tahkim zaten onun o anlama geldiğini savunacak. o ceza 4-5 maça inmeli diyorum zaten.o hareket her yerde aynı anlama gelir merak etme sen![]()
Bunu İzleyip 3.26 saniyeye bakıp hala tükür diye idda eden varsa söylenecek pekte bir şey yok en yakın dünya göz![]()
Bu mantığa göre bence bu cezanın 4-5 maça inmesi lazım. Gay hareketinde onun kültüründe öyle bir anlamı olmayabilir ya da başka birşey demek istemiş olabilir( hatta birisine gay demek sadece homofobiklerin olduğu bir ülkede hakaret sayılır da neyse) ancak tahkim bunu es geçer cezayı verir. ama olmayan bir tükürüğün cezasını kesinlikle iptal etmelidir.
Kişiye gay demek çoğunluğu müslüman olan bir ülkede de hakaret sayılır.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_symbol
Cinsiyet sembollerini görmüşsünüzdür, ok sağ üste bakıyorsa erkeği, alta bakıyorsa dişiyi temsil eder. Aynı yöne doğru iki ok ise eşcinselliği temsil eder. İki ok sağ üste bakarsa "gay"liği, aşağı bakarsa lezbiyenliği temsil eder. Bu sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada böyle bilinir.
![]()
Baş parmak ile işaret parmağı birleştirilip diğer parmakların aynı yönü göstermesinin 2 amacı olabilir
1) OK sembolü ( Avuç içi gösterilerek yapılan harekettir)
![]()
2) Gay sembolü ( Parmaklar aynı yöne ve elin ters tarafının gösterildiği harekettir)
![]()
Şimdi Meireles'in hareketine bakalım
![]()
Tebrikler TFF, az bile vermiş. Görüntülere dikkatli bakılırsa tükürdüğü ayan beyan anlaşılıyor. Bir de çıkıp tükürmedim diyor. Milleti aptal zannediyor herhalde. Halis Özkahya kusursuz maç yönetti, yenilginin faturasını hakeme kesmek isteyen fenerliler ortalığı tamamen haklı bir kırmızı karttan dolayı ayağa kaldırıp linç kampanyası başlattılar hakeme karşı. Meireles bu hareketi İngiltere'de yapsaydı herhangi bir hakeme sezon sonuna kadar forma yüzü göremez tüm spor kamuoyu karşısına dikilirdi. Fenerliler ise utanmasalar heykelini dikecekler.
3.26 önden çekim :
http://www.ligtv.com.tr/haber/kimseye-tukurmedim
tükürüğe ne oldu ?Olsun, gay hareketinin tüm dünyada aynı olduğunu öğrendin@checkirge
tükürüğe ne oldu ?
ben dedim ki gay demek sadece homofobik bir ülkede hakaret sayılır ki evet biz homofobik bir ülkede yaşıyoruz.
orda başka birşey demek istemiş olabilir dedim.
belki portekiz kültüründe başka birşey için kullanılıyor?
ama burada bu hareketi savunmadım. dedim ki tahkim o hareketi gay hareketi olarak kabul eder ve hakaret sayar.
ancak tükürük? o 8 maçlık cezanın inmesi lazım dedim.
sen kendimi tatmin edeyim diye konuyu başka biyerden anladın saçma sapan şeyler yazdın amacına da ulaştın.
Konuyla ilgili son yorumumu yapayım, çünkü ne kadar tartışırsak tartışalım siz yine fanatizmle kör olmuş gözlerinizle algılamak istediklerinizi göreceksiniz.
Olay anında dikkat ederseniz hakemin gözleri kapalı. Meireles'in ağzından saçılan tükürük hakemin yüzüne isabet ettikten sonra hakemin gözleri kapalı olduğu için kasıtlı bir hareket olarak düşünmesi normaldir.
Sonuç: Meireles ve maçı hakemin yanında takip etmiş fenerbahçe taraftarları tükürük yok, PFDK tükürük var.