Max Payne Hakkında

berkaykozak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama ben fazlasıyla büyük bir Max Payne hayranıyım. Seriyi yaklaşık 10 senedir, her yıl birkaç defa bitiririm. 2017'ye gireli 2 ay oluyor ve benim yine Max Payne sevdam, beni kasıp kavurmaya başladı. Bu konuyu açma amacım ise oyunu oynamadığım zamanlarda da Max ağabeyimiz hakkında konuşmak. Malum 3.oyun ile birlikte seri son buldu ve 4.oyun hakkında bir gelişme yok. Bu yüzden benim gibi arkadaşlar varsa yeni oyunu beklemek yerine yada seri hakkında şöyle anılarımızı paylaşıp hüzünlenmek adına sohbet edelim istedim. Mesela ben başlayayım. Benim serinin en sevdiğim oyunu 2.oyundu. Sebebi de muhtemelen Mona Sax idi. Max Payne 2 oynayıp da ona aşık olmayan yoktur herhalde :D. Max Payne 2'de Mona zorluk seviyesine göre ölüyor ya da hayatta kalıyordu. Yani bizi 3.oyun için şüphede bırakmıştı. Max Payne 3'de ise Mona yoktu yani ölmüştü ancak benim bu çok sevdiğim oyun için çok büyük bir isteğim var. Max Payne 4 gelsin ve Mona ölmemiş olsun. Yani Max öyle sanmış ama bir şekilde hayatta kalmış olsun ve son bir kez bu atmosferi yaşayalım. Oyunun sonunda da ikiside hayatta kalıp bitsin bu seri. Yani bu mutluluk şeysi pek Max Payne atmosferine uymuyor farkındayım ama yeter yani her seferinde bitirip bitirip depresyona giriyorum. Max Payne 3'ün sonunda bir herşeyi geride bırakıyor şeyi yapmışlar ama o son benim içime sinmedi. Karısı öldü, Mona öldü, koruduğu aileden herkes öldü ve sonra sonunda herşeyi geride bırakıp ne yaptı yani? Sahilde soda içmeyle olmaz diyorum ve konuyu açıyorum :).

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Hocam gece gece konuyu açtıgınıza göre max sevdağinız belli :) . Max payne yi bilirim de bi turlu bitiremedim her serisini oynadım 4 hariç özellikle hastane sahneleri aklımda kazındı oyundan pek anlamadım ama güzeldi sevdiği kız vardı heralde onu hayal gorüyodu bi anlik flashback çıkıyodu :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben Max Payne'in ilk oyununu daha çok seviyorum hem de ilk olarak 2. oyunu oynamama rağmen.
Tüm Max Payne Remixleri Burada

Max Payne 3 aslında hikaye ve kurgu olarak ilk ikisinden aşağı kalır yanı yok lakin atmosfer olarak çok geride.
Bir tarafta kar yağarken geceleri New York'un acımasız sokaklarında katillerin peşine düşmüş genç deri ceketli bir oğlan, diğerinde öğle vakti sıcağında atletinden ter akarken, yeşil turist tişörtüyle millet elektro müzik eşliğinde samba yaparken nerden geldim buraya diyen bir adam.

Max Payne'in efsane olma nedenlerinden biri de seslendirmesi.

İşin garip tarafı, seslendiren adam James McCaffrey da tip olarak Max Payne 2'deki haline benziyor.
james_mccaffrey.jpg

Sam Lake yıllar geçmesine rağmen hala o limon yemiş Max Payne yüzünü yapabiliyor.
max_payne_face1.jpg

BZorhtBIQAAJnpN.jpg

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Max payne efsanedir ama hala 3. oyunu oynamadım :D Şuan 1-2'yi oynayasım geldi

Evil7

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Tek kelime ile efsanedir Max Payne küçüklüğüm aklıma gelir :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Max Payne oynamamışlara hep derim ki bu oyunun özeti müziğidir diye.
Max Payne 3'ü oynamayanlara da aynısını diyebilirim.
Max Payne 3'ün özet müziği şudur.
Atmosfer değişimi vs bu müzikten farkedilebilir.

Max Payne 3'ün en beğendiğim yeri ilk girişindeki 3 dakikalık kısım.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben oynadığımı hatırlamıyorum. Oynasam mı acaba?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Aklıma gelmişken Max Payne'in popülerleşmesinde Matrix filminin katkısı vardır.
O zamanlar çoğu filmin yayınlandıktan kısa süre sonra uyduruk bir oyunu çıkardı.
Matrix'in oyunu sanırım birkaç yıl geç çıktı, oyun satıcıları Max Payne'deki bullet time uçmalarından ötürü millete bu oyunu Matrix'in oyunu diye sattılar ilk yıllarda. :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sizce Max Payne 1'den mi başlanmalı yoksa 2'den mi?

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
MP'1 den başlamanı öneririm.

berkaykozak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konuyu iyi ki açmışım dedirttiniz arkadaşlar, teşekkür ederim. Benim gibi Max Payne'i böylesine sevenlerin kalmadığını düşünmeye başlamıştım :). Tüm seriyi tekrar yükledim ve başlayamadan pc bozuldu. Yarın çıkacak ve tekrardan uzun süreliğine depresyona girecem. Size de oluyor mu bilmiyorum ama her bitirişimde en az 2 hafta kendimi çok kötü hissediyorum :D. Diğer oyunlarda da mesela Tomb Raider'da güzeldi ama etkisini çabuk atıyorum. Galiba Max Payne'i de bu yüzden seviyorum. O atmosferi ve duygusu içine çekiyor ve etkisini uzun süre atamıyorum :).

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Gece gece Max Payne konuşunca insanın anıları depreşiyor. :D

İzlemeyen varsa Max Payne'in en güzel amatör fan yapımı filmlerinden derlemeler.

berkaykozak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gece gece Max Payne konuşunca insanın anıları depreşiyor. :D

İzlemeyen varsa Max Payne'in en güzel amatör fan yapımı filmlerinden derlemeler.
Aynen izlemiştim bunları :). Aslında 2008'de yapılan filminde o istasyon sahnesi, pompalıyla bullet time sahnesi, karakoldaki uçarak ateş etme sahnesi ve soğuk hava atmosferi falan Max Payne havasını yaşatmıştı. Sadece biraz senaryo ile oynamışlar ve o hoşuma gitmemişti. Çok sağlam bir film olmayabilir ama Max Payne sevenler için bence orta düzey hatta iyi sayılabilecek bir filmdi. Başrolde de favori aktörlerimden Mark Wahlberg olunca ben sevmiştim filmi :). Keşke Max Payne 2'yi konu alan bir devam filmi gelse :(.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben 2008 yılında film Ankara'ya geldiği ilk gün arkadaş haber verdi hemen bileti aldım akşam apar topar gittim, millet takım elbiseyle, kıyafetlerle gelmiş, ben de gri eşofman altı ve terlikle gitmiştim sinemaya aceleden ilk seans izleyebilmek için. :D

Filmin yönetmeni tahmin ediyorum ki Max Payne 1'i sadece Jack Lupino kısmına kadar oynamış, Max Payne'i fantastik bir hikaye sanmış çünkü o ana kadar fantastik bir seyirdeydi, hikayeyi de buna göre yazmış, halbuki Max Payne gerçekçi bir hikaye.

Biraz da Max Payne'e ait parodiler ve komik videoları koyalım, gülmek isteyen olursa. :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
1 ve 2 efsaneydi, 3ü pek begenmemistim.

susebili

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
29
Ilk oyunu bile insani heyecanlandirdigi soyleniyor. Hic oynamadim. Sizce oynayimmi:D

berkaykozak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ilk oyunu bile insani heyecanlandirdigi soyleniyor. Hic oynamadim. Sizce oynayimmi:D
Hocam 2001 yılında çıkan ilk oyunda grafikler yüzünden sıkılabilirsin. Ha, ben her sene seriyi en baştan bitiririm ama ilk çıktığı yıllardan beri oynadığım için bende yeri başkadır. Yani sıkılmadan oynarım. Gerçi Max Payne'in sevdiren yanı grafikleri değil, kişiliği ve atmosferi olmuştur. Ben, Max Payne'in yaşadıklarını anlaman ve seriyi kavrayabilmen adına en baştan başlamanı öneririm. Zaten benim gözümde Max Payne oynamamış insanlar hayatlarını eksik yaşamıştır :). Biz acı çekmeyi, aşık olmayı ve her şeye rağmen hayatta kalmayı ilk olarak Max Payne ağabeyimizden öğrendik :D.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156

Max Payne bu şarkıdan sonra imana gelmiş diyorlar. :D