- Konuyu başlatan
NESDelisi
Profesör
Sevelim adaletini.Her firma birbirinden esinleniyor. Saçma sapan oyunlar için 269 TL isteyen firmalar değil de, senin istediğin 10 15 TL helal değilse adaletini seveyim dünya.

Sevelim adaletini.Her firma birbirinden esinleniyor. Saçma sapan oyunlar için 269 TL isteyen firmalar değil de, senin istediğin 10 15 TL helal değilse adaletini seveyim dünya.
o zaman helal. Ama yinee de credits kısımnda onlara yer vermeni tavsiye edrimFikir çalmadım sadece esinleniyorum.
Birebir aynısı değil, sadece esinleniyorum.
Emeğini çalmam ama ekipten çıkınca emeklerini yoksayıyorum.
Veriyorum zaten.o zaman helal. Ama yinee de credits kısımnda onlara yer vermeni tavsiye edrim
O zaman her fps oyununda Half Life reklamı olurdu ?o zaman helal. Ama yinee de credits kısımnda onlara yer vermeni tavsiye edrim
Ohoo ? ? Sana haram değil sevapVeriyorum zaten.![]()
benim kastığım oyunlar değil ekipten çıkanların isimi??O zaman her fps oyununda Half Life reklamı olurdu ?
Aynen.öncelikle bu konu çok karışık emek olan herşey sevap olmaz bunun tam bir cevabı yok ne tür oyun yaptığınıda ilgilendirir içeriği iyi olmayan oyun yaparsan bu haram olur oyunların insana çok bir faydası yok ama bir eğlence aracı olarak görülebilir bana göre haram değil ama doğrusu nedir bilmiyorum
Videoyu sonuna kadar izledim. İyi güzel anlatmış fakat aklıma "gerçek hayatta ağır yaptırımları olan şeyleri sanat adı altında sinemalarda, filmlerde, tablolarda gösteriyorlar" kısmı takıldı. Resim okuyan arkadaşlar çıplak erkek, çıplak kadın figürleri çiziyorlar. Hatta kimi derslerde özellikle cinsel organın bulunduğu kısımda çizdiriliyor.Bir videoda şu şekilde belirtilmiş.
Evet.Hadislerde içerisinde canlı bulunan resim, tablo, işleme gibi şeyler yasaktır ve büyük günahtır. Ama bunun islamın ilk dönemi ve bugün arasında fark olmasından dolayı geçerli olmadığıyla ile ilgili alimlerce görüş ve fikir ayrılıkları var.
yanlış demekki böyle şeyler çizmekVideoyu sonuna kadar izledim. İyi güzel anlatmış fakat aklıma "gerçek hayatta ağır yaptırımları olan şeyleri sanat adı altında sinemalarda, filmlerde, tablolarda gösteriyorlar" kısmı takıldı. Resim okuyan arkadaşlar çıplak erkek, çıplak kadın figürleri çiziyorlar. Hatta kimi derslerde özellikle cinsel organın bulunduğu kısımda çizdiriliyor.
ne haramı. sen emek veriyormusun? evet. başkasının hakkını mı yiyorsun? hayırMerhabalar, ben oyun geliştiriyorum ve bu mesleğimden para kazanıyorum. Bu mesleğimde kazandığım para sizce helâl midir?
Kullandığım tüm programlar yasaldır.
Ama İslam'a göre günah ve bunu minik bir araştırma ile bile öğrenebilirsin yani gizli bir şey değil.resim çizmek günah olamaz...
O zaman haram para yiyorum.Ama İslam'a göre günah ve bunu minik bir araştırma ile bile öğrenebilirsin yani gizli bir şey değil.
Tamam bana inanmayabilirsin ama İslam'ın peygamberine de mi inanmayacaksın?çok saçma hurafe o yalan inanmayın sanatın günahı olmaz.