyi ve Realmenin 90 Hz ekran hızı avantajıda var.
Yanlış anladınız ben aradaki farkları söyledim. Ama daha iyi ise onu da düşünebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nasıl oluyor öyle? Benim okuduğum bir yerde imei atılanlar fark edilince kapatılıyor yazıyordu?
Anladım. Siz bir arkadaşınız aracılığıyla aldınız sanırım.Imei si atılan telefon zaten bende oluğu için (eski telefonum) kapanma ihtimali yok.
Arayüz farkı. Realme ui sade bir arayüz, miui ise cıvıl cıvıl, oyuncak telefon hissi var. Pil tuketimini etkiliyor.Nasıl batarya farkı yok? Biri 4300 mAH diğeri 5260 mAH.
Anladım. Siz bir arkadaşınız aracılığıyla aldınız sanırım.
Biraz daha mı iyi bunu neye dayanarak söylüyorsun gerçekten merak ettim ? ?Batarya farkı yok.Batarya performansları yakın hatta Realme arayüz farkıyla biraz daha iyi.
720G düz 730 modelinden iyi zaten. Ancak 730G ile hemen hemen aynı işlemci. Birkaç sentetik testte öne geçiyor. Ancak kullanıma çok etki eder mi dersek etmez tabi. 90 Hz tabi ki bir avantaj. Ancak ekranın AMOLED olması bana göre daha büyük bir avantaj. İki ekrana bakıldığı zaman fark anlaşılıyor çünkü.Realme 6 Pro'da 90hz ve sd720g gibi avantajlar varken nasıl işlemci avantajı olur hocam ?
Amoled ve Edge Ekran, Arka Kamera, Batarya : Mi Note 10 LiteArakadaşlar bence bunlar tartışılacak konular değil. Konunun başlığı "Mi Note 10 Lite Alınır Mı?" alınır ya da alınmaz yeterli. İki telefonun kendileri arasında üstün olduğu farklı yanları var. Mesela amoled isteyen alsın Mi Note 10 Lite, bana ekran farketmez diyen alsın 6 Pro'yu. Bu iki telefon arasındaki tercih kişinin isteklerine göre değişir. İki telefon çok denk telefonlar. Arka kamera (özellikle video çekimi) Note 10 Lite çok daha iyi. Mesela kamera performansı isteyenin alacağı telefon belli. Ama, ben pubg mobile gibi oyunlar oynuyor olsaydım 6 Pro'yu alırdım çünkü ekran yenilemesi çok iyi.
Güzel kardeşim yazılım diye bir olay var.Xiaomi kağıt üzerinde üstün.Xiaominin batarya yazılımı bekleme tarafında sıkıntılı.Realme arayüzü aynı Apple, Huawei gibi bekleme tarafında yani cihazı kullanmadığın zaman fazla pil tüketmiyor.Kağıt üzerindeki değerler bazen yanıltabilir.Nasıl batarya farkı yok? Biri 4300 mAH diğeri 5260 mAH.
Arayüz farkı diyelim.Xiaomilerin bataryada bekleme tarafı Samsunglar gibi sıkıntılı.Biraz daha mı iyi bunu neye dayanarak söylüyorsun gerçekten merak ettim ? ?
Realme 6 Pro al keyfine bak.Arkadaşlar ben 15 yaşındayım. İphone 5 kullanıyorum. Malum eskidi ve sim kartı zor algılıyor. Ön kamerası çalışmıyor. Bu nedenle değiştirmek istedim. 4000TL gibi bir bütçem var. Liseye yeni geçiyorum. Genel olarak sosyal medya Whatsapp falan kullanırım. 1-2 de oyun yüklerim. Mi Note 10 Lite' ı da Realme 6 Pro'yu da elime aldım. İkisi de güzel telefonlar. Daha önce samsung'dan başka kullanmadığım için arayüzlerini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz sizce hangisini alayım?
Bekleme tarafında sıkıntılı derken biraz daha açar mısınız?Güzel kardeşim yazılım diye bir olay var.Xiaomi kağıt üzerinde üstün.Xiaominin batarya yazılımı bekleme tarafında sıkıntılı.Realme arayüzü aynı Apple, Huawei gibi bekleme tarafında yani cihazı kullanmadığın zaman fazla pil tüketmiyor.Kağıt üzerindeki değerler bazen yanıltabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arayüz farkı diyelim.Xiaomilerin bataryada bekleme tarafı Samsunglar gibi sıkıntılı.
Öyle bile olsa biri 4300mAh diğeri 5260mAh fiziksel bir şey bu arada 1000mAh fark var Realme 6 Pro bataryada daha iyi deyince komik oluyorGüzel kardeşim yazılım diye bir olay var.Xiaomi kağıt üzerinde üstün.Xiaominin batarya yazılımı bekleme tarafında sıkıntılı.Realme arayüzü aynı Apple, Huawei gibi bekleme tarafında yani cihazı kullanmadığın zaman fazla pil tüketmiyor.Kağıt üzerindeki değerler bazen yanıltabilir.
İki cihazıda yüzde yüz ile akşam 10 da şarjdan çektin diyelim.Sabah 10 da Mı Note 10 lite yüzde 94 e iniyorsa Realme 6 Pro ya yüzde yüz yada yüzde 99 a iniyor.Kullanmadığın zaman Realme daha az pil tüketiyor.Bekleme tarafında sıkıntılı derken biraz daha açar mısınız?
Mi Note 10 Lite alArkadaşlar ben 15 yaşındayım. İphone 5 kullanıyorum. Malum eskidi ve sim kartı zor algılıyor. Ön kamerası çalışmıyor. Bu nedenle değiştirmek istedim. 4000TL gibi bir bütçem var. Liseye yeni geçiyorum. Genel olarak sosyal medya Whatsapp falan kullanırım. Kamera zaten çok benzer ikisinde de.1-2 de oyun yüklerim. Mi Note 10 Lite' ı da Realme 6 Pro'yu da elime aldım. İkisi de güzel telefonlar. Daha önce samsung'dan başka kullanmadığım için arayüzlerini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz sizce hangisini alayım?
Mi Note 10 Lite al
Şimdi ikiniz de farklı yazınca insanın kafası karışıyor.İki cihazıda yüzde yüz ile akşam 10 da şarjdan çektin diyelim.Sabah 10 da Mı Note 10 lite yüzde 94 e iniyorsa Realme 6 Pro ya yüzde yüz yada yüzde 99 a iniyor.Kullanmadığın zaman Realme daha az pil tüketiyor.
Realme daha iyi derken 2-3 saat fark atmıyor.20 yada 30 dk lık bir fark.Realmenin beklemede fazla pil tüketmemesi ciddi avantaj.Öyle bile olsa biri 4300mAh diğeri 5260mAh fiziksel bir şey bu arada 1000mAh fark var Realme 6 Pro bataryada daha iyi deyince komik oluyor
Beni 9T kullanıyorum. Hiçbir gece bıraktıktan sonra sabaha kadar yüzde 6 azaldığını görmedim bataryanın. Aradaki 1000 mAh batarya farkını, AMOLED'in düşük pil kullanımını ve ek olarak Realme'nin 90 Hz tazeleme hızı gibi farkları kapatacak bir yazılım iOS'da var. O bile bu kadar farkı kapatamaz. Hani deseniz Note 10 Lite biraz daha iyi ama aradaki fark önemsiz neyse, direkt yakın diyorsunuz.İki cihazıda yüzde yüz ile akşam 10 da şarjdan çektin diyelim.Sabah 10 da Mı Note 10 lite yüzde 94 e iniyorsa Realme 6 Pro ya yüzde yüz yada yüzde 99 a iniyor.Kullanmadığın zaman Realme daha az pil tüketiyor.
Realme bir de fark mı atıyorRealme daha iyi derken 2-3 saat fark atmıyor.20 yada 30 dk lık bir fark.Realmenin beklemede fazla pil tüketmemesi ciddi avantaj.
Bence Mi Note 10 lite daha iyi. Çünkü gerek bataryası gerek ekranı pil ömrü daha uzun gibi geliyor.Realme bir de fark mı atıyor
Ben de Mi 9T kullanıyorum senin dediğin gibi bir şey olmuyorİki cihazıda yüzde yüz ile akşam 10 da şarjdan çektin diyelim.Sabah 10 da Mı Note 10 lite yüzde 94 e iniyorsa Realme 6 Pro ya yüzde yüz yada yüzde 99 a iniyor.Kullanmadığın zaman Realme daha az pil tüketiyor.
Xiaominin bekleme tarafı iyi değil.6 yemez 4 yer mesele bu değil.Androidde ios gibi bekleme olayını Huawei,Oppo, Realme dışında sunan yok.Beni 9T kullanıyorum. Hiçbir gece bıraktıktan sonra sabaha kadar yüzde 6 azaldığını görmedim bataryanın. Aradaki 1000 mAh batarya farkını, AMOLED'in düşük pil kullanımını ve ek olarak Realme'nin 90 Hz tazeleme hızı gibi farkları kapatacak bir yazılım iOS'da var. O bile bu kadar farkı kapatamaz. Hani deseniz Note 10 Lite biraz daha iyi ama aradaki fark önemsiz neyse, direkt yakın diyorsunuz.
Siz hangi telefonu kullanıyorsunuz?Xiaominin bekleme tarafı iyi değil.6 yemez 4 yer mesele bu değil.Androidde ios gibi bekleme olayını Huawei,Oppo, Realme dışında sunan yok.
Örnek verdim.6 yemez 4 yer.Realmenin bataryada bekleme süresi xiaomiden daha iyi.Ben de Mi 9T kullanıyorum senin dediğin gibi bir şey olmuyor