Meslek Yüksek Okuldan Özel üniversiteye Geçiş ?

muratgurcemal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar ,

Bir konuda sorum olacaktı.Meslek Yüksek Okul Mezunuyum (2 yıllık) Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama okudum. İkiyıl da DGS sınavına girmeme rağmen kazanamadım.Şuan ise özel üniversiteye gitmeyi düşünüyorum

Öğrenmen İstediğim ise özel üniversiteye (Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliğine) geçtikten sonra hazırlık +2 yıl mı okumam gerekli ? yoksa direk 3.yıldan başlayarak +2 yıl okumam yetiyor mu ?

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
O okula göre değişir. Bazı okullar 2 yıllıkta okudunğun dersleri kendi gösterdiği derslere uygun gösterir o derslerden muaf olursun. Bazısıda yok hiçbiri uygun değil 1. sınıftan başlamalısın der. Ama genelde bazı dersler aynı olduğu için edebiyat inkilap gibi derslerden muaf oluyosun. Diğerlerinide okul karar veriyor dediğim gibi. Ayrıca mühendisliklerde çoğu yer artık hazırlık şart oldu. İngilizcen iyi değilse bide hazırlık okursun ondan sonra bölüme geçersin.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ünivesiteleri bu konudaki uygulamaları farklı olabiliyor. mesela 1,5 yıl intibak eğitiminin ardından fark derslerini alman gerekiyor. gitmeyi düşündüğün üniversitenin uygulamalarını araştırmalısın..

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
genelde aynı ama belki birkaçında farklı bir uygulama vardır.Hazırlık+ 2yıl daha...

muratgurcemal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar İçin Teşekkür Ederim. :)

uygulamalar okullara göre farklılık gösterdiği için en iyisi bunu gidip yerinde üniversite ile görüşmek olacak.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
benimde son senem bilgisayar bölümü okuyorum. bu sene kazanamadım üniyi 2 yıllık gitmek istemiyorum sırf senin düştüğün durum yüzünden. seneye tekrar deneyeceğim.