MBR yi sildim :(

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
İyi geceler arkadaşlar,

Bilgisayarımda (şirket bilgisayarı, notebook) WinXP ve Pardus kuruluydu , Windows 7 ye heveslendim ve indirdim , Pardus'un yerine kurmak isteyince olmadı . Sebebinin Pardus un kurulu olduğu bölümün biçiminden (ext3) kaynaklandığını düşünerek XP deyken Pardus partitionuna sağ tıklayarak biçimlendirdim . Böylece grub uçmuş oldu ve bilgisayar açılmaz hale geldi.

Bunun üzerine tekrardan XP kurdum ( eski bilgileri kaybetmemek için XP yi Pardus un yerine kurdum ) ve bilgisayar açılmaya başladı ama ben rahat durmadım çünkü Win7 yi denemek istiyordum. Busefer önce grubu halledeyim ondan sonra 2. partitiona format atayım diye düşünerek googledan FixMbr.exe diye bir program buldum c: ye indirdim ve cmd panelinden " FixMbr /drive 0 clean " gibi bir komut yazdım ve MBR kople uçtu.

Artık XP de kuramıyorum çünkü HDD yi tek parça olarak gösteriyor ve bilgileri tamamen kaybetmemek için yeni bir kurulum yapamıyorum.

MBR yi eski haline nasıl getirebilirim ? bilgilerimi nasıl kurtrabilirim ?

XP cd si ile kurtarma konsoluna girilmiyor , öyle bir seçenek vermiyor , her aşamasında parmağım klavyenin R tuşunda ayrılmasada olmuyor , kurtarma konsoluna ulaşamıyorum fixmbr komutunu deneyebilmem için ...

saat gecenin 2 si ve sabah işte olmam gerekiyor açılmayan şirket bilgisayarı ile birlikte... :(

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Windows XP recovery konsolu bu durumda ise yaramiyorsa o CD orjinal degildir yada oynanmistir.
cift isletim sistemi kullanmiyorsan hangi marka harddiski kullaniyorsan onun bootable cd image indirmen yazdirman ve o cd ile baslatip menulerinden onarman gerek.
Yada bu isi yapan 3. parti yazilimlarla deneyebilirsin.
Partition Bootmagic gibi bazi yazilimlar isine yarayabilir.
Beya hazir liveCd'ler de kullanabilirsin, yada Active@ Partition Recovery. Recover Deleted Partition. Undelete NTFS & FAT partitions.
den programin deneme surumunu deneyebilirsin.

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
şuanda yazdığım bilgisayar bir netbook ve CD Writer yok , dolayısıyla elimdeki imkanlar ile bişeyler yapmaya çalışmak durumundayım.

Elimde dediğin gibi orjinal olmayan üzerinde oynanmış bir XP cdsi var,
yeni indirdiğim Windows Seven cdsi var,
Pardusun 1.0 sürümünden son sürümüne dek bütün cd leri ile birlikte 1 adet Pardus Çalışan CD mevcut ( bu çalışan CD ile nedense sadece komut satırlarını kullanabiliyorum , görsel şekle gelmiyor komut satırında kalıyor ama komutları uyguluyor )

bunlardan biri ile birşeyler yapılabilir mi ?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
USB Flash diskin varmi?
Varsa UltraISO indir ben sana basit bir bootable image yapayim ve nasil yapacagini gosteren bir resim gondereyim.
Imaj dosyasi %100 legaldir.

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
2 GB kapasiteli 1 adet USB Belleğim var

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
şuanda yazdığım bilgisayar bir netbook ve CD Writer yok , dolayısıyla elimdeki imkanlar ile bişeyler yapmaya çalışmak durumundayım.

Elimde dediğin gibi orjinal olmayan üzerinde oynanmış bir XP cdsi var,
yeni indirdiğim Windows Seven cdsi var,
Pardusun 1.0 sürümünden son sürümüne dek bütün cd leri ile birlikte 1 adet Pardus Çalışan CD mevcut ( bu çalışan CD ile nedense sadece komut satırlarını kullanabiliyorum , görsel şekle gelmiyor komut satırında kalıyor ama komutları uyguluyor )

bunlardan biri ile birşeyler yapılabilir mi ?
çalışan cd hangi sürüm?
kde3.5 mi kde4 mü?
grafik ekrana geçebilmek için
3.5 ise konsolda şunları yaz:

service kdebase start

4 ise şunları yaz:

service kdebase_workspace start

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Sivaspor , dediğin dosyaları indirdim. Yardımın için çok teşekkür ediriyorum.

çalışan cd hangi sürüm?
kde3.5 mi kde4 mü?
grafik ekrana geçebilmek için
3.5 ise konsolda şunları yaz:

service kdebase start

4 ise şunları yaz:

service kdebase_workspace start

service kdebase start komutu işe yaradı , teşekkür ederim , ama buradan c: ye nasıl ulaşabilirim ? Sistem de diğer diskleri görmüyor .

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu resimleri iyice incele,

6ynrk0.jpg

2v350sz.jpg

28mh1ec.jpg

Birazdan geri kalan bolum icin videoyu gonderecegim.

Yanliz bu islem, bootsectoru kurtarir ama isletim sistemin cakilabilir yinede sana dosyalarini kurtarabilmek icin bir sans verir.

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
buraya kadar herşey tamam , devamını bekliyorum... yardımın için tekrar tekrar teşşekürler ...

yalnız bilgisayarım dan girerek flash diskin içine yazılmış bişeyler var mı diye bakayım diyerekten üzerine tıkladğım zaman Erişilemez hatası verdi ama bu normal midir acep ...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bu gibi durumlarda Windows XP LIVE cd si imdada yetişiyor :) Direk olarak cd üzerinden veya usb den de oluyordur sanırım demedim XP calısıyor. Harddiskten dosya yedeklerınızı alıp, daha sonra format işleminize geçebiliyorsunuz.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
buraya kadar herşey tamam , devamını bekliyorum... yardımın için tekrar tekrar teşşekürler ...

yalnız bilgisayarım dan girerek flash diskin içine yazılmış bişeyler var mı diye bakayım diyerekten üzerine tıkladğım zaman Erişilemez hatası verdi ama bu normal midir acep ...

Sen diski tamamen bu sekilde hazirladinmi?
Usb diski bilgisayarina tak, Bios'tan boot seceneklerinde USB ilk siraya al,
bilgisayarini yeniden baslat
Ve bu videodakileri uygula.

http://www.youtube.com/watch?v=8B6dcFRz4yc

Programdan da gorebilecegin gibi dosyalari kurtarabilmek icin bir menusu var icerisinde bunu kullanabilirsin.
dedigim gibi bu sadece yontemlerden birisi, Fdisk yada orjinal windows xp CD'si de isini gorebilir.
Bu arada bu islem windows surucusu ilk bolum olarak var sayilan 80h degerinde yapilmistir, diger bolumlerde ise windows bu deger degisebilir.

ayrica linux ilede kurtarilabiliyor lakin o konuda su anda pardus ile yapabilecegin birsey yok sanirim,
LiveBootCD olsaydi sende daha kolay olabilirdi bu islem.

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Star booting from USB device...
FreeDOS_

yazılı siyah ekranda takılı kalıyorum , usb yi dediğiniz gibi hazırlamama rağmen ...

buarada video yu google video yada metacafe ye yükleyebilirseniz izleyebilirim , youtube sorun çıkrdı tünel ( ktunnel tarzı ) siteler bilgisayarı donduruyor ...

çok geç oldu , bu gidişle ben sabah işe de uyanamam , çok çok teşekkür ediyorum , bu işlemlere işyerinde sabahtan devam edeyim ben...

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yarin devam edeceksen bu olmazsa saglam oynanmamis bir XP Cd'si bul ordan devam et.
Ve bu arada ziyaretci defterine bir bakiver.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sivasspor iyi yardım etmişsin valla bilgisayarı bu kadar büyük bozmadığım için bana sorun yok
Riskator
Sivassporun hayrını gör:D