MEB ve Tablet Meselesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abidn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Bu yazıda MEB'in dağıttığı tablet bilgisayarların ne durumda olduklarından biraz bahsetmek istiyorum. Ben de 9. sınıfta iken (2 yıl önce) ilk tablet alanlar arasındaydım. GM e-tab 16 GB tablet verilmişti bize. Bir sonraki döneme Vestel tabletler verilmişti. Şimdi yine GM olması gerek öyle duydum neyse, sonuç olarak forumdaki bir kaç başlığı ve yorumları okuyup bu yazıyı yazmaya karar verim. Söylemek istediğim şey ise;

"Bu tablet meselesi vergileri ve emeği tamamen bir hiç uğruna harcamaktan başka bir şey değildir!"
Söyleyeceklerim ne kadar yerine ulaşır bilmem. Evet bizim eski tabletlerde pek mümkün olmasa da biz de uğraşmıştık ROM arama işleriyle. Hele bir sonraki dönemi görecektiniz tabletlerinde hiç bir kısıtlama yoktu ve Asphalt 7'den Chrome web tarayıcıya her türlü istedikleri yapılıyordu ve tabletlerin dersle alakası "sıfır". Bu sürekli böyle oldu. Oyun oynayıp derste vakit öldürmekten başka hiç bir işe yaramadılar.

"Burada tüm suç öğrencilerin değil; tabletlerde de gerekli ders ekipmanı yok!"
Tek ders içeriği MEB'in ders kitaplarıydı, o da basılı kitaptan rahatça okumak varken neden tüm ders LCD ekrana bakıp kör olalım ki? Tablete verilen bütçe akıllı tahtalara verilseydi şimdi çok daha iyi olurdu çünkü tahtalar gerçekten çok işe yarıyor. Videolar, animasyonlar, içerik çok fazla ve dersle alakayı fazla koparmıyor. Ama tablet meselesi içler acısı.

"Şimdi size yurttaki tabletlerden bir ikisinin resmini atsam bana küfredeceksiniz!"
Benimki dolapta kılıfıyla çürümeyi bekliyor ama kimileri onu tepsi olarak kullanıyor. Üstünde "aklınıza gelen gelmeyen" her türlü pislik var. Camları kırık, sadece tepsi vb. olarak kullanılıyor. Bir kaç akıllı garantisi bitmeden Telpa'ya gönderip yazılımı kırdırdı ama bir iki kişi. Onlar da film izliyor. Bizden sonraki dönemde kısıtlama denen bir şey olmadığı için onlar da hâlâ oyun oynuyor, bu senekilerin ki de pek farklı değil forumda gördüğüm kadarıyla. Sonra bize de gelen tarayıcıyla ben de mebin izin verdiği sitelere girebiliyorum mesela şu an (sdn forum gibi) ama çok kısıtlı.

Sonuç olarak tabletler dağıtıldı, modernleştik, oo oh zayıf derslerimiz falan düzeldi, rahatladık mı? Sizce nasıl bitecek bu iş? Tablet meselesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Genele yapıldığı gibi tablet almış biri olarak beni de mi eleşitiri yağmuruna tutacaksınız? En azından MEB'in bir kaç adamı okusa da gerçeği görse. Hayırlı akşamlar, iyi forumlar, Yozgat Fen Lisesi'nden sevgilerle.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak şimdi istediğin siteye girmek için wifiye giriyosun bağlı olduğun ağa basılı tutuyosun orada ağı değiştir yazıyor ona tıklıyon ardından alttaki gelişmiş seçenekleri göstere tıklıyon
orada IP ayarları var onu statike getiriyosun
sonra o bölümde aşağıda DNS1 ve 2 var
DNS1 i 8.8.8.8 yap DNS2yi 8.8.4.4 yap o zaman istediğin siteye girersin

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında burada DNS değiştirmeyi sormamıştım. Zaten o da yok dert etme (:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
"Bu tablet meselesi vergileri ve emeği tamamen bir hiç uğruna harcamaktan başka bir şey değildir!"

"Burada tüm suç öğrencilerin değil; tabletlerde de gerekli ders ekipmanı yok!"
Tek ders içeriği MEB'in ders kitaplarıydı, o da basılı kitaptan rahatça okumak varken neden tüm ders LCD ekrana bakıp kör olalım ki?
Gayet güzel ifade etmişsin.

Günümüz teknolojisinde böyle bir ürünün ders aracı olarak kullanılması zaten mümkün değil. Yazık değil mi onca gencin gözüne, parmaklarına yapılan işkenceye?

Bu iş kesinlikle reklam ve rant amaçlı yapılmıştır. Önce içerikler oluşturulsa, altyapı kurulsa idi bir nebze eğitime faydası olabilirdi.

ET'lerin fazla olmasa da eğitime olumlu katkıları oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak şimdi istediğin siteye girmek için wifiye giriyosun bağlı olduğun ağa basılı tutuyosun orada ağı değiştir yazıyor ona tıklıyon ardından alttaki gelişmiş seçenekleri göstere tıklıyonorada IP ayarları var onu statike getiriyosunsonra o bölümde aşağıda DNS1 ve 2 varDNS1 i 8.8.8.8 yap DNS2yi 8.8.4.4 yap o zaman istediğin siteye girersin
Arkadaş sağolsun bilgi vermeye çalışmış ama MEB in güvenliği DNS ile aşılan cinsten değil. Kaynaktan korunmalı, (açıklar muhakkak var). Ben aşmanın yolunu buldum bir çok site için ama çok uğraştırdı. o kadar basit aşılsa herkes aşardı :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
helal olsun bnde aöl ye gidiyorum bizim müdür tablet istemedi okılda gettitrimedi herald bzm mdür düşünms :D

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
sana katılıyorum bize de verildi tablet sadece meb kitapları var şu anlık tableti sadece oyun için kullanıyorduk. onuda engellediler ben bir şekilde tableti pasif duruma getirdim yani bilgisayara felan bağlayabiliyorum ama root veya rom atılmıyor. root at diyorum bilgisayardan root edildi diyor ama tablette mdm yi kaldır dediğimde root izni yok diyor. rom meselesi içinde recovery mod yüklemesini engellemişler şu anda kullanılmayan eşyaların arasında