Meb K.12.Tr Joomla Kurmak

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamun Aleyküm arkadaşlar.

Ben meb.k12.tr adresinden bi domain aldım okul için.Ve yönetim sistemi de FTP.
Hosting'inide Meb sağlıyor yani.

Ben bu siteye Nasıl Joomla ve Ya WordPress kurabilirim ?

Acil yardım,teşekkürler.:)

ALAN ADI VE HOSTİNG'İN ÖZELLİKLERİDE ŞUNLARDIR;

adszxv.png

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hayır sadece statik sayfalar kullana bilirsin. PHP,ASP desteklemiyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Tabloya göre statik sayfaları destekliyor ama çok saçma. Üstelik ben kullanabilen siteler biliyorum. Örnek. Biraz daha araştırın lütfen. Bizim okulda da ilk böyle geliyor. Sonra veri tabanı istiyoruz, öylece kurabiliyoruz. Buna da örnek. :P
Bu arada Drupal kurun. :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bi halt kuramazsın buna :D Sadece html sayfalar yükleyebilirsin.

Yapman gereken bi yerden php ve mysql destekli host almak ve alan adını bu hosta yönlendirmek.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
html kullanırsın. veri tabanı falan olmaz sadece tanıtım sayfası gibi birşey

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eee peki şu Meb'in sayfasını tasarımını falan yönetebileceğim birşey yok madem,nasıl yöneticem ben bu saçmalığı :D

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
http://www.meb.gov.tr/webmaster/MEB_Sablon.zip

Hocam şurda Meb kendi adresinden bir şablon vermiş.

Acaba ben bu şablonları kullanarak mı menüleri oluşururacam ? Yada bir fotoğraf bile eklemek istediğimde Ftp ile nereye atacam bu ne ya :D Yoksa iş Dreamweawer'e mi gelcek en sonda :D Nayırrrrrrr :P

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Eee peki şu Meb'in sayfasını tasarımını falan yönetebileceğim birşey yok madem,nasıl yöneticem ben bu saçmalığı :D
Senin için en kolay yol ;
1- XML,JavaScript ,HTML birlikte kullana bilirsin.
2- Dreamweaver template özelliğ var olaya panelimsi bir tad katıyor.
:D

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yav ustalar şimdi benim kafamda kalan tek soru şu. Önce Yardımlarınız için teşekkürler,şimdi ben ftp'ye bi şablonu attım tamam hoş güzel.Peki Mesela Adam resimlere tıklayınca resimler nerede olacak ? Yani ben bi bi yazı ekleyeceksem siteye ya da bir resim.

Ben bunları nereden nasıl yapıcam ?

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yav ustalar şimdi benim kafamda kalan tek soru şu. Önce Yardımlarınız için teşekkürler,şimdi ben ftp'ye bi şablonu attım tamam hoş güzel.Peki Mesela Adam resimlere tıklayınca resimler nerede olacak ? Yani ben bi bi yazı ekleyeceksem siteye ya da bir resim.

Ben bunları nereden nasıl yapıcam ?

Önce şunu öğrenelim hocam HTML veya CSS biliyormusunuz ?

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şablonu açıp içindeki HTML düzenlemen lazım ,resim ve yazı buşekilde ekleniyor. HTML öğrenmeye çalış , okadar zordeğil zaten biraz bakınca olayı hemen anlarsın. Yada hosting ve domain alıp joomla veya wordpress kurdurup adminden işlerini halledersin.

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
DreamWiewer Kurdum :) Ve Html düzenliyorum artık hatta örnek bi tasarım indirdim onun üstüne çalışıyorum,demek resimleri bu şekilde ekleyecez ya da yazıları

roy_mclean

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam isterseniz şöyle bir şey yapabilirsiniz. ben bizim okulun sitesini yaptığımda öyle yapmıştım. free hosting sağlayan bir yerden hosting sağlarsınız ve joomla kurulumu yaparsınız. daha sonrada web.k12.tr ye bir index atarsınız ve web.k12.tr yi hosting sağladığınız adrese yönlendirirsiniz.

ben böyle yapmıştım ve her hangi bir sorun yaşanmamıştı.

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hocam isterseniz şöyle bir şey yapabilirsiniz. ben bizim okulun sitesini yaptığımda öyle yapmıştım. free hosting sağlayan bir yerden hosting sağlarsınız ve joomla kurulumu yaparsınız. daha sonrada web.k12.tr ye bir index atarsınız ve web.k12.tr yi hosting sağladığınız adrese yönlendirirsiniz.

ben böyle yapmıştım ve her hangi bir sorun yaşanmamıştı.

Dediğin şey olabilir evet gzl düşünce.Ama artık siteyi kurdum ve idarenin üstüne attım :D Hazır şablon vardı onu düzenledim günlerce.Ve artık bitti herşey yolunda çok şükür.Dreamweaver ile resim koymak bile saatler alıyor :D

Artık kurdum mu dediğin gibi yaparım ya da hiç bulaşmam :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dediğin şey olabilir evet gzl düşünce.Ama artık siteyi kurdum ve idarenin üstüne attım :D Hazır şablon vardı onu düzenledim günlerce.Ve artık bitti herşey yolunda çok şükür.Dreamweaver ile resim koymak bile saatler alıyor :D

Artık kurdum mu dediğin gibi yaparım ya da hiç bulaşmam :D

Keşke okula dışarıdan yıllığına 10 liraya alabileceğiniz php destekli hostlardan alsaydınız en başından bu kadar uğraşmasaydınız. :)

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Keşke okula dışarıdan yıllığına 10 liraya alabileceğiniz php destekli hostlardan alsaydınız en başından bu kadar uğraşmasaydınız. :)

Yok illa ne olursa Meb'den olacak dediler.Müdüre dalacakdım o sırada sonra kurul,disiplin toplantıları,tastiknameler gözümün önünden film şeridi gibi geçince vazgeçtim :D

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Önceden ASP destekliyordu bu hostlar. Yine de Joomla ya da Wordpress kuramıyordun.
Ama verdiğin özellikler PHP ya da ASP desteklemediği için İçerik Yönetim Sistemi (Joomla, Wordpress vb) kuramazsın.
Gerekli yerlere sormanda yarar var, belki isteyenlere ASP ve Mysql desteği falan veriyorlardır.