Mesleğimle Alakalı

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
öncelikle bu konu çok karışık emek olan herşey sevap olmaz bunun tam bir cevabı yok ne tür oyun yaptığınıda ilgilendirir içeriği iyi olmayan oyun yaparsan bu haram olur oyunların insana çok bir faydası yok ama bir eğlence aracı olarak görülebilir bana göre haram değil ama doğrusu nedir bilmiyorum

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
öncelikle bu konu çok karışık emek olan herşey sevap olmaz bunun tam bir cevabı yok ne tür oyun yaptığınıda ilgilendirir içeriği iyi olmayan oyun yaparsan bu haram olur oyunların insana çok bir faydası yok ama bir eğlence aracı olarak görülebilir bana göre haram değil ama doğrusu nedir bilmiyorum
Aynen.

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Dinden pek anlamam ama helaldir herhalde

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Bir videoda şu şekilde belirtilmiş.

Videoyu sonuna kadar izledim. İyi güzel anlatmış fakat aklıma "gerçek hayatta ağır yaptırımları olan şeyleri sanat adı altında sinemalarda, filmlerde, tablolarda gösteriyorlar" kısmı takıldı. Resim okuyan arkadaşlar çıplak erkek, çıplak kadın figürleri çiziyorlar. Hatta kimi derslerde özellikle cinsel organın bulunduğu kısımda çizdiriliyor.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Hadislerde içerisinde canlı bulunan resim, tablo, işleme gibi şeyler yasaktır ve büyük günahtır. Ama bunun islamın ilk dönemi ve bugün arasında fark olmasından dolayı geçerli olmadığıyla ile ilgili alimlerce görüş ve fikir ayrılıkları var.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Hadislerde içerisinde canlı bulunan resim, tablo, işleme gibi şeyler yasaktır ve büyük günahtır. Ama bunun islamın ilk dönemi ve bugün arasında fark olmasından dolayı geçerli olmadığıyla ile ilgili alimlerce görüş ve fikir ayrılıkları var.
Evet.

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Videoyu sonuna kadar izledim. İyi güzel anlatmış fakat aklıma "gerçek hayatta ağır yaptırımları olan şeyleri sanat adı altında sinemalarda, filmlerde, tablolarda gösteriyorlar" kısmı takıldı. Resim okuyan arkadaşlar çıplak erkek, çıplak kadın figürleri çiziyorlar. Hatta kimi derslerde özellikle cinsel organın bulunduğu kısımda çizdiriliyor.
yanlış demekki böyle şeyler çizmek

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Toki için kredi çekmek helal diyenin lafına bakacak olursak haram (!)

Tabiki helaldir.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Merhabalar, ben oyun geliştiriyorum ve bu mesleğimden para kazanıyorum. Bu mesleğimde kazandığım para sizce helâl midir?

Kullandığım tüm programlar yasaldır.
ne haramı. sen emek veriyormusun? evet. başkasının hakkını mı yiyorsun? hayır

Reaksiyon puanı
16,128
çok saçma hurafe o yalan inanmayın sanatın günahı olmaz.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
çok saçma hurafe o yalan inanmayın sanatın günahı olmaz.
Tamam bana inanmayabilirsin ama İslam'ın peygamberine de mi inanmayacaksın?
Mesela "Bu sûretleri (resim ve heykelleri) yapanlar, kıyamet günü, ‘bu yaptıklarınıza can verin, haydi!’ diye azâb edileceklerdir." (Buhârî, Büyû' 40, Bedü'l-halk 7, Nikâh 76, Libâs 89, 92 95, Tevhîd 56; Müslim, Libas 96, 97) diye hadis var.

Son düzenleme:

atılgannn

Asistan
Reaksiyon puanı
188
söylediğin gibi ortada yasal olmayan bir durum yoksa neden helal olmasın.